Иван Костов: В НДК възкръсна синята идея! (+ВИДЕО)

bTV, ИВАН КОСТОВ В bTV (18.05.2009) from dsb media on Vimeo.“Тази сутрин”, стенограма агенция “Фокус”

Водещ Николай Бареков: Добро утро на зрителите на Би Ти Ви. Както вече знаете, темата на днешното предаване е изключително посветена на стартиралата кампания за европейските избори. Съботно-неделните дни бяха определени от закона и политиците да открият своите кампании. Бойко Борисов и Сергей Станишев събраха по около 10 000 свои фенове и симпатизанти в Пловдив и Велико Търново. Ахмед Доган успя да събере около 80 000 свои симпатизанти на два събора, с които стартира кампанията на Движението за права и свободи. “Атака” почнаха от Батак. “Напред” даваха кръв. А Иван Костов и “Синята коалиция” напълниха, нещо, което не се беше случвало от доста години, зала 1 на НДК в София. Добро утро, г-н Костов.
Иван Костов: Добро утро.

Водещ: Случайно ли вие избрахте за начало на своята кампания София? Говори се, че тук и се знае, че тук имате най-много симпатизанти и фенове. И как ще коментирате, разбира се, това е първият ми въпрос, и вторият – как ще коментирате старта на кампанията на вашите основни политически опоненти?
Иван Костов: Нека всеки коментира своята кампания. Ние избрахме София, защото е столица на страната. А това, което се случи, беше не смесване на кампанията със събор или с някакво друго мероприятие. В зала номер 1 в събота възкръсна синята идея, възкръсна десницата сред въодушевление, с голям подем, нещо, което трябва да споменем заедно с това, че залата беше препълнена. Най-вече вдъхновението на хората е това, което направи изключително впечатление на всички. Те си тръгнаха силно мотивирани, силно убедени, видели, че опитът за унищожение на десницата не е успял.

Водещ: Чувствате ли се отново като лидер на СДС?
Иван Костов: Не, не се чувствам като лидер, но се чувствам като отговорен съпредседател на “Синята коалиция”. “Синята коалиция” ще изненада всички на тези избори, аз в това съм абсолютно убеден вече. Така че големият отговор на хората, на демократично мислещите хора на опита да бъде саботирана, да бъде унищожена, първо Съюзът на демократичните сили (СДС), който формално не е допуснат до избори в нарушение на закона, при това беше направен опит да бъде регистрирана една фалшива негова, един фалшив негов вариант. Върховният административен съд (ВАС) каза, че това е нарушение на закона, че това е незаконна регистрация, но това формално лиши СДС. Вижда се, че целият този саботаж с Централна избирателна комисия (ЦИК), с отказа и мотаенето за регистрацията на ръководството на СДС, този опит беше фактически насочен към това да не може да се регистрира самата “Синя коалиция”. Вие видяхте, че имаше и възражения пред ВАС, опит тя да не бъде допусната до избори. Всичко това е опит със средства на демократични механизми да се отнеме правото на избирателите, а то е най-свещеното демократично право, да смени днешните управляващи. Днешните управляващи не трябва да бъдат сменяни. Трябва да останат и да управляват не трети мандат за Доган, а до края на живота си, както е в Русия – една партия трябва да управлява, народът не трябва да може да я сменя от власт. Това е цялата история.

Водещ: Кой имаше най-много полза от липсата на регистрация на СДС, от това, че СДС не успя да вземе регистрация за изборите, от това, че лидерът юридически остава нелегитимен, от това, че СДС го няма в “Синята коалиция”?
Иван Костов: Отговорът ми ще ви изненада. Най-голяма полза има десницата в България.

Водещ: Не ме изненадва.
Иван Костов: “Синята коалиция” извлече най-голямата полза, защото беше премината една граница, която 20 г. никой не я е преминавал. Видя се, че просто се напада българската демокрация, тази, която тука и СДС, и БСП, и, разбира се, много други партии все пак успяха да направят толкова качествена, че страната да стане член на НАТО и на Европейския съюз. Видя се, че се посяга на това и хората реагираха с възмущение. Синята идея наистина възкръсна в зала номер 1 на НДК.

