Иван Костов: ДСБ работят за ново проевропейско мнозинство

Водещ: Добро утро. Още веднъж да акцентираме върху новината на деня. Тази сутрин полицията е намерила в района на “Казичене” жива и здрава Камелия Бончева, около 4.00 ч. сутринта. Това се случи след като вчера вечерта по БТВ излезе нейният съпруг Ангел Бончев, който бе отвлечен преди нея, 50 дни беше той в плен, а тя 20, и даде откупа във вид на дарение във фондация за борба с рака. Категорично отказват коментар в момента от МВР. Очевидно, че всичко това, което се разигра тази нощ, е било по някакъв предварителен сценарий или на МВР, или на похитителите, защото не са случайни тези неща, интервю по БТВ, а след това се намира съпругата. Този сценарий обаче ще нищим в следващите предавания. Днес все пак да акцентираме върху това, че има щастлива развръзка на това трагично събитие за обществото, по принцип.
Постигна ли целите опозицията си след дебатите по шестия вот на недоверие? Часове преди неговото гласуване разговаряме с един от лидерите на опозицията и лидер на Демократи за силна България и бивш министър-председател Иван Костов. Добро утро, г-н Костов.

Иван Костов: Добро утро.
Водещ: Постигнахте ли целите, които бяхте си, поставили и какви бяха те?
Иван Костов: Определено не.
Водещ: Не, нали, защото искахте да свалите правителството на практика?
Иван Костов: Разбира се, че искаме да свалим правителството, заради неговата антиевропейска политика, заради това, че големи щети нанася на българските граждани, на икономиката, на земеделието, на инфраструктурата и т.н.
Водещ: А постигнахте ли целите си да очертаете някаква алтернатива, която давате на обществото?
Иван Костов: За съжаление, и в тази посока още не сме напреднали достатъчно, но искам да кажа, че не постигнахме и поне смени на най-уязвимите министри, за които самите европейци посочиха, че са отговорни за спирането на парите. Това специално са министрите, които стопанисваха Фонд “Републиканска пътна инфраструктура”, трябваше да си отидат задължително.
Водещ: Кой е виновен, че те не си отидоха, вие, че достатъчно, като опозиция, не направихте да обясните, да убедите управляващите или те по някакъв начин, по някаква причина не искат да се разделят с тях. Вие познавате технологията на властта /…/.
Иван Костов: Аз съм убеден, че има сериозна причина и тя е партийните каси. Защото през тези министри изглежда се поемат ангажименти за даване на обществени поръчки на фирми, от които се финансират партиите на управляващата коалиция – няма друго обяснение. Това означава, че ако се махне някой от тези връзки ще се срине цялата колода от карти.
Водещ: Мога ли да ви помоля да коментирате, да ви предложа по-скоро интервюто, част от интервюто, което дава вашият колега по пост министър-председател Сергей Станишев пред вестник “Труд”. Той на въпрос дали могат да си отидат корумпирани министри от неговото правителство казва следното: ” Това е първото правителство, в което само за подозрение и обществено настроение, без никакви доказателства, си тръгнаха министри и заместник-министри”. Искам да коментирате, защото вие сте първият, първото обяснение за кардиналните смени във вашето правителство дадохте години след това, в това студио пред мен и казахте, че хората са си отишли там, заради подозрения в корупция.
Иван Костов: Аз казах заради съмнения – това бяха моите думи.
Водещ: Той ви обвинява за подозрение.
Иван Костов: Да. Значи не е прав. Станишев има къса памет или просто не познава добре политическия живот.
Водещ: Тук и аз съм съгласен, че първото правителство всъщност, което така постъпим е вашето. Но как ще коментирате мотивите, с които /…./ съобразени с вашите?
Иван Костов: Вижте, трябва да си ходят. Министрите трябва да си ходят, много лесно. Трябва да се освобождават министри дори при съмнения, особено при основателни съмнения, особено пък когато биват сочени с пръст от нашите европейски партньори.
Водещ: Добре, но вие….
Иван Костов: Не могат да не си отиват министри, тяхната работа е, когато работата им не събужда доверие в обществото, а съмнение и подозрение, че нещо не е в ред те трябва да си ходят. Това е вид на поемане на отговорност.
