Иван Костов: Държавата ни е в опасност

Водещ: В нашето студио във Варна е Иван Костов, председател на ДСБ. Добър вечер.
Иван Костов: Добър вечер.
Водещ: Защо, господин Костов, парламентарната опозиция стреля едновременно и по правителството и по президента?
Иван Костов: Докладът беше наречен убийствен от медии, които до скоро подкрепяха безрезервно правителство и това е една от основните причини. Вътре в този доклад има теза, която се повтаря с тезата в доклада на ОЛАФ, която е обвинение за българската администрация и за българските политици за обвързване с престъпни мрежи, с организираната престъпност, казвам не директно. Държавата ни е в такова, много опасно положение. Самата национална сигурност е засегната, защото органите на реда, органите на държавата се оказват част от престъпни мрежи. Това няма как да не накара опозицията да действа с всички сили, които може да приложи в случая, защото положението става нетърпимо, тъй като тези неща водят до големи загуби директно към българските граждани и българските фирми …
Водещ: Аз питам защо …
Иван Костов: …и спиране на парите.
Водещ: Да, аз питам дали имате армия, за да водите две битки, господин Костов?
Иван Костов: няма нужда от армия. Зад нас е справедливостта и истината за положението, в което се намираме. Няма как да реагираме ние. Това е нашето обществено задължение.
Водещ: Добре, днес отново се разбра, че доста трудно ще формулирате, а камо ли да предизвикате импийчмънт на президента и въпреки това опитвате. Защо?
Иван Костов: Защото в доклада на ОЛАФ става ясно, че господин Президентът е получил финансиране от човек или от група, която е наречена престъпна мрежа в доклада. Тази престъпна мрежа в съучастие с други престъпници в други европейски страни нанесе сериозни щети на европейския данъкоплатец. Там реакцията е довела до завеждане на дела, може би осъждане, аз точно не съм много наясно. В България обаче няма нищо, няма никакви действия от страна на властта, която трябва да постави на мястото тези нарушения, няма кой да реагира. Президентът е въвлечен в това нещо по един многостранен начин. Първо, той е въвлечен морално. Моралното предизвикателство към него е много просто. Той е взел пари от такива хора и трябва да ги върне. Нека да си спомним, че Хилъри Клинтън върна веднага пари на Дарина Павлова, само, когато се появиха съмнения, че тези пари не са чисти. В случая, не е съмнения, в случая има доклад от Европейската комисия и най-малкото, което трябваше да направи светкавично президентът е да върне тези пари.
Водещ: Господин Костов …
Иван Костов: Вместо това той не осъзнава този морален проблем. Той отива към конфронтация. Той казва някакви неща, които ние трудно разбираме. Примерно, казва, че ДАНС ще проверява изводите на ОЛАФ, нещо, което няма как да стане. Може би не се е изказал правилно, може би той не разбира, че ОЛАФ е орган, който стои над Европейската комисия, който може да проверява самата европейска комисия и орган, който не дължи никакви обяснения на българския президент, никакви опровержения. Това беше казано още вчера.
Водещ: Вие самият …
Иван Костов: Така …
Водещ: Вие самият за всички ваши дарители ли отговаряте? Още повече. че …
Иван Костов: Вие си спомняте, че когато към Фондация “Демокрация” беше отправен нелогичен упрек, че е получила дарение от Майкъл Чорни, управителният съвет на фондацията заяви, ако се докаже в кипърския съд, че тази фирма е на Майкъл Чорни, дарението ще бъде върнато. Кипърският съд доказа, че тази фирма не е на Майкъл Чорни и разбира се задължението на фондацията отпадна.
Водещ: Имах предвид включително това, че тези президентски дарители са получили апетитни хапки от българската промишленост точно по вашето управление.
Иван Костов: Вижте, това е доста глуповато като обяснение, защото при една масова приватизация, когато се продава толкова много неща, която има около 3500 предприятия, които са продадени за четири години, много от тях, намиращи се в тежко състояние, най-различни хора са ги придобили и тука никакви връзки не могат да бъдат проследявани и никаква такава аналогия не може да бъде търсена. Говорим за днешното управление, говорим, че това днешно управление лишава българските граждани и фирми от европейските пари и че е обвинено, че поддържа връзки с престъпни мрежи и организирана престъпност, за това говорим в последна сметка. Никой не е твърдял такова нещо в миналото. Никога не е твърдяно това нещо. Ето, докладът на ОЛАФ проверява страната от 1999 година насам за фонд ФАР, за европейския фонд ФАР и за ИСПА. Няма никакви нарушения в тези години 1999-2001 година.