Водещ: Днес един от най-големите ви почитатели в близкото минало г-н Явор Дачков казва нещо, което много хора говорят, наистина това изключително много хора го говорят, че най-голяма полза от липсата на регистрация на СДС е за вас – Иван Костов взима СДС като партия. СДС няма регистрация, няма легитимно юридически записан лидер. На практика всички тези хора идват сега при вас и вие сте човекът, който ги представлява. Ако не сте вие, ако я няма вашата регистрация, тези хора на практика не съществуват. Теза на г-н Явор Дачков.
Иван Костов: Това е леко подправена реалност, толкова подправена, че се изменя целия смисъл. Съпредседател на “Синята коалиция” е Мартин Димитров. Водач на нашата листа на евроизборите е Надежда Михайлова, бивш външен министър, член на СДС. Няма как това да е вярно, ако реалността е такава, каквато казвам. СДС успя да намери политически отговор заедно с нас. Нашата роля е в това, че ние бяхме до тях и ги подкрепихме в такъв тежък момент, когато се направи опит изобщо да бъдат изхвърлени от политическия живот. Ние им подадохме ръка, проявихме търпение…

Водещ: И ги спасихте.
Иван Костов: …проявихме здрави нерви и, разбира се, дадохме възможност на хората за кого да гласуват. На практика хората трябва да имат за кого да гласуват, избирателите на СДС. И сега имат за кого да гласуват и това е “Синята коалиция”.

Водещ: И аз затова ви попитах. След този проект, който успя, въпреки толкова трудности, вие чувствате ли се наистина отново като лидер на СДС, отново като лидер на това, което народът разбира СДС?
Иван Костов: Знаете ли на кое се радвам аз най-много? Че ние се сработихме в степен в деня на откриването на кампанията да сме първата политически формация, която обяви политическа програма за управление на страната, за изваждане на страната от кризата, за ликвидиране на политическата корупция, за възстановяване на репутацията, на доверието на Европейския съюз към България и достъпът до европейските пари и за изграждане на европейски транспортни магистрали, за модерно образование (…)

Водещ: Ако това сте го направили в първия ден на кампанията, (…) ГЕРБ имат програми от месеци.
Иван Костов: Само за избори, нямат реалистична програма, защото това, което се случва сега, това е предречено единствено и предупрежденията дойдоха само от СДС и от ДСБ. Ние предупреждаваме, че страната влиза в криза и до онзи ден това се отричаше, а онзи ден, в петък, се обявиха резултатите, от които се видя, че България действително влиза в криза. Какъв е изводът от това и защо програмите отпреди месеци на хора, които са отричали, че България е в криза, са недействителни, каквато е и програма “Станишев”, защото програмата “Станишев”, обявена като антикризисна програма, фактически ускори кризата в България, тя не й се противопостави. От ноември месец досега България влиза стръмно в кризата и основата, на която е изграден антикризисния план “Станишев” – бюджетът на страната, на практика се провали и това го признава финансовият министър. Той казва: ние няма да можем да съберем тези приходи. Така че всеки, който е градил плановете си на базата на тези очаквания, на тази представа за развитието на българската икономика, нямат реалистични програми за следващия период.

Водещ: Спокоен ли сте обаче за начина, по който Бойко Борисов подхожда към кризата? Това е вашият бъдещ коалиционен партньор, ако се нареди този пъзел, който социолозите чертаят.
Иван Костов: Ние с Бойко Борисов сме конкуренти на тези избори. ГЕРБ и “Синята коалиция” са конкуренти за вота на избирателите. Ние даваме своите решения, нека те да дават своите. Дали ще бъдат убедителни зависи от качеството на тяхната експертиза.

Водещ: Но спокоен ли сте като човек, който ще му се наложи да дава икономическия потенциал на следващо правителство?
Иван Костов: Знаете ли, действията, антикризисните действия в България и 1990-1991 г., и 1996-1997 г. бяха предприети в условия на неизбежност. Не можеше да не се направи тази антикризисна политика, защото страната загиваше.

Водещ: Сега не е ли същото?
Иван Костов: Сега не бива, разбира се, да стигаме до тези тежки, драматични и травмиращи хората последици и не бива да се стига до там, но пак ще бъдат в условия на неизбежност предприети действията, защото някои казват, че бюджетът примерно трябва да остане положителен. Как ще остане положителен, ако не може да събере 5 млрд. приходи? Как ще стане положителен бюджетът?

