Иван Костов: Наложителен е външен одит за изразходването на европарите

Случаят със спирането на средства от европейските програми САПАРД, ИСПА и ФАР е твърде тревожен, защото показва, че нямаме капацитет за прозрачно изразходване на европейските пари.

Това заяви във Варна лидерът на ДСБ Иван Костов и допълни, че за в бъдеще страната ни е поставена в още по-неизгодна позиция. Неприятно е, че България завършва първата година, в която управлява сама усвояването на европейски средства по този начин, каза Костов и акцентира, че никой не е предприел мерки след първите отправени от Европа критики. Той бе категоричен, че е наложително извършването на външен одит за изразходването на средства от европрограмите.

Външна проверка е необходима и за установяването на причините за пожара във влака София – Кардам, смята лидерът на тъмносините, според когото управляващите не са пожелали да се изясни отговорността за случилото се. Поради тази причина от ДСБ са отказали участие в разследващата комисия. За да се запалят вагоните трябва някой да не си е свършил работата, влаковете не горят просто така, коментира лидерът на ДСБ.
Според него президентът Георги Първанов е имал най-скандалното поведение между трагедията и траура.

Относно отказа на партията да участва в комисията “Куйович”, той заяви, че тя по-скоро се опитва да прикрие важни детайли, касаещи случая. За нас е важно да останем верни на политическите позиции, които изразяваме, засегна темата за обединението на десните партии Костов. Той посочи, че партията, която оглавява е започнала подготовка за самостоятелно явяване на предстоящите парламентарни избори. Оставили сме отворена вратата за останалите десни сили и сме готови да разговаряме с всички, които искат да видят тройната коалиция в опозиция. Същевременно не трябва да си затваряме очите. Не сме и в положение на хора, които с коалиционен нагон сме тръгнали да чукаме по вратите на останалите, каза още лидерът на ДСБ.

Той поясни, че подготовката за вота е започнала с 400-500 души, като една част от тях ще водят кампания на регионално ниво.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Ние не сме перална машина, снемането...
Президентът щеше да ни набие, има капания срещу ПП-ДБ от кохортата на Радев, посочи...
Йордан Иванов за “Барселонагейт”: Прокуратурата се събуди от...
Това заяви зам.-председателят на ДСБ и депутат от ПГ на ПП-ДБ Прокуратурата поиска имунитета...
19 години Демократи за силна България
Политическа партия „Демократи за силна България” днес става на 19 години . Преминахме през...
Декларация на Националното ръководство на ДСБ
Националното ръководството на Демократи за силна България препотвърждава своето решение за подкрепа на излъчения...
Атанас Атанасов: На президента му се услади властта
Президентът може да има своите позиции. Може би в този дълъг период от време,...