Водещ: Аз не правя никакви обяснения, просто задавам въпроси и следващият също е много конкретен. Ако вотът на недоверие не свали правителството, ще излезете ли от парламента, както ви призовават от ГЕРБ и “Атака”?
Иван Костов: Значи, първо нека господин Бойко Борисов да гледа кметуването в София, защото той има там проблеми, ако съдим по нещата, които са започнали да хвърлят хората по него, изглежда не всички са доволни от работата, която върши. Така че нека той да бъде по-концентриран в тази работа, където се иска много повече усилия. Що се отнася до натиска на опозицията срещу управляващите по повод на тези доклади, той трябва да стигне до край, ако питате моето лично мнение, но трябва да бъде направено заедно, трябва да бъде направено със сериозни мотиви, трябва да бъде обяснено пред хората, защото иначе много лесно се получава така, че на опозицията й се затваря устата, единствената възможност да говори на хората и на практика се върши работа на самите управляващи.
Водещ: Какво …
Иван Костов: Трябва да можем да стигнем и до край, но трябва да го направим наистина по най-разумния и смислен и обяснен по убедителен начин пред хората.
Водещ: До край да стигнете какво означава, да стоите до край в парламента?
Иван Костов: Включително да напуснем парламента. Би трябвало да можем да стигнем и до там, разбира се, защото положението е абсолютно нетърпимо. Това положение, в което ние сме вкарани, ако няма реакция, ако действително всички управляващи кажат, че няма доказателства. Това не са доказателства. Примерно, ОЛАФ трябва да даде доказателства. Ако не даде, той трябва да се извини едва ли не. Трябва да знаете следното, тези факти, които ОЛАФ изнася, първо те са произведение в България. В България има комисия, която работи за ОЛАФ и която е българският ОЛАФ, където са български заместник-министри, където са шефове на български специални служби и по този начин не може тази информация да бъде поставена под съмнение, както направи БНТ вчера, даде десетки минути на Людмил Стойков да се оправдава и сутринта и вечерта в новините, нещо, което в никоя европейска страна няма да се случи, защото на базата на тези доклади са направени изводи от Европейската комисия. Европейската комисия е решила да спре европейски пари за България.
Водещ: Господин Костов …
Иван Костов: Разбирате ли, това е станало.
Водещ: … да не сте гледали някоя друга телевизия?
Иван Костов: Имат и доказателства.
Водещ: Да не сте гледали някоя друга телевизия с господин Стойков, защото моето впечатление беше, че той беше по абсолютно всички телевизии, а най-малко беше в БНТ? Но да не сте объркали …
Иван Костов: Толкова по-зле. Ако е бил по всички, значи можете да си представите колко основания имам да говоря по този начин.
Водещ: Само секунда, че се усмихва срещу мен Илияна Йотова. Нетърпимо е положението, това ще го отречете ли, госпожо Йотова?
Илияна Йотова: Аз не на това се засмях, господин Василев.
Водещ: А на какво?
Илияна Йотова: От къде да започна, толкова много лъжи, емоции и манипулации чух последните шест минути, че ако трябва да направя един разбор, сигурно няма да ми стигне цялото ваше предаване. Но бих искала аз да отговоря на въпроса, който зададохте на господин Костов. Той така и не ви отговори, защо стреля на два фронта. Първо, той не стреля на два фронта. От както е започнала цялата тази атака на така наречената опозиция и особено на ДСБ, аз си направих днес труда да видя колко време той говори действително по проблемите на фондовете, по проблемите на доклада, по проблемите, ако щете дори и на управлението на същото това правителство, срещу което той се изказва многократно, включително и днес в парламента и колко време е говорил срещу президента. Съотношението по груби сметки е 3:1. Това за мен е абсолютното доказателство, че прицелът на тази атака е може би един от най-авторитетните хора в българската левица, президентът на страната Георги Първанов и това си има чисто политически и популистични цели. От там нататък, всякакви неща, които ми говори господин Костов за мен нямат абсолютно никакво значение, слава богу и за една голяма част от българското население. И ще ви каза защо. Знаете ли каква е драмата на някои български политици? Драмата е, че когато започнат да говорят по едни проблеми, дори тогава, когато са прави и имат известни основания, хората или превключват канала или си намират други занимания, само за секунда, или възприемат това, което им се казва точно на 180 градуса. Да се говори точно за морално предизвикателство към господин Първанов точно от господин Костов, оставям въпроса риторичен. Но, имаше нещо много сериозно. Господин Василев, аз слушах много внимателно господин Костов, сега ще ми дадете думата да кажа какво мисля по това, което току що чух. Има нещо, което е много по-сериозно от всичко това, което е казано до тук и това, което чух от господин Костов. Това е безумната спекулация, която се прави с изявлението на президента и доклада на ОЛАФ. Не ДАНС ще проверява ОЛАФ, както се опитват от няколко дни да четат това изказване като бяло евангелие някои опозиционни лидери. Става въпрос за това, че има сигнали на ОЛАФ вътре в този доклад, които са работа вече на ДАНС, на българските служби, на българските съдебни органи и прокуратурата, да си свършат работата, а не, ние не сме в опозицията, в която можем да оспорваме какво е казал …
Водещ: Аз имам въпроси към вас, но искам господин Костов да отговори, за да бъдем коректни.
