Ивайло Митковски: ПП-ДБ направи много компромиси, но не отстъпи от целите си

Димитър Главчев е ярка политическа фигура от ГЕРБ, неговото назначаване за служебен премиер е изнедващ ход от страна на президента. Престои да видим дали председателят на Сметната палата ще предложи партиен или експертен служебен кабинет. Това каза в предаването „Позиция“ на Радио Варна  народният представител от ПП/ДБ д-р Ивайло Митковски. 

„Нашата коалиция направи много компромиси, но не отстъпи от целите си“,каза депутатът по повод управлението на така наречената сглобка. Според него, след извънредните парламентарни избори ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ отново ще трябва да водят разговори за съвместно упранление. „Важно е ПП/ДБ да влезе в тези разговори от позицията на по-силната политическа сила“, каза Ивайло Митковски и уточни: “Много от нашите избиратели са разочаровани от досегашното управление, но трябва да направим всичко възможно да ги убедим, че си струва да гласуват в предстоящите предсрочни парламентарни избори, защото опита показва, че преговорите с ГЕРБ са по-лесни, ако си в по-добро позиция от тях”.

МБАЛ „Света Анна“ продължава да бъде в лошо финансово състояние и да трупа задължения, съобщи още Ивайло Митковски, който е лекар в болницата. Ръководството на лечебното заведение е изтеглило заем от 6,5 милиона лева, които са били достатъчни само за честично погасяване на задълженията. Според д-р Митковски проблемите в Окръжна болница произтичат от факта, че новото ръковоство, избрано още през 2021 година, не може да влезе във функциите си заради съдебно дело, заведено от предходното ръководство на община Варна. “Говорил съм с кмета Благомир Коцев и се надявам новия кметски екип в общината да оттегли иска си срещу избора на новото ръковоство”, каза Ивайло Митковски.

Източник: www.bnr.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...
Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...