Иван Костов: ДСБ няма да покрепи бюджета на измамата

ДСБ няма да подкрепи Бюджет 2008, защото е изработен на фалшива основа. Това каза лидерът на ДСБ Иван Костов от парламентарната трибуна, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Според Костов Бюджет 2008 почива на невярно отчетена инфлация. “В края на 2007 година инфлацията ще е 12%. За следващата година тя няма как да е 6%. Това го знае и финансовият министър”, посочи още лидерът на Демократи за силна България. Той бе категоричен, че и БВП няма да е 61 млрд. лева за следващата година.
Приходите в бюджета пък щели да бъдат преизпълнени с 1 млрд. лева, което означавало, че и бюджетният излишък, който е планиран за 1,8 млрд лева ще е по-висок, както и тази година. “Изпълнението на тазгодишния бюджет показва, че е абсолютно безполезно членството на България в ЕС. От кохезионния и европейските структурни фондове няма усвоено нито едно евро. Затова нямаше нужда България да става член на ЕС, за да плаща членски внос от 600 млн. евро, а да не получаваме никакви средства”, каза още Иван Костов. Той определи процентът за нарастване на инвестициите в България като “абсолютен балон”. Костов бе категоричен, че правителството е излъгало хората, че ще получат нещо от Европейския съюз.
“Не може да подкрепим бюджет на измамата. Държавата, мамейки, деморализира хората. Разлага се етичността в българското общество. Нека никой да не смее да възразява на това, което казвам – че вие лъжете. Прочетете това, което вие сте говорили, и това, което сме говорили ние преди една година, за да видите че има 100% истинност в нашите изказвания”, каза още лидерът на Демократи за силна България. Той бе категоричен, че деморализацията, лъжата и измамата, са причините за бъдещите стачки в страната, подобни на тази в образованието.
Мария СТАЛЯНОВА

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Три милиарда плати българският данъкоплатец, за...
Атанас Атанасов: Три милиарда плати българският данъкоплатец, за да обслужи плановете на Путин да...
Людмила Илиева: Ако парламентът бъде разпуснат преди...
Людмила Илиева: Ако парламентът бъде разпуснат преди да бъдат приети двата закона, свързани с...
Бонка Василева: Приоритетите пред ДСБ-София са местните избори...
Бонка Василева: Приоритетите пред Демократи за силна България-София през 2023 г. са местните избори...
Йордан Иванов: Предлагаме създаване на временна комисия, която...
Йордан Иванов: Демократична България заедно с Продължаваме Промяната предлагаме създаване на временна комисия, която...
Атанас Атанасов: В случая с NEXO става въпрос...
Атанас Атанасов: Основен виновник за това българската парламентарна система да буксува повече от две...