Водещ: Има ли логика в предупреждението…
Иван Костов: Ние ще бъдем, ние ще трябва да се съобразим с реалностите. Ние не можем да се държим както тристранната коалиция в момента – да си крие главата в пясъка и да казва: не, кризата ще подмине България.

Водещ: Има ли логика в предупреждението “Подкрепяш Бойко, получаваш Костов”, още повече че Орешарски също е ваш кадър, той е заместник финансов министър във вашето управление, а може да стигнем и по-далече – заместник-председател на СДС.
Иван Костов: Недейте…

Водещ: Как “недейте”? Проблемът при мене е, че аз имам памет. За разлика от други журналисти, помня 15 години назад.
Иван Костов: Аз знам, че вие имате досиета, но трябва да отчитате обстоятелството…

Водещ: Не, ние нямаме досиета, слава Богу.
Иван Костов: В смисъл досиета – файлове…

Водещ: Файлове, да, като памет.
Иван Костов: …като памет и за случващите се неща и трябва да имате…

Водещ: Има ли логика в това, че кръгът се затваря?
Иван Костов: …предвид следното. Много хора се промениха диаметрално противоположно по време на своя жизнен път пред очите на цялото българско общество, много хора промениха своя политически избор, своя политически манталитет, своята идеология пред очите на цялото общество. Г-н Орешарски е един от тези. Той независимо, че беше финансов министър на БСП, не можа да направи нито една стъпка в посока на реализма. Министерството на финансите ходеха по време на дебата през есента и казваха: Костов е прав, трябва да направят това, което ги предупреждава, и той не го направи.

Водещ: Ето де, значи има логика в моя въпрос.
Иван Костов: Да де, но той не го направи.

Водещ: Добре. Оттук нататък – подкрепяш Бойко…
Иван Костов: Значи, държал се е в услуга на тройната коалиция, не е бил честен към себе си като професионалист, защото ако беше честен към експертизата на Министерството на финансите, нямаше да направи нереалистичен план и на тази база нямаше да има нереалистичен антикризисен план на Станишев, който сега нямаше да рухне и нямаше да повлече страната навътре в кризата.

Водещ: Отпада Орешарски от тази редичка. Подкрепяш Бойко, получаваш Костов – има ли логика в това? Оставяме го черен PR ли е, естествено, че е вид черен PR. Въпросът е има ли логика в това твърдение? Е ли Бойко мостът, по който Иван Костов и СДС се завръщат в управлението на страната и вече тука да търсим икономическата логика?
Иван Костов: Не, не. Мостът за връщането ни в управлението на страната може да го изгради само доверието на нашите избиратели. Никакъв Бойко Борисов, никакви машинации, никакви такива. Това, което вие казвате, има логика в смисъл, че може би помага по някакъв начин на кампанията и на Бойко Борисов, но нашата кампания е…

Водещ: Десни избиратели да го припознават, в този смисъл.
Иван Костов: Да го припознават като човек, който принадлежи към дясното пространство. Но нека да кажем съвсем ясно. Ние сме конкуренти в този смисъл, че е ясно едно: “Синята коалиция” ако е в управлението на страната, там няма да бъде нито Доган, нито БСП, нито Симеон Сакскобургготски.

Водещ: Сигурен ли сте, че Бойко Борисов е съгласен с тази логика ваша?
Иван Костов: Аз казвам какво е валидно за “Синята коалиция”, аз не знам какво е валидно за ГЕРБ. За ГЕРБ нека ГЕРБ да се обяснява, но всички виждаме, че към ГЕРБ се подхожда с моркова и тоягата, ГЕРБ се кара да върви по посока на оставането в управлението на БСП, може би като младши партньор на ГЕРБ. Тази конструкция се гради пред очите на всички ни, тя не се крие от нейните автори. Ние сме гаранта, “Синята коалиция”, че ако сме в управлението, там няма да бъде Доган и БСП.