Водещ: Малко си приличате двамата, защото както вие буквално отрязахте главите на Евгений Бакърджиев – дясната ви ръка в партията и на Богомил Бонев – най-рейтинговата личност по времето на вашето управление Станишев постъпи по същия начин с Румен Овчаров и Румен Петков. А сега казва, че те наистина по подозрение в корупция са уволнени от правителството…
Иван Костов: Какво трябва да коментирам, не мога да разбера?
Водещ: Не заслужава чак такава критика премиерът. Ето виждате, че той уволнява министри.
Иван Костов: Премиерът заслужава критика, за това защото изобщо не разбира посланието от Европейския съюз, защото предизвика най-големите санкции върху страна, която е член на Европейския съюз.
Водещ: Ето тук бяха сега…
Иван Костов: Той заслужава критика, нека да го кажем съвсем ясно – защото води политика срещу Европейския съюз на не спазване на правилата на Европейския съюз, в следствие на което България се лишава или временно се спират милиарди.
Водещ: Не бяха ли практически…
Иван Костов: Това е достатъчно за нас да му поискаме оставката.
Водещ: Не бяха ли прекалено ниски целите, които България си поставяше в Европейския съюз още по време на вашето управление? Аз си спомням,, че една от основната теза на функционерите в СДС тогава беше, че по-добре бедни, но в Европейския съюз, по-добре последни в класацията, но в Европа, по-добре най-бедните, но в Европейския съюз. Чувал съм много пъти това да се повтаря.
Иван Костов: Самата надежда за просперитет в бедна страна като България, която е изостанала толкова много в развитието си е солидарността на богатите европейски страни. Солидарност, която срещу спазване на правилата, на собствените ни правила и закони, разбира се и на европейските правила, предоставя една много щедра, безвъзмездна помощ – нека подчертаем това, това не са чуждестранни инвестиции, това е безвъзмездна помощ. Чуждестранните инвестиции идва и си отиват, а европейските пари идват и остават тук, те се дават на България, на българската икономика, на българското земеделие, на българската социална сфера. Дават се, така да се каже, от сърце.
Водещ: Ето, не достигнахме ли идеала…
Иван Костов: Тоест, това е един от начините да се преодолее бедността, да има просперитет България. И няма друг.
Водещ: Има един израз, от толкова, но от сърце. Постигнахме идеала на СДС в ЕС, най-бедните сме в Европа.
Иван Костов: Тук ние се превърнахме в страна управлявана от крадци, клептокрация както се чува да се нарича, гангренясала в такъв смисъл, че има толкова непоправими дефекти вътре, в нейните институции, в нейната администрация, че тя трябва да бъде санкционирана. Тази страна не е моя идеал. Това не е изпълнената цел на демократите. Заради това ви отговарям сега на този въпрос, който поставихте в началото. Заради това ДСБ трябва да започнат да работят за ново европейско, проевропейско реформаторско мнозинство, което да поеме властта и да поеме нататък.
Водещ: Кои сте там, я ги избройте?
Иван Костов: Аз не мога да кажа кои сме там, защото всичко зависи от това кой застава зад определени политически принципи.
Водещ: Ами ето, г-н Софиянски застава. Той написа мотивите за вота.
Иван Костов: Мотивите за вота са едно, а това за какво се разбираме да се прави занапред, този набор от цели, които ще се следват и тези набори от забрани, които непременно ще бъдат забрани за това управление, затова трябва да има дебат, трябва да бъде много сериозен и всичко зависи от доверието на хората. Зависи кой ще обеди хората да бъде подкрепен.
Водещ: Добре, готови ли сте да допуснете във вашето лично политическо пространство политици като г-н Софиянски, като г-н Борисов, като г-н Сидеров?
Иван Костов: Аз не мисля, че това е продуктивен въпрос. Това е по- важния…
Водещ: Но той е най-простият въпрос, от там да започнем.
Иван Костов: Напротив, ще ви кажа защо не е…
Водещ: Готов ли е да ги пусне Иван Костов в своето лично политическо пространство?
Иван Костов: Знаете ли защо не е продуктивен? Защото той свежда въпросът отношения между хора. А трябва да се…
Водещ: Хората се събират г-н Костов, хора управляват.