Иван Костов: Аз се боя, че дойде времето, в което ще изключват телевизора и няма да гледат точни такива думи като тези, които говори госпожа Йотова, нейната партия, нейният президент и нейното правителство. Времето дойде, госпожо Йотова. Не знам дали го разбирате, но няма как да не дойде това време. А на господин Бойко Василев ще отговоря така по отношение на двата фронта. Всъщност фронтът е един. Ние сме срещу мафията, която управлява страната. Това е един фронт.
Водещ: Господин Костов, само да ви попитам, смятате ли, че точно в момента, когато има икономическа криза в света, българите чакат точно вот и вътрешна битка?
Иван Костов: Защо свързахте икономическата криза, по – точно ценовия скок на петрола и на храните с икономическа криза в света е много силно да се каже. Няма такова явление. Даже няма криза в поразените от ипотечните проблеми икономика на САЩ. Не мога да разбера тази логика. При нас са се случили недопустими неща. Има убийствен доклад на ЕК. Има директни обвинения, има лишаване на българската държава от възможност да управлява парите, които й бяха предоставени. Има регрес, връщане назад, отнемане на право на български агенции да се разплащат с Европейски пари. На това трябва да има отговор. И това не е въпрос вече да говорим за лъжи, да говорим за каквито и да е взаимни обвинения, защото ползата за българските граждани от Европейското членство се превръща огромна загуба. Най – лошото е, че българите започват да се делят на две. Едни, които считат, че ЕС наказва българските управляващи заради връзките с организираната престъпност както пише самата ЕК и други, които считат, че ЕС наказва България просто защото не я обича. Вероятно има много такива хора. Президента си говори с тях. Той каза, че някои от Брюксел е заинтересован да създаде такова лошо отношение към България. Нещо, което започва да разцепва българите и тази, втората част от българите се превръща в евроскептици. Това е изключително зле за българската нация, за предизвикателствата, която тя има пред себе си. Как може едни хора, които са разединени по такива ключови въпроси да вървят напред. Да изграждат просперитет.
Водещ: Аз ви благодаря засега, но ще ви помоля да останете в студиото, защото може пък и вие да имате реплика към това, което казва г-жа Йотова.
Иван Костов: Няма да имам никаква реплика към г-жа Йотова.
Водещ: Все пак останете в студиото, защото не е удобно във ваше отсъствие да се говори, но аз имам няколко въпроса към вас г-жо Йотова.
Илияна Йотова: Само ми позволете преди това г-н Василев да кажа нещо за евроскептиците. Не съм съгласна, че българският народ се дели на тези две групи. В никакъв случай. Срещам се с много хора и хора – предприемачи и обикновени избиратели и искам да ви кажа, че има едно огромно желание в тези хора просто за работят по тези проекти, да си свършат работата и въобще не се делят на хора, които упрекват и които стоят зад Брюксел. Така че….
Водещ: Защо обаче заради управлението тези хора са наказани. Защо Европа ни наказва и избра точно ние да бъдем момчето за бой на ЕС?
Илиана Йотова: Ами защото ние очевидно сме си го заслужили.
Водещ: Признавате това. Признавате го това, така ли?
Илияна Йотова: Само че аз бих искала да тръгна малко по -отдалеч, без да отегчавам и вас и зрителите с кой знае какви обяснения.
Водещ: Само да не стигнете и вие до 1999 година.