Водещ: Кои са авторите на конструкцията БСП – ГЕРБ?
Иван Костов: Ами, те говорят, говорят и пред вас толкова много хора. Те са преди всичко от БСП. Очевидно има и такова крило в ГЕРБ, което вижда…

Водещ: Има крило в ГЕРБ, което тежнее към БСП.
Иван Костов: Да. Даже тука се появи и емисар от ЕНП, който каза, че ако нещата в страната са толкова тежки и ужасни, единственото решение ще бъде голяма коалиция, т.е. постила се килима и от едната, и от другата страна. Така че българският избирател трябва много добре да разбира какво се готви при различните варианти на неговото гласуване. Той трябва да знае какво може да го очаква.

Водещ: Защо се разпадна голямото дясно обединение? Имам предвид: “Напред” си отиват сами, Яне Янев – той беше силно ухажван от вас, аз знам, че вие наистина го желаехте като член на вашата коалиция. Защо не се получиха нещата? Той даде едно обяснение пред моя блог. Мога да ви го кажа след малко.
Иван Костов: Така е, така е. Курсът на ДСБ беше за широка дясна коалиция, но аз сега искам да кажа в какъв аспект успя кампанията срещу СДС. Тя разколеба силно вероятните партньори.

Водещ: Това беше причината Яне да се оттегли.
Иван Костов: Разби доверието към коалиция със СДС. Яне Янев много пъти е предупреждавал и гласно, и на четири очи, че не може да се разчита, че СДС ще бъде елиминирана за изборите и той, както виждаме, в някаква степен е познал.

Водещ: Той ви го е казвал това, когато сте се виждали двамата.
Иван Костов: Да, в някаква степен е познал. Атаките срещу СДС и тая крайна враждебност срещу “Синята коалиция”, срещу дясното обединение изплаши част от участниците в демократичното пространство в степен, ето, аз сега тука на излизане казах на г-н Каракачанов, неговият представител в ЦИК да регистрира фалшивата регистрация на Пламен Юруков.

Водещ: Т.е. защото е бил уплашен от атаките срещу СДС.
Иван Костов: Аз предполагам, че това е най-толерантното обяснение: че страхът го е накарал, но страхът накара тези участници и потенциални участници да се отдръпнат, защото се видя, че върху “Синята коалиция” просто се действа с всички позволени и непозволени средства.

Водещ: Между другото, освен всичко друго, Яне Янев пред мен в блога и в сайта на Би Ти Ви каза, че вие сте го предупредил и сте го уговарял да не атакува олигарсите в България. Казал сте му директно: не се занимавай с олигарсите, те ще ни помогнат на изборите. Той го казва много сериозно.
Иван Костов: Не, не, така го е чул, обаче аз, много често се случва това нещо.

Водещ: Вие говорихте ли с него на тази тема? Той беше погнал олигарсите.
Иван Костов: Вижте, аз съм му казал следното: ние поддържаме връзки с авторитетните организации на бизнеса в България – с БСК, с БТПП, със съюза на Иво Прокопиев. Ние поддържаме връзки на това авторитетно ниво и хора от ръководните органи на тези са казвали, че Яне Янев има поведение на човек, който изпълнява поръчки, да атакува поръчково определени хора.

Водещ: И вие това казахте ли му го на Яне в очите?
Иван Костов: Аз точно това съм му казал…

Водещ: И той какво ви каза?
Иван Костов: …а той си го е превел по този начин и го казва така. Аз съм му казал, че не може по този начин да се атакува бизнеса и след това да няма никакви последици, защото това на самите, на авторитетния бизнес изглежда като че ли е някакъв вид политическо рекетиране. Не искам да кажа, че е това, но така им изглежда на тях, защото те са свикнали на много сложни условия да правят бизнес в България, но говорим за сериозни и за много авторитетни представители на сериозния бизнес в България. След това добре е вие да ги поканите, впрочем, защото аз не знам защо в момент на ускорено кризисно развитие на страната тези хора не говорят за това какво се случва в икономиката на България.

Водещ: Ами а де. Ама мислите, че проблемът е в нас, че не ги каним ли? Ами, че то от всички медии в България са отворени. Те защо не говорят? Наистина, ето, интересен въпрос – от какво ги е страх? Правителството нещо им плаща.
Иван Костов: Защото трябва да им зададете…

Водещ: Ние сме виновни, че не задаваме въпросите.
Иван Костов: Трябва да задавате директни въпроси. Вижте, бизнесът трябва да бъде питан, примерно, вярно ли е това, което казва г-н Орешарски, че в България кризата не води до освобождаване на заети, че не води до безработица.

