Иван Иванов: ДСБ няма отношение към Тагарински

Г-н Иванов, Яне Янев твърди, че напусналият РЗС Марио Тагарински е инструмент за реализиране на общи интереси на ГЕРБ – президента и ДСБ. Как ще коментирате?

ДСБ нямат никакво отношение нито към напускането на Марио Тагарински от групата, нито към последвалия от това факт – разпадането на самата група. Никакво отношение. Ние действително, като говоря в лично качество, с Марио Тагарински като хора, които участваме в една и съща комисия – Комисия по икономическа политика, енергетика и туризъм – имаме много сериозни различия по политиката, която България трябва да води в областта на енергетиката. Но това няма нищо общо с неговото напускане.

Но Яне Янев ви включи и ДСБ в схемата с външни интереси за проруско влияние.

Просто казах, че ДСБ няма абсолютно никакво отношение с това, което се случва там. Защо намесиха ДСБ, трябва тях да ги попитате. Нека изяснят някакъв факт, някакъв факт, който да оправдае техните изявления и да ги подплати. Такъв факт няма.

Каква е вашата версия за случилото се с РЗС?

Аз не мога да коментирам фантазиите, които могат всеки ден да се появяват от един или друг депутат. Същите хора преди три дни говореха за политическо отвличане. Дали сме свидетели на политическо отвличане, като го гледаме Марио Тагарински да се разхожда в Народното събрание и да дава вчера изявления по БНТ и БНР.

И въпреки всичко не даде адекватно обяснение за постъпката си – напускането на групата на РЗС.

Аз не мога вместо него да го дам това обяснение.

Имате ли някакви подозрения?

Дори да имам, не мога да ги изкажа, защото те са само подозрения.