Иван Костов: Надежда Михайлова не може да бъде в основата на нещо

geo 19: 1. Не се ли втурвате отново с голяма кошница в политиката. Ще е цяло щастие, ако преминете 4% бариера за влизане в новия парламент. 2. Готов ли сте за дълго стоене в опозиция – например 10 и повече години, докато дойде времето избирателите да ви повярват? 3. Какъв е смисълът да искате предсрочни избори – считате ли се готови да получите приемлив резултат от тях? 4. Какво ще е отношението ви към ССД и СДС, ако начело на тях не стоят Софиянски и Н .Михайлова? 5. Къде “изчезна” гражданско движение (или клуб) “Диалог”, който уж би трябвало да е съосновател на ДСБ? 6. Защо се промъква убеждението, че партията ДСБ е от лидерски тип, а не партия на гражданите – каквато бе първоначалната заявка? 7. Не ви ли смущава пълното единодушие (99,9999%) с което бяха приети учредителните документи на партията ДСБ в зала “България”? (И бай Тошо би завидял.)
1. Не приемам вашата терминология. Да се влезе в политиката не е като да се влезе в “Метро”.2. Изобщо нямате престава на какво търпение съм способен.3. Смисълът на предсрочните избори е в принципа “истинската опозиция винаги иска и не се бои от избори”. Другите са просто част от статуквото. 4. Отношението ми не се базира на лични отношения, а на принципи. 5. Много от тях са на активни позиции в Демократи за силна България. Антонела Понева и Владимир Юруков от “Диалог” са много полезни вече членове на националното ръководство; други са членове на арбитража и на инициативните съвети по места. 6. Това се промъква само в говоренето на нашите политически опоненти. 7. Не, защото при подготовката им участваха изключително много хора, освен това при учредяване винаги има много силна инвестиция на първоначално доверие.
ORANGE SPOT: Г-н Костов, каква е позицията ви по въпроса за АЕЦ “Козлодуй”? Подкрепяте ли евентуалния референдум? Какво би направила вашата партия, за да спаси България от икономическите загуби от затварянето на 3-и и 4-и блок?
Пращам ви позицията на ОДС – Демократи за силна България, относно АЕЦ “Козлодуй”: ПГ на ОДС – Демократи за силна България, настоява правителството да изпълни решението на Народното събрание от 2 октомври 2002 г., съгласно което срокът за експлоатация на блокове 3 и 4 на АЕЦ “Козлодуй” следва да отчита социално-икономическите възможности на страната и да не предхожда пълноправното членство на България в Европейския съюз. Извеждането от експлоатация на двата блока не може да бъде решавано с референдум. Преди всичко защото такъв референдум ще свали отговорността от правителството, а то не е предприело всички възможни и обещани от него действия, за да защити българските интереси в енергетиката. Не е точно твърдението, че отварянето на глава “Енергетика” ще забави членството ни в ЕС. Преговорите могат да бъдат съвсем кратки, ако правителството съумее със силни аргументи да защити българските интереси. Анализите убедително показват, че възобновяване изграждането на АЕЦ “Белене” не е алтернатива на затварянето на двата малки блока в АЕЦ “Козлодуй”.
snake: Г-н Костов, в рамките на ПУГ малко преди 1989 г. изнесохте пред нас 2 лекции за новия икономически механизъм. Бяха много интересни и нестандартни. Сега отричате ли се от тогавашното си мнение?Изнесох лекции по тогава новата и непозната система на национално счетоводство. Не сте били в час.
moment: Г-н Костов, вие сте силен политик, но със сигурност няма да гласувам за вас… Имам следните 2 въпроса:1. Разбирате ли разочарованието от вас, същността, произхода, характера… 2. Ако преминете 4-процентната бариера (в което се съмнявам, но е рано за прогнози), ще считате ли това за успех, или целите единствено временна легитимация? Благодаря за отговорите! Успех!
