Иван Костов: ДПС е мафия, маскирана като партия

“ДПС е в криза, защото митът за Доган като гарант за етническия мир рухна.

Той рухна, защото България вече няма нужда от Доган, защото е член на ЕС, член е на НАТО, а правилата в ЕС не изискват такъв като Доган да гарантира правата на българските турци”.

Това обяви в интервю за Dnes.bg лидерът на Демократи за силна България (ДСБ) Иван Костов.

По думите му сега в партията на Сокола тече идеологическа и историческа криза на развенчаване на лидерския мит.

Костов е категоричен, че скандалите, които се вихрят в ДПС, ще бъдат разкрити, но от едно ново управление.

“Ако те не са на власт, всичко ще излезе и хората ще разберат за какво става въпрос. В момента ги прикриват, опънали са чадър, крият всичко за тях.

Ето например разработката “Лиана”. Достатъчно е да я прочетат хората, за да разберат за какво става въпрос. Няма нужда нито от съд, нито от каквото и да било. Трябва да се махат тези, които са визирани вътре в нея”, категоричен бе тъмносиният лидер.

Иван Костов оприличи ДПС на мафиотска организация, “тежко корумпирана, която се подвизава като политическа партия”.

“Още повече Доган беше толкова самонадеян и говореше за себе си, че е милионер в зелено, че прави бизнес център в партията, че с една усмивка дава път за бизнеси и за кредити, че има обръчи от фирми и какво ли не.

Та той си е признал почти всичко – че е свързан с “Мултигруп”, че е наследник на Илия Павлов, и това го виждаме всички”, каза Костов.

Според него обаче кризата в ДПС е добре дошла за БСП, защото “пречи да се фокусираме върху слабостите на Българската социалистическа партия, бюджета или корупцията”.

“А основният начин да се спаси изпълнителната власт от корупцията е не да се търси съдът и да бъдат съдени, а да бъдат премахвани и уволнявани.

Колкото по-често и колкото за по-малки обвинения биват уволнявани хора, толкова по-бързо ще се затворят корупционните практики”, каза Костов и похвали ДСБ, че точно тук вижда ролята на компетентните кадри, които има партията му.

“Виждаме ролята си като носител на един голям управленски потенциал, ние сме компетентни за разлика от голяма част от днешните управляващи, а и за съжаление – на една голяма част от опозицията.

Ролята ни в едно бъдещо управление е да бъдем компетентен коректив, да бъдем гаранцията за спазване на определени правила за добро управление”, каза той.

Тъмносиният лидер отново припомни, че партията му е отворена за преговори и взаимодействие с десните сили, стига да отговарят на определени изисквания:

“Искаме това да са антикомунисти, искаме специални усилия да се възстановят и да бъдат завършени реформите в полицията, вътрешната сигурност, съдебната система, здравеопазването, образованието, администрацията.

Ние сме готови на взаимодействие, включително и за коалиране, с тези, които отговарят на условията”, заяви Иван Костов.

Тогава виждате ли бъдеща коалиция с ГЕРБ, “Атака”?

“Това ще покаже следващото Народно събрание.

“Атака” са ксенофоби, те не отговарят на нито една европейска практика за нормална политическа партия, съжалявам, че го казвам. Но имат възможност да се променят, трябва да изоставят определени тези.

Не могат да говорят и да се държат по този начин. Искат промяната, но просто трябва да направят много сериозни крачки”, завърши лидерът на ДСБ.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Шефът на военното разузнаване поддържа контакт...
Случващото се в МВР и в "Митници" е многофункционално активно мероприятие, организирано предизборно за...
Стоян Михалев: Целта е била да махнат главния...
"Живко Коцев е бил притискан да подаде оставка от страна на вътрешния министър и...
Радан Кънев: Надяваме се г-н Главчев да си...
"Надявам се, че г-н Главчев ще си дава сметка, че той има една задача...
Кристина Петкова: Безобразното и брутално нарушаване на закона...
Въпреки нелепите оправдания от страна на служба “Военно разузнаване”, че не са разработвали Атанасов...
Атанас Атанасов: С избора на Калин Стоянов се...
Ген. Атанас Атанасов от ПП-ДБ заяви, че са възмутени от състава на служебно правителство,предложен от...