Водещ: Малко въпроси на зрители. Преди това: Богомил Бонев и Мария Капон говорят почти едно и също нещо по темата “Сретен Йосич”. Имало е вариант, при който 2000, 2001 г., вие сте на власт, вашето правителство, генерал Атанасов, а Йосич шета необозпокояван из страната. Предположенията на Богомил Бонев са две: или че той е бил на разработка в НСС, която стига до вас, но не и до него, или че е бил брониран като агент на службите. Мария Капон няма отговор на въпроса, но тя иска да се разбере каква е истината. Фактът е, казва тя, че той две години шета в България и продава наркотици.
Иван Костов: Аз не съм бил нито граничен началник на граничния контрол в страната, нито съм давал паспорти…

Водещ: Е, ама вие сте министър-председател.
Иван Костов: Не, не, никой министър-председател не знае кой чужденец живее в България.

Водещ: Хора, назначени от вас, са знаели.
Иван Костов: Моля ви, бъдете коректен, не се връзвайте на такава смешна кампания.

Водещ: Чакайте сега. Ето, генерал Атанасов в момента е до вас.
Иван Костов: Министър-председателят не знае кой пребивава в страната, нито паспорти дава, нито стои на границата и проверява паспортите.

Водещ: Добре, а хора, които са били под вас, не допускате ли?
Иван Костов: Чуйте ме сега какво отношение имам аз към Сретен Йосич, да чуете ясно. Сретен Йосич е продукт на специалните служби на режима на Милошевич, както впрочем всеки едър мафиот в бившия социалистически лагер. Сретен Йосич не е изключение. Той е част от този режим. И ако стане дебат, тези неща ще се видят, но нека да стане специализиран дебат. Аз тука спирам. Аз искам да кажа, че правителството, което оглавявах, на ОДС влезе във военни действия срещу режима на Милошевич. Ние подпомогнахме силите на НАТО, военновъздушните сили да нанесат удари и да принудят Милошевич да капитулира. Друга партия вееше черни знамена по това време. Кои бяха тези, които вееха черните знамена, когато сваляхме Милошевич?

Водещ: БСП и президентът Първанов, тогава лидер на БСП. Доволен сте от отговора, предполагам, коректен е.
Иван Костов: Кой писа приятелски писма? Г-н Георги Първанов, тогавашен председател на БСП. Кой донесе пари от Сърбия за кампанията на БСП, кой донесе пари?

Водещ: Знам го отговора, но това вие го отговорете, това е реторичен въпрос, всички го знаят отговора.
Иван Костов: Не, нали казахте, че имате файлове.

Водещ: Да, знам го отговора кой е. Кирил Добрев беше заловен по ваше време.
Иван Костов: Кирил Добрев беше заловен.

Водещ: И знаете ли какво казаха някои хора, между другото, които са ваши партньори? Казаха: той беше заловен и Иван Костов направи всичко възможно да се размине тогава случая с разследване.
Иван Костов: Няма как да съм направил всичко възможно да се размине случая с Кирил Добрев.

Водещ: Казвам ви неща, които са казани при мен.
Иван Костов: Партията, която винаги е била свързана с Милошевич, службите, бившите български специални служби и сръбските специални служби са част от една система за сигурност на бившия соцлагер.

Водещ: Възможно ли е Сретен Йосич да е бил двоен агент и да е използван от службите по това време – и от нашите, и от сръбските?
Иван Костов: От бившите служби той може да е бил манипулиран, като се използват техните възможности да въздействат, защото голямата беда на България, това много пъти сме го казвали, но още един път ще го кажем, голямата беда на България беше налагането два пъти на югоембарго…

Водещ: При първото налагане се зароди нашата мафия.
Иван Костов: При първото възникна мафията 1991 г. Филип Димитров и Йордан Соколов, когато предупредиха, всички се чудеха какво говорят. Но 1999 г. всички видяха до какво води налагането на ембаргото. Това е същото, което ни се случи, когато Русия газта. Русия спря газ в Украйна, но Украйна не беше потърпевша, а ние бяхме най-силно потърпевшите от мерките на Русия. Така беше и от мерките на ООН. Ембаргото върху Югославия, но изолирана България от европейските потоци, от европейския транспорт.