Добавям към въпроса ви този “дали не искам да се крия зад депутатския имунитет”. Връщам се в политиката по причини, които са изложени във ВЪЗВАНИЕТО, УЧРЕДИТЕЛНАТА ДЕКЛАРАЦИЯ, ПРОГРАМНИТЕ НАСОКИ и ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПОЗИЦИИ НА Демократи за силна България. Винаги съм се обявявал за премахване на всички имунитети, в това число този на народните представители. Няма да считам преминаването на бариерата за успех.
Petroff: Как съчетавате омразата си към Софиянски, комунизма и пр. свои врагове с християнската етика на прошката? Не мразя никого. Когато се гневя, дълго търся смирение. Знам, и многократно при това един от първите съм го казвал – че с омраза и озлобление може само да се руши. Доброто твори света.
Hauptmann: Като ви пожелавам дълги години живот и успешна политическа кариера, бих искал да ви попитам: според вас каква коалиция между десните партии е за предпочитане и защо – предизборна или следизборна? Коалицията няма да извади десницата от кризата. Нужни са нова кауза, нови идеи, нов политически проект и лидерство.
Capitan Buddy: 1. Вярно ли е, че имате слабост към диамантите? 2. Вярно ли е, че ползвате адвокат в Швейцария от български произход? 3. Вярно ли е, че хубавото Наде е в основата на разрива ви с П. Стоянов? 4. Вярно ли е, че намразихте покойния И. Павлов заради дъщеря ви Яна? 5. Вярно ли е, че тя покровителстваше отбора за синхронно плуване и му търсеше спонсори по особен начин? 6. Вярно ли е, че позволихте на Бонев да използва трика с “действащите” агенти, за да може избирателно да се шантажират неудобните личности, а своите хора да се прикрият. Не ви ли е срам сега демагогски да развявате плашилото на ДС? 7. Защо не изхвърлихте Бонев от правителството си веднага след като започна да адвокатства на Чорни, а едва по-късно, когато не се разбрахте за далаверата, и защо не обяснихте на обществото причината за ремонта на кабинета си? 8. Знаете ли какво са SDR (Special Drawing Rights) и как биха могли да се използват от България в условията на валутен борд?
1. Нямам слабост към никакви скъпоценни камъни, злато, платина и сребро. 2. Не е вярно, че ползвам адвокат от Швейцария от български произход. Делото в Кипър се води от един от най-авторитетните кипърски адвокати, който е мой бивш колега – министър на правосъдието. 3. Надежда Михайлова не може да бъде в основата на нещо. 4. Дъщеря ми Яна и Илия Павлов е невъзможна релация. 5. Не знам да е покровителствала отбора за синхронно плуване и да е търсила спонсори за него. 6. “Трикът” с “действащите агенти” не е на Бонев. Това бе направено по искане на всички ръководители на специални служби. 7. ОТСТРАНИХ БОНЕВ СЛЕД ДОКЛАДА НА ГЕН. АТАНАСОВ. 8. Въпросът ви за използването на Специалните права за тираж от държава, чиято валута е обвързана с еврото чрез валутен борд, издава някакво ваше объркване.
Advanced citizen: Г-н Костов, кой финансира шумните и скъпи мероприятия на все още нерегистрираната партия ДСБ?
Не сте напреднал гражданин. Ако бяхте такъв, щяхте да сте прочели нашите отговори пред журналистите на следващия ден след учредяването или да сте пресметнали колко струват “шумните и скъпи мероприятия”.
rstch: Уважаеми господин Костов, защо всички се занимават с вас (персонално) – едни безрезервно ви вярваме, а други безвъзвратно ви мразят? Това само страх ли е?
Може би обяснението се крие в това, че винаги много ясно знам за и срещу какво съм.
Explanet: Чувствате ли се виновен за присъдите на петте медсестри в Либия? И защо нищо не се направи от Надежда Михайлова още през 1999 г. по повод обвиненията от либийска страна?
Не се чувствам виновен за присъдите в Либия. По две причини: 1. Не е вярно, че нищо не е направено. В Бялата книга, която бе оставена на сегашното правителство, са описани всички действия на предишната дипломация, предприети веднага след задържането на медиците. Сегашното правителство заради по-добрата защита на нашите сънародници трябваше да запознае обществеността с направеното от неговите предшественици. 2. Сегашното правителство промени линията на защитата, която ние прилагахме. Това съм го обяснявал неколкократно и затова не смятам да се връщам на него. Но точно заради променената защита отговорността за присъдите трябва да се носи от тях; както и тази за евентуалното им оправдаване.