Иван Костов: Хора се събират – хора се разделят, остават принципите, остават големите цели, общественото благо, на което трябва да служат политиците. В името на това обществено благо трябва да има диалог, трябва да има дебат, трябва да има консултации. Освен това, ние трябва да покажем, че има друга България. Не може да оставим тези сигнали, този шамар на ЕС, този срам не може да го оставим да виси във въздуха. Ние трябва…
Водещ: Да покажем тази друга България.
Иван Костов: Трябва да я покажем през септември, трябва да бойкотираме това управление, трябва да се организираме. Ще се организираме през август, докато вие сте на почивка ние ще трябва да се организираме.
Водещ: Ама аз докато работех онзи ден ви гледах, че си купувате корнишони от пазара във Варна и ви завидях искрено. Аз стоя тук в София и работя, г-н Костов на пазара във Варна с три корнишончета хубави, вкусни.
Иван Костов: Впрочем аз, щом поставяте така въпроса, искам да кажа, че във Варна аз се срещнах с кмета на града, който…
Водещ: С Кирил Йорданов?
Иван Костов: Да, който прие едно семейство, което е пример за героизъм, за гражданска доблест, което гледа само, в крайно мизерни условия, в една – буквално в една барака, гледа две тежко болни деца. И двете са болни от аутизъм, едното е сляпо, имат епилепсия и двете. Двамата с нищожните си доходи не са ги дали в Могилино и аз исках това нещо да бъде знак пред цялото българско общество, че това е начинът да се помага на тези хора, които са самоотвержени, които могат все пак да се грижат за децата си, а не да се събират пари след това за изоставени деца. Да бъдат насърчавани българските семейства да гледат…
Водещ: Това е знак и за нещо друго. Вие да отидете във Варна и да си говорите с Кирил Йорданов, който навремето беше в СДС, напусна, после БСП го подкрепи и НДСВ. Нещо става с Иван Костов, вие наистина отваряте вашето лично пространство и за други хора.
Иван Костов: Съдбата на семейство Саид е по-важно в случая, защото е знак. Аз ако не беше така, ако не можеше този случай да се противопостави на Могилино като наистина на пример за следване…
Водещ: Макар че Могилино беше пример за гражданското общество в България, защото въпреки след това, за мен срамните протести, къде да бъдат новите къщички – хората се напънаха и събраха парите.
Иван Костов: Истинският отговор обаче е този. Ако го даде общината, ако го даде Агенцията за закрила на детето, защото аз се обърнах и към Ширин Местан, обърнах се и към областния управител адмирал, поисках от всеки да изпълни това, което му е отговорност пред закона. Ако всички си изпълнят ангажимента, това ще бъде истинския отговор.
Водещ: Да ви върна към алтернативата и към физиономията на опозицията, защото така става видно, че вие се въртите в един порочен кръг, сценарий от години и затова сега взехте да се делите на ново и старо поколение. Новото да недоволства от вас – ветераните. Излизате и казвате – президентът приема пари от тези спонсори, премиерът стои начело на едно крадливо правителство. Излиза БСП и казва, ами Иван Костов като разпродаде държавата, Надежда Михайлова като си купи гаражите, Софиянски като източиха София и се получава един абсолютно порочен кръг. И народът вика, сигурно крадецът вика – дръжте крадеца. Как ще излезете от този кръг? Вчера пак го гледахме в парламента.
Иван Костов: На това мога да кажа само следното – никога срещу нашето управление, срещу моето правителство не е имало упреци от ЕС. Упреците, всичките бяха от …
Водещ: Хубаво, но не бяхме членове тогава.
Иван Костов: Не, напротив. Ние бяхме започнали да водим преговори. 1999-та година получихме покана. 1/3 от преговорните глави затворихме ние. По наше време целият проект за влизане през 2007 г. беше начертан от моето правителство, беше посрещнат с недоумение, дори някъде така с усмивки в ЕС и недоверие, че можем да го изпълним – това бяха наши неща, никога не сме упреквали.
Водещ: Добре, но на конкретните въпроси какво ще отговорите?
Иван Костов: Искам да се чуе следното, че всички упреци, всички клевети дойдоха от днешните управляващи – всичките. Нито един упрек не е имало отстрани. Сега е съвсем различно, сега нашите критики от три години насам, имам предвид на ДСБ, се повтарят от ЕС, едно към едно.