Водещ: И какво казва всичко това, което…
Иван Костов: Така че големите щети на България и възникването на мафията стана около Югославия. Това обяснява защо правителството на ОДС е било крайно враждебно към режима на Милошевич – защото сме разбирали, че ако няма омиротворяване в Сърбия, никога България няма да влезе нито в Европейския съюз, нито в…

Водещ: Добре, какво добавя Дачков след всичко това, което казвате. Той като че ли е предусещал вашите думи. Той казва така, нали, това е вярно: Но защо Иван Костов не разследва тези сделки? Защо СИК и ВИС даваха пари на БСП? След това Иван Костов и генерал Атанасов предпочетоха да ги овладеят като агенти. Той тука ги описва: Маджо, Димата Руснака, Георги Илиев, Маргина, Поли Пантев. Просто, казва той, Костов и СДС яхнаха същите тези канали, за да им носят пари на тях.
Иван Костов: Не, това е чистопробна клевета. Ако това говори, ако това го говори, трябва да даде доказателства, поне едно, трябва поне едно доказателство да има. Не може така да се говори.

Водещ: Може би, защото, ето доказателството, че тези хора са били агенти на НСС в голямата си част.
Иван Костов: Тези хора са продукт на бившите специални служби. Няма крупен мафиот в целия източен блок, в целия източен блок, няма мафия, възникнала встрани от специалните служби на репресивния апарат. Разбирате ли? Няма.

Водещ: Добре, защо тогава ги наемат като агенти и съвременните служби? Поли Пантев е бил агент на НСС.
Иван Костов: Няма такова нещо. Просто те са възникнали отвътре, от специалните служби.

Водещ: Т.е. те са ги създали, не просто агенти, те са ги създали.
Иван Костов: Това е историята на възникването на организираната престъпност.

Водещ: Добре, ама нали 4 г. ги държа СДС тези служби. Защо не им отрязахте главата?
Иван Костов: Ами, не е стигнала силата, не е стигнала компетентността, били са добре прикрити. Откъде да знам защо?! Много причини може да има за това. Истинският родител обаче на организираната престъпност безспорно. Целият свят знае тази истина, само в България може би някои леви избиратели още не са го разбрали.

Водещ: Как да повярваме на Иван Костов? Това са, казвам така. Това, което във форума получаваме, нещата са 50 на 50. Критични въпроси по половината, другата половина хора, които наистина казват за вас добри думи. Обобщавам няколко въпроса в един. Как да повярваме на Иван Костов (разбира се, критичният въпрос да ви задам, за да отговорите), след като той създаде СДС, той създаде мистър 10%, всъщност беше министър 10%, той създаде едно правителство, което стана символ на корупцията…
Иван Костов: Не съм бил никога министър 10%.

Водещ: Не, не, не вие, той го е създал, казват тук хората.
Иван Костов: Е, как съм го създал?!

Водещ: Нямаше възмездие. Как сега да му повярваме, че той ще дойде и ще въздаде възмездие и че няма да има корупция? Това е въпросът на хората. Тук става въпрос за този човек, който беше във вашето правителство.
Иван Костов: Ликвидирането на политическата корупция сега е единствения начин да започне да оздравява цялата политическа и административна система и публичната сфера на страната. Това ако не се направи, България не може да възстанови доверието на Европейския съюз към себе си и никога няма да получи европейска подкрепа. Това е единственото решение. Не може без това България да продължи напред. България не може да изгради и антикризисна политика пък без подкрепата на Европейския съюз.

Водещ: Всички въпроси на зрителите и мненията, които получихме във форума към г-н Костов, понеже не остана време да се зададат всички те, днес ще ги препратя на мейла на Найо Тицин и на щаба на “Синята коалиция”, за да ги видите нещата.
Иван Костов: Ще ви бъдем благодарни.

Водещ: Благодаря ви. Господин Костов съвсем скоро пак ще ни гостува и в студиото, и за сайта на Би Ти Ви и за блога сме му отправили покана. Така че разговорът с него продължава.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...
Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...