Илияна Йотова: Не, не. Този период за мен той е /…/, защото той се свързва с едно управление, което слава богу всички се стремим да забравим. Говорим за нещо друго г-н Василев. От два месеца се чудя как целия този шум, цялата тази напрегната атмосфера, която цялата тази ситуация в страната… Кои са тези три неща, които биха могли да я обединят. За себе си направих такава схема, вие ще кажете дали я приемате или не я приемате. Първия въпрос е свързан с предстоящият доклад на ЕК, така както той е по правилата на същата тази комисия. Би трябвало да излезе на 23 юли и по който България е наблюдавана по 6 показателя. И по който трябва ясно да се каже какво сме направили и какво не сме направили. Едновременно с това се притури темата за еврофондовете. Изведнъж аз останах с впечатлението, че от два месеца насам /…/ си говорим по първия политически доклад и съсредоточихме цялата си енергия върху фондовете.
Водещ: Защото там положението е трагично.
Илияна Йотова: Вижте, аз не съм човек, който дава такива квалификации, нито за едната тема, нито за другата.
Водещ: Не ги давам аз, дава ги Европа.
Илияна Йотова: Но бих искала да говорим по тези въпроси тогава, когато действително тези документи са на масата и тук аз съм съгласна с г-жа Плугчиева, защото в никакъв случай аз няма да се присъединя в хора на гадателите, още по – малко на мечтателите.
Водещ: Само 3 дни и ще дойде доклада.
Илияна Йотова: Нека да сме търпеливи за тези три дни. Другите два пункта обаче си заслужава да поговорим в това студио. Пункт номер две е какви са взаимоотношенията на Европейските институции с българските и тук аз казвам, че те са лоши. Една година опит в Европейския парламент ме принуди дори на моменти да виждам как се движи кореспонденция, какви хора идват в Брюксел, как се общува със същите тези Европейски институции и трябва да ви кажа, че комуникационните им способности са почти нулеви. Да не говорим за това, че аз не мога да си представя, че ние имаме Национален ръководител в страната по предприсъединителните програми и същия този човек като че ли се е събудил вчера и казва: “Ама как така? Ние 3 години не сме свършили толкова работа”. Сега ще я свършим за 2 месеца.”
Водещ: Г-н Ивановски ли имате предвид?
Илияна Йотова: Да, г-н Ивановски имам предвид. Аз лично…
Водещ: Той ли ще излезе виновен сега? Един заместник – министър.
Илияна Йотова: Аз не искам да посочвам с пръст кой е виновен. Аз просто задавам въпроси, които задават много български граждани, защото пак ви казвам – един /…/, една такава среща. Искам този човек да излезе и да каже къде е била неговата грешка и къде и какво той е направил. Да, аз знам, че той ще ми отговори, че има много добра референция от страна на ЕК. Само че г-н Василев, не е въпроса той каква референция има, а какво е свършил за държавата. Защото аз мога да ви кажа, че този същия човек е получавал многобройни сигнали по отношение предприсъединителните програми и доста така формално и бих казала високомерно звучат неговите отговори до ЕК. Затова ако аз съм един български депутат бих попитала точно на парламентарен контрол как този човек си е свършил работата. А не сега да раздава присъди и оценки от висока инстанция. Оттук нататък обаче, след като си изясним тези неща трябва да видим как оттук нататък правим своите комуникации с Европейските институции. Как използваме дори ЕП, защото мога да ви кажа, че ние не го използваме. За разлика от нашите колеги румънци.
Водещ: Значи вие сте виновни? Вие сте евродепутат там.
Илияна Йотова: Не е точно така. Ние сме посредниците в случая. Ние не можем да водим самостоятелна политика, защото не това са функциите на парламента. И сега стигаме до третия пункт, който е най – интересен. Как рефлектира всичко това на ситуацията вътре в страната? И мога да ви кажа, че тук има няколко за мен много смущаващи неща. Включително и начина, по който излезе доклада на ОЛАФ. Далеч съм от мисълта да водим следствие кой, как предаде доклада на медиите и дали това в случая е най-важното. Ние още веднъж показахме, че не си заслужава такива отговорни институции да работят у нас след като те самите държат на тази конфиденциалност, а ние сме готови, за да спечелим един или друг политически дивидент с много съмнително качество да го предоставим веднага на медиите и да се започне една дискусия, от която наистина никой няма полза.
Водещ: Съдържанието ли е виновно, г-жо Йотова или това че…. Медиите имат право да знаят.
