Ивайло Митковски: Скандалите са в НС и между партийните лидери. Правителството си върши добре работата. Приехме много закони

Депутатите поругават парламента. Някои явно не отчитат нивото, за което са избрани. Парламентът е най-висшият орган в една парламентарна република. Неслучайно рейтингът му върви все надолу. Нивото отстъпва. Така е и в общинските съвети. Това е заради избирателната система, заради хората, които се избират, заради хората, които участват на избори и заради все по-малкото хора, които гласуват. Това каза депутатът от “Продължаваме промяната – Демократична България” Ивайло Митковски в студиото на “Денят ON AIR”.

Митковски коментира избора на подуправител на НЗОК- проф. Момчил Мавров: “Той не е от лекарските среди, юрист е. Въпросът е в имиджа, който има. Не е еднозначно приета фигура, това е достатъчно ние да се противопоставим на неговото избиране. Договорката с (не)коалиционния партньор е, независимо как се разпределят отделните постове, не всеки да назначава когото и да е, а да има съгласуване на имената. Това име не само не беше съгласувано, а беше дадена нашата отрицателна оценка още преди две седмици”.

Пред Bulgaria ON AIR депутатът посочи становище на прокуратурата, което казва, че “няма установени престъпления и се преустановява разследването”. 

“Ще направим това, което можем. Не бих казал, че правителството е паянтово. В правителството, с изключение на историята с вътрешния министър и ексцесиите около протеста с БФС, проблеми няма. Скандалите са в НС и между партийните лидери. Правителството си върши добре работата. Приехме много закони”, напомни гостът.

По отношение на Шенген Митковски заяви нещата не зависят от действията на правителството и българските служби и органи.

“Там нещата са в други страни. Технически сме изпълнили всички изисквания”, добави депутатът от “Продължаваме промяната – Демократична България”.

Той изтъкна две неща, които са спънали приемането на бюджета на Здравната каса според думите на депутатите от ГЕРБ.

“Едното е, че парите за онколекарства и процедурите по закупуването да не бъдат в Касата, а в здравното министерство, защото здравният министър трябва да носи отговорност. Не е резонно. Второто е сключването на договори на нови болници с Касата и нови дейности. Това не значи неразкриване на нови болници”, подчерта още Митковски.

Източник: www.bgonair.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Бонка Василева: Статуквото ни изпързаля, но ще се...
Новото мнозинство, което управлява СОС не е съставено от общи политики за града, а...
Радан Кънев: Меморандумът е начало на отговорен преговорен...
Евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев заяви пред Радио Пловдив, че не вижда драма в предвидения...
Людмила Илиева: Комисията за Нотариуса ще изслуша съдия...
Според нея няма логична политическа причина разговорът в некоалицията да спре тук, който го...
Грети Стефанова: ГЕРБ не могат да преглътнат, че...
ГЕРБ искат да изпързалят софиянци и да си върнат властта Председателите на комисиите не...
Два билборда за Навални до посолството на Русия
Убийството на Навални е черен ден за демокрацията, защото всички загубихме един от най-достойните...