Ивайло Митковски: Отиваме на предсрочни избори,  защото Борисов и Пеевски се уплашиха, че ще загубят контрола си върху съдебната власт, МВР, прокуратурата, службите и регулаторите

Ротацията в кабинета „Денков-Габриел” не се осъществи и отиваме на предсрочни избори,  защото Борисов и Пеевски се уплашиха, че ще загубят контрола си върху съдебната власт, МВР, прокуратурата, службите и регулаторите. Това заяви в студиото на Дарик варненският депутат от ПП-ДБ д-р Ивайло Митковски, който добави, че тези теми ще бъдат едно от условията за преговори след изборите. За коалицията обаче не било проблем и да бъде в опозиция.

„Драстична промяна няма да има след изборите. Някои ще имат малко повече депутати, а други малко по-малко, но никой няма да има самостоятелно мнозинство. Не съм оптимист за следващия парламент”, коментира Митковски, който очаква отново да попадне в листите за парламентарните избори.  

В работата на сегашното Народно събрание варненският депутат открои приемането на здравната стратегия до 2030 г. и на списъка с безплатни лекарства за хипертония, въвеждането на клинични пътеки в психиатрията и изготвянето на карта за изграждането на национална детска болница.

„Предложението на ПП-ДБ за промените в Конституцията бе да няма служебно правителство, а редовното да продължи да функционира като такова и да проведе изборите. Със сигурност сегашният вариант е по-добър от този президентът да назначава служебно правителство”.

Д-р Ивайло Митковски се надява кметът на Варна Благомир Коцев да оттегли жалбата на общината, с която се оспорва изборът на борд на директорите на болница „Св. Анна”.

„През 2021 г. при служебния здравен министър д-р Кацаров се проведе конкурс за избор на борд, който бе утвърден на Общо събрание. Община Варна и още две общини като акционери го обжалваха и продължи да работи старият борд. Делото се гледа пред Варненския окръжен съд чак през 2023 г. и жалбоподателите загубиха. В последните дни на предишния кмет Иван Портних решението бе обжалвано пред Апелативния съд, като последните две заседание се отложиха заради неявяване на юриста на болницата. Следващото заседание е насрочено за юни”.

Апел към родителите да се не поддават на антиваксърски настроения отправи д-р Ивайло Митковски.

„Случаите на коклюш и дифтерия са резултат от антиваксърство. Не може през 21 век да се разболяват и умират хора от такива екзотични болести. Призовавам всички млади родители да следят строго кога трябва да ваксинират децата си. Заради неваксинираните тези болести ще продължат да циркулират”. 

Източник: www.darik.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Декларация на Националното ръководство на Демократи за силна...
На свое заседание, проведено на 17.06.2024 г., Националното ръководство на Демократи за силна България...
Атанас Атанасив: В 50-ото Народно събрание ПП-ДБ остава...
На първо място искам да благодаря на хората, които гласуваха в неделя. На тези,...
Людмила Илиева: Всяка от битките, които ми се...
Уважаеми жители на област Велико Търново, благодаря за доверието и честта, за трети път...
Кристина Петкова: Каквото и да предстои вярвам, че...
Изчаках да минат първоначалните емоции след нощта на изборите, за да избегна първосигнални реакции....
Йордан Иванов: Ще продължа да правя срещи, да...
Скъпи пловдивчани, Искам да ви благодаря. За трети пореден път имам честта да бъда...