Водещ: Критикуват ви и ваши хора. Петър Стоянов излезе миналата седмица и каза така: “Иван Костов, Софиянски, Надежда Михайлова са най-малките актьори, актьорчета на политическата сцена на пиесата на олигарсите и на Първанов”. Това каза Петър Стоянов.
Иван Костов: За мен Петър Стоянов е просто един човек, който стои отстрани и гледа.
Водещ: Мача или пиесата да я наречем. Но може да кажем, че по-добре се вижда от страни.
Иван Костов: А може да има много лошо място и да не може да види цялата сцена.
Водещ: И да си е купил от евтините билетчета на задния ред.
Иван Костов: Или просто да се е скрил там, не знам.
Водещ: На вас как ви изглежда…
Иван Костов: Изглежда ми несериозно. Хора, които са дезертирали от отговорност, които са били избрани и са си взели шапката и са си заминали, независимо поради каква причина на мен ми изглежда несериозно. Политик, който си взима, как да кажа, който се уволнява от политиката…
Водещ: Вие затова ли стоите в политиката? Защото едните излязоха, пък влязоха другите.
Иван Костов: Аз стоя, защото има хора, които са гласували за мен, да ги представлявам в Народното събрание. И аз го правя както на мен…
Водещ: Не ви ли стана обидно, когато вчера Бойко Борисов нарече падение, че Софиянски пише мотивите за вота. Обидно по принцип, за СДС, за дясното…
Иван Костов: Не е вярно. Ние сме дали своята част от мотивите. Трябваше всеки да даде своята част. Ние сме написали своите мотиви, така че ние сме участвали. ДСБ са писали мотиви.
Водещ: Има ли такова деление на ново и на старо поколение в българската десница? Да речем, от едната страна са тези, които не са участвали в изпълнителната власт.
Иван Костов: Аз предпочитам да има такова деление – кои са “за”, “про”, европейско и реформаторско управление на страната, което да бъде реална алтернатива на днешното. Кои са тези, които ще протегнат ръка дори на среди сред днешните управляващи в името – постигане на голямо национално съгласие, защото трябва да се възстанови националното съгласие.
Водещ: Кажете, кои са днешните управляващи, на които може да се разчита и да протегнете ръка?
Иван Костов: Ами тези, които са критични. Тези, които са остро критични към случващите се неща, тези които не се самозаблуждават. Трябва голямо национално съгласие за операция “чисти ръце”.
Водещ: Волен Сидеров нарече операцията “Хайка”, Бойко Борисов каза, че е готов да я оглави.
Иван Костов: Нека си я наричат както искат, важно е да има операция чисти ръце срещу управляващите. Всеки сигнал от медиите, от гражданите трябва да бъде разследван и трябва да се казва накрая какъв е резултатът. Трябва да има дълбока и радикална реформа на българската политическа система.
Водещ: Като вземете властта срещу кои управляващи ще проведете операцията?
Иван Костов: Трябва да има реформа на съдебната система, така че да бъде принудена съдебната система да заработи. Не можем ние, без съдебна система, без сериозно обвинение, без сериозно следствие, без осъдителни присъди ние не можем да респектираме никого да спазва българските закони. Тоест трябва много широко национално съгласие, трябва да се възстанови съгласието. Защото тези дни, освен всичко друго лошо, което се случва, рухна съгласието по отношение на ЕС, защото една част от управляващите започнаха да насочват агресията на част от българските граждани срещу ЕС. Защото се разпалват антиевропейски настроения срещу единствените, които са готови безвъзмездно да ни подкрепят.
Водещ: Като говорите за национално съгласие готов ли сте да седнете на една маса с царя, с ДПС примерно, да го търсите това?
Иван Костов: По въпроси, пак казвам, по въпроси от национален интерес като например операция “чисти ръце”, като реформа на съдебната система трябва да седнат всички на една маса.
Водещ: Приемаме, че вие да речем успявате да вземете властта…
Иван Костов: …и възстановяване на авторитета на европейския курс на страната. Не може без това, просто отрича се. България има ориенталско, азиатско начало в управлението, то започна да личи отвсякъде.
Водещ: Срещу кого ще провеждате тази операция, срещу тези управляващи днес, които ще бъдат вече бивши или срещу вашите хора в управлението?
Иван Костов: Срещу мафията, която е на власт. Трябва да бъде изтръгната, гангрена се лекува със скалпел – реже се.
