Иван Костов: ДСБ няма да покрепи бюджета на измамата

ДСБ няма да подкрепи Бюджет 2008, защото е изработен на фалшива основа. Това каза лидерът на ДСБ Иван Костов от парламентарната трибуна, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Според Костов Бюджет 2008 почива на невярно отчетена инфлация. “В края на 2007 година инфлацията ще е 12%. За следващата година тя няма как да е 6%. Това го знае и финансовият министър”, посочи още лидерът на Демократи за силна България. Той бе категоричен, че и БВП няма да е 61 млрд. лева за следващата година.
Приходите в бюджета пък щели да бъдат преизпълнени с 1 млрд. лева, което означавало, че и бюджетният излишък, който е планиран за 1,8 млрд лева ще е по-висок, както и тази година. “Изпълнението на тазгодишния бюджет показва, че е абсолютно безполезно членството на България в ЕС. От кохезионния и европейските структурни фондове няма усвоено нито едно евро. Затова нямаше нужда България да става член на ЕС, за да плаща членски внос от 600 млн. евро, а да не получаваме никакви средства”, каза още Иван Костов. Той определи процентът за нарастване на инвестициите в България като “абсолютен балон”. Костов бе категоричен, че правителството е излъгало хората, че ще получат нещо от Европейския съюз.
“Не може да подкрепим бюджет на измамата. Държавата, мамейки, деморализира хората. Разлага се етичността в българското общество. Нека никой да не смее да възразява на това, което казвам – че вие лъжете. Прочетете това, което вие сте говорили, и това, което сме говорили ние преди една година, за да видите че има 100% истинност в нашите изказвания”, каза още лидерът на Демократи за силна България. Той бе категоричен, че деморализацията, лъжата и измамата, са причините за бъдещите стачки в страната, подобни на тази в образованието.
Мария СТАЛЯНОВА

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Комисията за Глеб Мишин ще проверяват близо 4000...
Да бъдат изслушани членовете на Съвета по българско гражданство към Министерството на правосъдието, зам.-министъра...
Бонка Василева: Статуквото ни изпързаля, но ще се...
Новото мнозинство, което управлява СОС не е съставено от общи политики за града, а...
Радан Кънев: Меморандумът е начало на отговорен преговорен...
Евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев заяви пред Радио Пловдив, че не вижда драма в предвидения...
Людмила Илиева: Комисията за Нотариуса ще изслуша съдия...
Според нея няма логична политическа причина разговорът в некоалицията да спре тук, който го...
Грети Стефанова: ГЕРБ не могат да преглътнат, че...
ГЕРБ искат да изпързалят софиянци и да си върнат властта Председателите на комисиите не...