Илияна Йотова: Аз задавам следния въпрос. Медиите имат всичко право да знаят и най – малкото те в случая са виновните. Но аз ви питам ако това, че той излезе по такъв начин действително блокира работата на много други институции, които трябва да си свършат работата, тогава кой ще е виновен? И още нещо искам да ви кажа. Лично мен ме смущава много един факт и това е факта, че в този доклад аз разчитах политически оценки. При това забележете, с формулировки от типа: говори се, твърди се. Много европейски материали ми минаха през ръцете за тази 1 година. Уверявам ви, тези хора там така не пишат. За мен това ще остане много голяма въпросителна.
Водещ: А кой е написал доклада на ОЛАФ според вас?
Илияна Йотова: Предполагам, че те са го написали. Аз питам обаче под чие влияние и какво точно са взели предвид.
Водещ: Иван Костов ли го е написал?
Илияна Йотова: Значи в случая въобще не ме интересува г-н Костов.
Водещ: А кой смятате? Някои българин ли го написа?
Илияна Йотова: Аз говоря за това, че един такъв доклад неминуемо се отразява това, което се пише и се говори в страната, онова което се създава като обществено настроение, но пак казвам – упрекът ми не е към ОЛАФ. Те си имат начини, по които може би един ден ще дадат обяснение, за това, което са написали. Въпросът е обаче, оттук нататък всички тези сигнали, за които те пишат действително да бъдат проверени и доказани. Иначе наистина се превръщаме в страна на слуховете и иначе наистина си създаваме сами един образ, който никой не му е удобен. И накрая, само позволете да завърша с така наречената опозиция. В България има едно парадоксално разминаване по отношение на опозицията. Слушам колеги, че говорят ето това са дни, в които опозицията в парламента прави всичко възможно да дестабилизира страната. Но г-н Василев, тя не може да дестабилизира страната поради простата причина, че това са остатъци от опозиция вътре в парламента, но тези хора навън нямат грам авторитет. Да, има опозиция, която в момента е носител на една голяма част от желанията на хората, от техните виждания, но тя е извън парламента. Сечение между тези две опозиции не може да има. Преди малко г-н Костов го доказа по недвусмислен начин, като даде ясно да разбера, че обединени действия не може да има. Накрая само искам да ви кажа за предсрочните избори. Защото много се спекулира с тази тема сякаш това е най-голямата заплаха към БСП. Разберете, предсрочните избори не са беля за БСП. Най – малко за тази партия. Да, вярно е, че има сериозни опоненти извън парламента. Да, вярно е, че ще водим една много тежка кампания, защото сме били в управлението, но вярно е и нещо друго. Ще перифразирам заглавието г-н Василев на една книга, която в 50-те години в култовите времена е била много популярна. Заглавието на тази книга се казваше ” Тя танцува само едно лято”. Страхувам се, че за някои десни формации това ще бъде последното политическо лято.
Водещ: Тук не мога да помоля г-н Костов за реакция. Все пак за опозицията става дума.
Иван Костов: Тези приказки да си останат за сметка на госпожата. Аз искам да коментирам една теза на нейно удивление и то е същото удивление, което беше демонстрирано от г-жа Плугчиева по отношение на това защо доклада на ОЛАФ раздаден на членовете на ВСС беше пуснат в медиите. Има едно просто обяснение. Г-жа Плугчиева упражни натиск раздавайки доклада на ОЛАФ, за да покаже на съдебната система, че не си е свършила работата. А съдебната система пусна доклада в медиите, за да покаже срещу кого трябва да работи, срещу хора с каква висока протекция трябва да действа. Един вид съдебната система показа защо е безпомощна пускайки доклада в обръщение.
Това беше защитна реакция на ВСС.
Илиана Йотова: Не мога да не се намеся. Г-н Василев, има ли някой или аз съм пропуснала в пътуванията си някой, който действително от този ВСС, който стана ядрото на тази интрига е казал, че те са източниците…
Водещ: То оставаше и да си признае.
Илияна Йотова: Значи ако аз съм член на ВСС бих реагирала. Кой и къде е казал, че това е източника на доклада за медиите?
Водещ: Е, остава и да си признае този, който е източника.
Илиана Йотова: Не, аз питам кой пък е сигурен в обратното.
Водещ: А кой смятате, че ако…
Илияна Йотова: Не, аз нищо не смятам. Просто смятам, че е крайно време да хвърлим такива обвинения в страната срещу бизнесмени, срещу институции, срещу хората без абсолютно реални доказателства. Защото това са едни язвички, които няма да можем да излекуваме много години наред.
Водещ: Да ви попитам, последен въпрос…
Иван Костов: Трябва да върне парите, президента да върне парите на г-н Людмил Стойков, защото това са пари, които не са почтено спечелени.