Водещ: Защото десните не се занимават с предишните управления. Не се занимават с НДСВ, не се занимават със СДС. Занимават се горе-долу със себе си всъщност.
Иван Костов: Вестникът на френската левица “Либерасион” казва: “Има гангрена в България”. – гангрена се лекува със скалпел – реже се до здраво месо, това е. Така е, няма как. Другояче няма. Има, аз не казвам, че няма хора сред управляващите, които са готови да видят истината в очите и които не приемат това, което се случва, но мнозинството дисциплинирано защитава това управление.
Водещ: Добре, дайте примери с такива личности.
Иван Костов: Може ли да кажа две думи какво ще се случи в следващите месеци?
Водещ: О, ще бъда безкрайно благодарен ако го направите. Прогнозата на Иван Костов.
Иван Костов: В следващите месеци ЕС ще продължи да затяга примката около България. Ще продължи да усилва санкциите върху страната. Няма да търпи клубът на богатите, подредени, спазващи законите страни няма да толерира страна от “третия свят” влязла в клуба. Ще има санкции. Те ще бъдат все по-сурови, ако няма наистина радикални, драстични промени, ако няма наистина крайно сериозно отношение. Ето вижте, какво предлагаме ние например на днешните управляващи. Нещо, което те никога няма да предложат обратно. Ние казваме: нека мине прокуратурата към изпълнителната власт. Нека прокуратурата и следствието…
Водещ: Това го предлагат “Атака” и ГЕРБ го препят.
Иван Костов: Е, не го предлагат “Атака”, ние го говорим от три години, четири и сега изведнъж “Атака”…
Водещ: Вие го говорите от седем години.
Иван Костов: …прощавайте, ама наистина това, че някой започва да повтаря нещо е хубаво за него. А не може да се казва на авторите на оригиналната идея и фактически на компетентните хора.
Водещ: Автор на тази идея е Иван Костов уважаеми зрители…
Иван Костов: Не, не, не искам така.
Водещ: Преди седем години го казахте. Това беше първата година на НДСВ във властта. Нали така?
Иван Костов: Така, ето предлагаме им – дайте радикално да реформираме. Не искали следователите да бъдат в изпълнителната власт. Ще влязат в изпълнителната власт, ще бъдат лишено от властта, с която разполагат в момента, защото те в момента…
Водещ: Те не пипат първо компютрите, че още са на пишещи машини.
Иван Костов: Ами ще имат, но първо трябва да им се отнеме властта произволно да спират и протакат следствията по делата. Трябва да има дисциплина, трябва да има дисциплинирано държавно обвинение.
Водещ: Преди….
Иван Костов: Ето вижте трябва да се тръгне от някъде и то веднага трябва да се тръгне.
Водещ: Какво държавно обвинение, като преди три години си спомням, че ме викнаха по някакъв повод да давам показания в една такава стаичка малка порутена и един следовател с двата пръста щракаше на машината. Този човек и да го вземете в изпълнителната власт ако си работи по този начин мислите ли, че ще се оправят нещата? Бандитите вижте с какви техники разполагат, а нашите хора отиват там с…
Иван Костов: Вижте, аз съм обучен да пиша на машина по десетопръстната система като студент и в първия семестър можех да пиша още първия месец.
Водещ: Ама няма /…/ аршините, г-н Костов.
Иван Костов: Ако е въпроса за един компютър днес струва, ако се купи в голяма поръчка около 300 долара. Никакви пари не са това да бъдат снабдени с компютър.
Водещ: Ето виждате ли, че си имате общи теми да си говорите.
Иван Костов: Това са нелепи обяснения.
Водещ: До къде стигат вашите….
Иван Костов: А друг е въпросът, че има некомпетентност. Тя се преодолява сдружение обучение, тя се преодолява с – има си съответни механизми. Властта тя знае как това да го направи.
Водещ: Та накрая да завърша историята, 20 минути писахме един ей такъв лист на пишещата машина. Г-н Костов до къде стигнаха вашите разговори с Бойко Борисов и с “Атака”, и с другите десни партии, с Пламен Юруков за обща алтернатива на това управление? Имаше вече конкретни предложения.
Иван Костов: Ето това, което….
