Иван Костов: ДСБ няма да покрепи бюджета на измамата

ДСБ няма да подкрепи Бюджет 2008, защото е изработен на фалшива основа. Това каза лидерът на ДСБ Иван Костов от парламентарната трибуна, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Според Костов Бюджет 2008 почива на невярно отчетена инфлация. “В края на 2007 година инфлацията ще е 12%. За следващата година тя няма как да е 6%. Това го знае и финансовият министър”, посочи още лидерът на Демократи за силна България. Той бе категоричен, че и БВП няма да е 61 млрд. лева за следващата година.
Приходите в бюджета пък щели да бъдат преизпълнени с 1 млрд. лева, което означавало, че и бюджетният излишък, който е планиран за 1,8 млрд лева ще е по-висок, както и тази година. “Изпълнението на тазгодишния бюджет показва, че е абсолютно безполезно членството на България в ЕС. От кохезионния и европейските структурни фондове няма усвоено нито едно евро. Затова нямаше нужда България да става член на ЕС, за да плаща членски внос от 600 млн. евро, а да не получаваме никакви средства”, каза още Иван Костов. Той определи процентът за нарастване на инвестициите в България като “абсолютен балон”. Костов бе категоричен, че правителството е излъгало хората, че ще получат нещо от Европейския съюз.
“Не може да подкрепим бюджет на измамата. Държавата, мамейки, деморализира хората. Разлага се етичността в българското общество. Нека никой да не смее да възразява на това, което казвам – че вие лъжете. Прочетете това, което вие сте говорили, и това, което сме говорили ние преди една година, за да видите че има 100% истинност в нашите изказвания”, каза още лидерът на Демократи за силна България. Той бе категоричен, че деморализацията, лъжата и измамата, са причините за бъдещите стачки в страната, подобни на тази в образованието.
Мария СТАЛЯНОВА

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Декларация на Националното ръководство на ДСБ
Националното ръководството на Демократи за силна България препотвърждава своето решение за подкрепа на излъчения...
Стоян Михалев: Цели се саботаж на процеса за...
"Цели се саботаж на процеса за истинска правосъдна система. С невръчването на мандата Радев...
Атанас Атанасов: Има жестока съпротива от различни среди...
„Останалите политически сили много съжаляват, че не са се споразумели покрай първия мандат”, добави...
Войната не е мир!
ПП-ДБ призоваваме – нека наричаме нещата с истинските им имена. Войната не е мир....
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ
Потвърждава позицията на ръководството и ПГ на ПП-ДБ да не се подкрепи проектокабинет на...