Ивайло Митковски: Резултатите от изборите бяха неочаквани и за победителите, и за победените

Правителството с първия мандат може да бъде подкрепено, не от ИТН, а от друга партия в парламента или отделни депутати. В Народното събрание има нови субекти, които тепърва ще покажат дали биха дали подкрепа за ГЕРБ/СДС или ДПС. Това коментира в предаването „Позиция“ на Радио Варна народният представител от коалицията ПП/ДБ д-р Ивайло Митковски. Той подчерта, че коалицията няма да предложи кабинет, ако получи мандат от президента, и няма да подкрепи правителство с първия мандат. 

„Ако няма правителство с този първи мандат, едва ли ще има друго. Ще видим каква е тази история с екзотичния вариант за правителство на ИТН от експерти. Тези експерти все пак ги придлагат определени хора от определени партии. На този етап много малко хора знаят какво ще се случи, а тези, които уж знаят, и те не са напълно сигурни. Струва ми се, че тези резултите бяха неочаквани и за победители, и за победени“, каза народният представител.

Според Ивайло Митковски, ниската избирателна активност показва, че хората са наказали всички партии. „Основната причина за срива в резултата на ПП/ДБ е, че нашите симпатизанти не можаха да приемат съвместното ни управление с ГЕРБ и ни показаха, че категорично са били против това управление. Друга причина е, че ние не успяхме да обясним на избирателите си каква работа сме свършили по време на предишното управление. Например резултатите от последното проучване на на „Евростат“ показват, че българите не сме най-бедните в ЕС. Унгария вече е преди нас“, допълни още варненският депутат.

Източник: www.bnr.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Любен Иванов: България няма годни летателни средства, с...
Вече почти седмица дни България се бори с огнената стихия. Горят хиляди декари борови...
Людмила Илиева: ПП-ДБ подходихме отговорно и предложихме добър...
Колкото и пъти да правим едно и също нещо по един и същи начин,...
Людмила Илиева: Колкото и пъти да правим едно...
Депутатът от ПП-ДБ призова политиците за отговорно отношение и ако е необходимо, всеки да...
Планът на ПП-ДБ: Първо антикорупционни закони и решения,...
На среща с президента Румен Радев лидерите на коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България...
Атанас Атанасов: Техническото правителство с втория мандат все...
Все още в 50-ото Народно събрание може да се намери мнозинство, което да излъчи...