Баба Нели: Господин Костов, съжалявам за амнезията ви, но трябва да ви напомня, че дъщеря ви участва с 20% дялово участие в х. “Мираж”, а 80% си поделят Славчо Христов, бившият областен управител на Бургас и още двама дребни партийни функционери. А може би не си спомняте и официалното му откриване. За Елените и Слънчев бряг може би трябва да си припомните от Данчо Ментата и Муравейчо. За Синеморец пък питайте Йоско Сърчаджиев. Туй алцхаймерът е много заразителен за бившите управляващи. Лошото е, че вие отново напирате.
Силно сте подведени. Нямаме никакво дялово участие, нито аз, нито кой да е член на моята фамилия, нито мои близки, нито мои приятели. Това твърдение е точно толкова неоснователно, колкото навремето твърдението за моята вила в Банкя – голяма колкото основно училище. Това беше любима клевета на БСП, докато въпросната вила не се срути.
Adv. citizen: Кажете, поне тук, чрез форума, от кого получи фондация “Демокрация”, тогава управлявана от вас, ония 250 000 щатски долара, които не били на Чорни. Може би са на МОСАД?
Отговора на въпроса за дарението от 200 000 долара за фондация “Демокрация” очакваме да го даде кипърският съд. Призовете адвокатите на Чорни да не подават възражение до 14 юни и да се съгласят да се разкрие регистърът на Кипърската централна банка.
Дезидерий: Евроскептик ли сте? Какво е отношението ви към принципа “Разделяй и владей”?
Всеки разумен български гражданин знае, че в ЕС ни очакват много сериозни предизвикателства. Това е реализъм, а не евроскептицизъм. Принципът “Разделяй и владей” е формулиран за първи път от великия китайски военен стратег Сун Дзъ. Тук се боя, че влагате в него някакъв свой личен смисъл и в този влаган от вас контекст е рисковано да ви отговоря.
Монтен 1:1. Какво стана с основания от вас, Божков и Софиянски приватизационен фонд “Света София”? 2. Защо не приехте аргументите на Чавдар Кънчев за Булбанк? Тя даваше доход на държавата по 135 милиона, а сега от данъци получаваме по 35!? 3. Ползвате ли за работа английски език? Четете ли Financial Times или The Wall Street Journal?
1. В приватизационния фонд “Света София” аз “участвам” с 1 днешен лев. Никой от семейството ми не взе приватизационни бонове. 2. Между двата дивидента има парична деноминация. 3. Да, ползвам.
Фидел Беев: Уважаеми г-н Костов, както всички знаем, най-честият метод при оранжерийно отглеждане на холандски краставици от сорта “Gouda” е субстратният (например блокчета каменна вата или кокосови влакна), при което се използват инжектори или капилярни тръбички. Според вас, какъв трябва да бъде просветът между два фронтона в оранжерия тип “Cabriolet”, за да получим най-висок добив от гореспоменатия сорт. Благодаря предварително!
Просветът между двата фронтона трябва да е оптимален.
Бесен: Г-н Костов, похвално е, че в мерцедеса слушате народна музика. Въпросът ми е дали ще се съгласите да пътувате с градски автобус и железница, та да слушате и други народни песни?
Возя се във “Форд Фокус”.
emoto: Г-н Костов, какво е дясно?
Дясното сме ние самите, когато не изневеряваме на смелостта си да носим отговорност за своя избор.
(o)g(o) & Цензор Хрисим: Г-н Костов, колко ви е часът?
Иван Костов до (o)g(o) & Цензор Хрисим: Благодаря ви за въпроса, защото видях, че вече 4 часа съм във форума. До форума: Благодаря ви. Благодаря на всички – и на положително, и на отрицателно заредените. Нямате представа колко ми беше приятно. Надявам се, че имате памет и няма да питате по два пъти едно и също нещо. Чакам ви отново.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...
Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...