Ивайло Митковски: В едни преговори няма как да има победители и победени. С отстъпки и от двете страни ще се стигне до разбирателство

Нека никой да не разчита на сегашното си превъзходство, заяви д-р Ивайло Митковски.

По думите му преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са от тези, за които има най-малко информация и не излизат имена и “престрелки” между преговарящите екипи.

“Основната част е минала. Основното беше какво ще правим и ще си разменяме ли удари под кръста с плаващи мнозинства. Видяхте какво стана с гласуването частните болници да не правят обществени поръчки за лекарства. Нещо абсолютно нелогично. Не чухме аргументи от хората, които внесоха предложението”, посочид-р Митковски в “Денят ON AIR”.

“Първо се говореше как ще работи държавата, антикорупционната политика, продължаване на промените в съдебната система, които са много важни. Това, че досега нямаше реформа в съдебната система, води до “Нотариуси” и “Джуджета”. Кадровите въпроси са много по-лесни, драми едва ли ще настъпят”, подчерта депутатът от ПП-ДБ.

Д-р Митковски предупреди: Нека никой да не разчита на сегашното си превъзходство. В едни преговори няма как да има победители и победени. С отстъпки и от двете страни ще се стигне до разбирателство.

Гостът припомни, че от ПП-ДБ са имали критики и са искали оставката на вътрешния министър Калин Стоянов след сблъсъците между полицията и футболните фенове на протеста срещу БФС. Искахме и оставката на министъра на електронното управление заради гафа с машинното гласуване, отбеляза Митковски.

“Първата реакция, когато проф. Хинков каза, че ще се оттегли, беше че стоим твърдо зад него. Благодарим за това, което се опита да направи за тези месеци като министър. За съжаление, той не получи достатъчно подкрепа от колеги от ПП. Поради тази причина той взе решение да не продължи. В здравеопазването се разпределят много пари, около 8 млрд. лв. Големият конфликт избухна при уволнението на директора на “Пирогов”. Не знам защо някои го приеха като политическо, не е такова. Но колеги от ГЕРБ застанаха срещу това, колеги от ПП не подкрепиха тогава министър Хинков”, обясни депутатът.

Д-р Ивайло Митковски определи странно становището на БЛС пациентите да нямат свободен достъп до своите електронни досиета.

Президентът Румен Радев отложи за понеделник връчването на първия мандат заради кончината на патриарх Неофит.

“Нямах честта да познавам дядо Неофит. Като внук на свещеник следя случващото се в нашата църква. По негово време нямаше скандали в Църквата. Направи ми ярко впечатление отношението му към войната в Украйна, той зае твърде ясна позиция”, коментира депутатът от ПП-ДБ д-р Ивайло Митковски пред Bulgaria ON AIR.

Източник: www.bgonair.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Георги Ганев: Членството на България в еврозоната може...
През 2024 г. България ще изпълнява инфлационния критерий, посочи икономистът доц. Георги Ганев Членството...
Радан Кънев: Основният дебат пред Европейския съюз предиизборите...
Изборите бяха предизвикани от тези, които искат да върнат политическия рекет. Но далеч по-тревожно...
Кристина Петкова: Реформата в службите е червената линия...
Служебното правителство е кукла на конци на Борисов, Пеевски и Радев, заяви Кристина Петкова....
Стоян Михалев: Ние отдавна твърдим, че всички служби...
Бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев извади доста интересни разкрития за МВР...
Бонка Василева: Парите за заплати в столичния градски...
Всяка дестабилизация на национално ниво дови до дестабилизация и на местно ниво. Добре е,...