Илияна Йотова: Може ли да кажа нещо за тези пари, защото най-накрая г-н Костов….
Иван Костов: Нека да постъпи както постъпи г-жа Хилари Клинтън. Това е най-простото нещо. Да направи черта между себе си и този дарител. Това е най-малкото, което дължи на българската нация.
Илияна Йотова: Не искам да връщам далечните години на 1999 година. Пак ви казвам г-н Василев, това е страшно неприятен период за мен, но бих попитала г-н Костов, който каза, че тогава тези хора не са били в такава престъпна мрежа и т.н. Само че този човек е икономист и даже финансист, разбира се и се притеснявам защо така лековато разсъждава. В крайна сметка по закона за приватизацията, когато се правят такива крупни сделки, тук аз въобще не мога да се съглася с извода, че става дума за една от многобройните сделки. Защото за да продадеш “Стомана” Перник, колко такива предприятия имаше в страната, които можеха да бъдат приватизирани. Защо и там по закона за приватизацията черно на бяло пише, че когато се правят такива сделки се иска доказване на произхода на пари и т.н. Аз приемам, че неговото правителство си е свършило работата и тогава питам – в оценките, в двойния стандарт на г-н Костов кога тези бизнесмени са престъпници и кога са благодетели?
Иван Костов: Когато ЕС ги разобличи чрез доклад на специално създадената комисия, която проверява как се харчат парите на европейския данъкоплатец. Прост отговор.
Илияна Йотова: Аз бих искала да попитам точно кои доказателства имат и едните и другите в тази посока г-н Костов? Не аз и вие ще сме хората, които ще кажем това. Има си органи в страната. Аз за разлика от вас вярвам в българското правосъдие и българската прокуратура, защото ако нещо ме научи Европа за тези години, това е има ред, има регламент и уважение към институциите за разлика от вас. Но това, което бих искала да кажа още е…
Водещ: Искам….
Иван Костов: …непочтено.
Водещ: Това е.
Илияна Йотова: Ами цяла вечер говорите това.
Иван Костов: Това е арогантност. Не ви прилича, евродепутат сте.
Илияна Йотова: Точно защото съм евродепутат и защото съм свикнала, че там хората боравят с факти, с доказателства, а не със слухове и с внушения.
Водещ: Г-жо Йотова, да….
Иван Костов: Къде видяхте, че аз изразявам неуважение към институциите? Аз обясних защо българските съдии, българските прокурори пуснаха доклада на медиите. За да покажат защо едни хора са недостижими за тях. Те го показаха по един красноречив начин.
Водещ: Г-жо Йотова, нека последната ви дума да бъде в отговор на следния въпрос – членство без пари членство ли е? Членство, в което са ти блокирани парите, средствата, членство ли е?
Илияна Йотова: Не, не е членство г-н Василев и това искам да кажа в заключение. Много е тежко това, което днес се заговори и за доклад и за някои ме дразни там, но това няма значение. Много е важно членството ни да бъде, действително да се почувстваме равноправни членове на ЕС. Знаете ли, аз съм в комисията по вътрешна сигурност и по вътрешен пазар. Колко доклади минаха през ръцете ни, в които подобни санкции има и към другите страни. Бързам веднага да ви кажа, че това не означава, че оневинявам страната си, когато не сме си свършили работата, но аз лично съм от хората, които от 3 месеца не се уморявам да казвам едно нещо: когато и да са били одобрявани тези проекти в този кабинет, в миналия кабинет хората, които са ги одобрявали било то в управителни съвети, в комитети по наблюдение, в някакви други работни групи, тези хора си имат имена. Докато тази администрация не бъда прочистена и аз съм сигурна, че това правителство има волята за това просто Европа няма да ни повярва.
Водещ: Благодаря ви. Спираме до тук. Благодаря ви за участието.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Кристина Петкова: Ако искаме България да върви напред...
Другата неделя, когато видим каква е волята на избирателите, ще видим какви са възможните...
Радослав Милев: След изборите може да говорим...
Сега може да говорим за програма, за конкретни ангажименти, но не и за управление...
Стоян Михалев: ПП-ДБ вече може да стъпи на...
Според него коалицията ще разговаря с всички, които искат да подкрепят програмата ѝ ПП-ДБ...
ДСБ на 20 години. Честит рожден ден, свободни...
Демократите за силна България сме наследици на реформаторската десница и най-успешното управление в новата...
Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...