Иван Костов: Няма да се предприемат действия срещу основните лица – Румен Овчаров и Ангел Александров

Специалните разузнавателни средства (СРС) са били възложени преди много време.
Не знам дали това е следствена тайна
заяви лидерът на Демократи за силна България Иван Костов, който присъства на изслушването на главния прокурор Борис Велчев пред парламентарната Комисия за борба с корупцията.
Костов бе категоричен, че за тези СРС е било докладвано на Прокуратурата, но не са били предприети никакви действия.
“Има още нещо, но не знам дали мога да го отрека или да го потвърдя, защото се обърках с тази класифицирана информация. Но не са предприети никакви действия, когато преди толкова време е станало ясно, че има СРС-та”, каза още Костов.
Според лидера на ДСБ след като толкова време скандалът е бил скрит от публичното пространство, нервите на шефа на следствието Ангел Александров не са издържали.
“Той е реагирал, защото на бюрото си е имал над хиляда страници СРС-та, в които се вижда как се саботира едно следствие”, подчерта Костов.
Според него, шефът на следствието е носил тези СРС и при президента, и при прокурора, а сигурно дори и при Румен Овчаров.
Но, след като никой не е реагирал, шефът на следствието не е знаел какво да направи с тях.
Костов допълни, че по всяка вероятност Ангел Александров е уведомил главния прокурор Борис Велчев за материалите, свързани с корупция преди около месец.
Според лидера на ДСБ Иван Костов, тези материали са били събирани от вътрешния министър Румен Петков и той е работил дълги месеци над тях.
След това, което Костов чул от главния прокурор, той заяви, че е убеден, че е нужно създаването на временна анкетна парламентарна комисия, която да разследва действията на Румен Овчаров и Ангел Александров.
“Румен Овчаров казва, че има схеми за източване на пари от “Топлофикация” от хора, близки до БСП. Видите ли, Румен Овчаров ги бил препънал! Къде са тези неща, няма нито едно повдигнато дело”, каза още Иван Костов.
Той допълни, че досега е мислел, че е негов личен патент да говори за Държавна сигурност, но на практика енергийният министър е потвърдил много от това, което ДСБ от години разказва в публичното пространство.
Костов бе категоричен, че няма да бъдат предприети никакви действия срещу основните лица в скандала – Румен Овчаров и Ангел Александров.
“Това, което чух от главния прокурор, ме притесни. Затова Народното събрание трябва да се държи адекватно, да създаде тази комисия, за да не се хвърля вина, че крием нещо или замазваме нещо”, каза още Иван Костов.
Според него, главният прокурор също трябва да доведе всичко до край, защото ако “изпусне тези дела”, щял да наруши авторитета на Прокуратурата.
За пореден път лидерът на ДСБ бе категоричен, че този скандал е предизвикал небивала политическа криза.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Любен Иванов: България няма годни летателни средства, с...
Вече почти седмица дни България се бори с огнената стихия. Горят хиляди декари борови...
Людмила Илиева: ПП-ДБ подходихме отговорно и предложихме добър...
Колкото и пъти да правим едно и също нещо по един и същи начин,...
Людмила Илиева: Колкото и пъти да правим едно...
Депутатът от ПП-ДБ призова политиците за отговорно отношение и ако е необходимо, всеки да...
Планът на ПП-ДБ: Първо антикорупционни закони и решения,...
На среща с президента Румен Радев лидерите на коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България...
Атанас Атанасов: Техническото правителство с втория мандат все...
Все още в 50-ото Народно събрание може да се намери мнозинство, което да излъчи...