Иван Костов: ДСБ няма да покрепи бюджета на измамата

ДСБ няма да подкрепи Бюджет 2008, защото е изработен на фалшива основа. Това каза лидерът на ДСБ Иван Костов от парламентарната трибуна, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Според Костов Бюджет 2008 почива на невярно отчетена инфлация. “В края на 2007 година инфлацията ще е 12%. За следващата година тя няма как да е 6%. Това го знае и финансовият министър”, посочи още лидерът на Демократи за силна България. Той бе категоричен, че и БВП няма да е 61 млрд. лева за следващата година.
Приходите в бюджета пък щели да бъдат преизпълнени с 1 млрд. лева, което означавало, че и бюджетният излишък, който е планиран за 1,8 млрд лева ще е по-висок, както и тази година. “Изпълнението на тазгодишния бюджет показва, че е абсолютно безполезно членството на България в ЕС. От кохезионния и европейските структурни фондове няма усвоено нито едно евро. Затова нямаше нужда България да става член на ЕС, за да плаща членски внос от 600 млн. евро, а да не получаваме никакви средства”, каза още Иван Костов. Той определи процентът за нарастване на инвестициите в България като “абсолютен балон”. Костов бе категоричен, че правителството е излъгало хората, че ще получат нещо от Европейския съюз.
“Не може да подкрепим бюджет на измамата. Държавата, мамейки, деморализира хората. Разлага се етичността в българското общество. Нека никой да не смее да възразява на това, което казвам – че вие лъжете. Прочетете това, което вие сте говорили, и това, което сме говорили ние преди една година, за да видите че има 100% истинност в нашите изказвания”, каза още лидерът на Демократи за силна България. Той бе категоричен, че деморализацията, лъжата и измамата, са причините за бъдещите стачки в страната, подобни на тази в образованието.
Мария СТАЛЯНОВА

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Кристина Петкова: Ако искаме България да върви напред...
Другата неделя, когато видим каква е волята на избирателите, ще видим какви са възможните...
Радослав Милев: След изборите може да говорим...
Сега може да говорим за програма, за конкретни ангажименти, но не и за управление...
Стоян Михалев: ПП-ДБ вече може да стъпи на...
Според него коалицията ще разговаря с всички, които искат да подкрепят програмата ѝ ПП-ДБ...
ДСБ на 20 години. Честит рожден ден, свободни...
Демократите за силна България сме наследици на реформаторската десница и най-успешното управление в новата...
Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...