Иван Костов: ДПС е мафия, маскирана като партия

“ДПС е в криза, защото митът за Доган като гарант за етническия мир рухна.

Той рухна, защото България вече няма нужда от Доган, защото е член на ЕС, член е на НАТО, а правилата в ЕС не изискват такъв като Доган да гарантира правата на българските турци”.

Това обяви в интервю за Dnes.bg лидерът на Демократи за силна България (ДСБ) Иван Костов.

По думите му сега в партията на Сокола тече идеологическа и историческа криза на развенчаване на лидерския мит.

Костов е категоричен, че скандалите, които се вихрят в ДПС, ще бъдат разкрити, но от едно ново управление.

“Ако те не са на власт, всичко ще излезе и хората ще разберат за какво става въпрос. В момента ги прикриват, опънали са чадър, крият всичко за тях.

Ето например разработката “Лиана”. Достатъчно е да я прочетат хората, за да разберат за какво става въпрос. Няма нужда нито от съд, нито от каквото и да било. Трябва да се махат тези, които са визирани вътре в нея”, категоричен бе тъмносиният лидер.

Иван Костов оприличи ДПС на мафиотска организация, “тежко корумпирана, която се подвизава като политическа партия”.

“Още повече Доган беше толкова самонадеян и говореше за себе си, че е милионер в зелено, че прави бизнес център в партията, че с една усмивка дава път за бизнеси и за кредити, че има обръчи от фирми и какво ли не.

Та той си е признал почти всичко – че е свързан с “Мултигруп”, че е наследник на Илия Павлов, и това го виждаме всички”, каза Костов.

Според него обаче кризата в ДПС е добре дошла за БСП, защото “пречи да се фокусираме върху слабостите на Българската социалистическа партия, бюджета или корупцията”.

“А основният начин да се спаси изпълнителната власт от корупцията е не да се търси съдът и да бъдат съдени, а да бъдат премахвани и уволнявани.

Колкото по-често и колкото за по-малки обвинения биват уволнявани хора, толкова по-бързо ще се затворят корупционните практики”, каза Костов и похвали ДСБ, че точно тук вижда ролята на компетентните кадри, които има партията му.

“Виждаме ролята си като носител на един голям управленски потенциал, ние сме компетентни за разлика от голяма част от днешните управляващи, а и за съжаление – на една голяма част от опозицията.

Ролята ни в едно бъдещо управление е да бъдем компетентен коректив, да бъдем гаранцията за спазване на определени правила за добро управление”, каза той.

Тъмносиният лидер отново припомни, че партията му е отворена за преговори и взаимодействие с десните сили, стига да отговарят на определени изисквания:

“Искаме това да са антикомунисти, искаме специални усилия да се възстановят и да бъдат завършени реформите в полицията, вътрешната сигурност, съдебната система, здравеопазването, образованието, администрацията.

Ние сме готови на взаимодействие, включително и за коалиране, с тези, които отговарят на условията”, заяви Иван Костов.

Тогава виждате ли бъдеща коалиция с ГЕРБ, “Атака”?

“Това ще покаже следващото Народно събрание.

“Атака” са ксенофоби, те не отговарят на нито една европейска практика за нормална политическа партия, съжалявам, че го казвам. Но имат възможност да се променят, трябва да изоставят определени тези.

Не могат да говорят и да се държат по този начин. Искат промяната, но просто трябва да направят много сериозни крачки”, завърши лидерът на ДСБ.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Три милиарда плати българският данъкоплатец, за...
Атанас Атанасов: Три милиарда плати българският данъкоплатец, за да обслужи плановете на Путин да...
Людмила Илиева: Ако парламентът бъде разпуснат преди...
Людмила Илиева: Ако парламентът бъде разпуснат преди да бъдат приети двата закона, свързани с...
Бонка Василева: Приоритетите пред ДСБ-София са местните избори...
Бонка Василева: Приоритетите пред Демократи за силна България-София през 2023 г. са местните избори...
Йордан Иванов: Предлагаме създаване на временна комисия, която...
Йордан Иванов: Демократична България заедно с Продължаваме Промяната предлагаме създаване на временна комисия, която...
Атанас Атанасов: В случая с NEXO става въпрос...
Атанас Атанасов: Основен виновник за това българската парламентарна система да буксува повече от две...