Водещ: “Атака” каза обща платформа и един кандидат за премиер да се знае кой. Краси Каракачанов и ВМРО предлагат общи листи направо на цялата опозиция.
Иван Костов: Аз ще предложа днес на нашето ръководство да направим преглед на всички тези развития, които има и наистина активни консултации да започнат този месец, първо с оглед на това да има ден на национален бойкот през септември и второ да се очертае целите и забраните, ако мога така да го кажа, на алтернативното проевропейско реформаторско управление, защото да не забравяме най-важното – Европа ни подкрепя и е солидарна с нас, заради реформите, които правим, не заради друго.
Водещ: До колко е вярна информацията, която чувам и се говори в среди на ДСБ, че вие, ГЕРБ и СДС ще се опитате на ЕЛП да направите общи листи за европейските избори и да повторите това упражнение и на парламентарните.
Иван Костов: Европейската народна партия ще засили активността си през септември и октомври тази година. Вероятно ще гостува тук председателя на ЕНП – г-н Вилфред Мартенс. Може би през есента, късната есен ще има срещи в Каденабия, които са познати на българската общественост…
Водещ: От годините, които ви обединиха силом.
Иван Костов: Така че моето мнение е, че ние трябва да изпреварим всички тези усилия на Европейската народна партия.
Водещ: Т.е. вие сте за общи листи на ДСБ, ГЕРБ и СДС?
Иван Костов: Не аз съм за да се разберем за принципите, за приоритетите, за целите, за забраните…
Водещ: Ама общите листи са важни, защото ако остане след това извън парламента ще отидат процентите.
Иван Костов: Не, не първо личните съдби, не местата в парламента – първо принципите и целите на управлението. Това според мен е далеч по-важно, отколкото дали Каракачанов или Иван Костов ще седнат в парламента.
Водещ: А като и политик сте….
Иван Костов: Може без парламента да мине и без Каракачанов, и без Иван Костов, но трябва да бъде с много ясни принципи какво трябва да се прави, за да се възстанови проевропейския курс. Това е.
Водещ: Опитен политик сте, така да завършим интервюто, с опит в писането и разгадаването на политическите сценарии…
Иван Костов: Аз съм създавал националното съгласие за европейския курс и за Евроатлантическия….
Водещ: Така е, така е.
Иван Костов: Аз съм правил тези неща, постигал см най-широко национално съгласие и наистина знам как да се направи това.
Водещ: Вие сте, така е никой не го отрича. Както виждате идват вашите опоненти и те го казват същото. Бойко Борисов твърди, че, той е ваш колега в Европейската народна партия, че има сценарий някакъв на БСП и ДПС той да бъде ликвидиран физически. Ако не беше тази история с Пим Фортейн в Холандия, може би така с насмешка трябва да се приеме това, но има сериозен пример в световен мащаб. Вие мислите ли, че това въобще може да се стигне до такава абсурдна ситуация?
Иван Костов: Има едно политическо убийство в България вече, вижте аз специално за себе си да кажа, хайде да не говоря за другите, аз съм заплашван от 1990 година насам. Не е имало ден,. В който да не съм заплашван в годините на най-активните действия срещу стария ред, срещу старите порядки, писани са ми кървави писма, заливан съм от какви ли не неща – това един политик не бива да вади напред, това е най-малко важното нещо, за което той трябва да говори пред хората, тези неща той трябва да си ги преглъща и да ги крие от обществото, защото не това е важното в случая.
Водещ: Добре. Иван Костов гост на нашето предаване, със своя коментар за целите на опозицията. Според него тези цели не са изпълнени във вида, в който са поставени на дебатите в парламента и на вота на недоверие, но както виждате той вече говорим за стъпки, които трябва да бъдат направени в името на едно дясно или по скоро опозиционно обединение около принципи и забранителни територии, които българските политици трябва да спазват. Има вероятност, така останах с впечатление от неговите думи, че СДС, ДСБ и ГЕРБ могат да постигнат споразумение и за общо явяване на изборите, които предстоят догодина. През август опозицията ще подготвя бунтовете, през септември. Вие август месец ще почивате ли?
Иван Костов: Бойкот.
Водещ: Бойкот.
Иван Костов: Бойкот не бунт. Бойкот.
Водещ: Бунт не е точната дума. Добре. Иван Костов.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...
Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...