Ивайло Йонков: Несправянето с корупцията ще бъде провал

Председател на предизборния щаб на София Общински съветник, председател на комисията за контрол върху изпълнението на бюджета на София, член на комисиите по транспорт и инженерна инфраструктура

ГЕРБ и АТАКА започват да стават по-опасни и от тройната коалиция за България. Бойко Борисов използва икономическата криза като извинение за неспособността си да бъде премиер и вместо стъпки за съживяване на икономиката правителството се скри зад празни думи, че кризата е свършила и икономиката се движи в правилната посока. Но фактите показват нещо различно. Икономическите политики на ГЕРБ и “Атака” не дават никакви резултати, повечето от тях останаха само на хартия, една част са оказаха неефективни, докато други се оказаха директна пречка за икономическото ни възстановяване, както бяхме предвидили за акциза на цигарите. Липсата на политическа смелост за действия в тандема Борисов-Сидеров доведе до високи нива на безработицата, липса на икономически растеж, увеличаване на бедността и свиване на пазара.
Днес тандемът Борисов-Сидеров си откупува време чрез назначаването на възлови държавни позиции на хора от БСП като Петко Сертов.
ГЕРБ загубиха доверието на избирателите за икономическата си политика, а вече и в борбата с престъпността. Видя се, че само с реторика и празни думи не става, ние видяхме липса на услия и противоречия с предизборната програма на ГЕРБ, което е сигурният начин страната ни да бъде доведена до дъното. Защото думи без действие водят до икономическа несигурност и бедност.
Борисов говори амбициозно за магистрали, детски градини, спортни зали, но не предлага икономически решения за увеличаване на заплатите, пенсиите и доходите. Не трябва голяма политическа прозорливост, за да предскажеш приближаващия се срив.
Борисов преминава като цунами през България и с отеглянето му ще се видят големите разрушения, които ще остави. Най-големият провал ще бъде несправянето с корупцията и престъпността, здравеопазвнето и съдебната система. След Борисов България ще бъде още по-бедна.
Решенията не са толкова трудни. България е малки и средни предприятия, политиките трябва да са насочени натам, да се гарантира стабилността на тези предприятия не само на думи, а с действия, с мерки и решения.
Влошаващата се икономическа ситуация в България съвсем скоро ще изисква истинско лидерство, което да гарантира благоприятна среда за икономическо възстановяване и сигурност. Нашият народ ще даде отрезвяваща оценка на следващите избори. Синята коалиция има голям потенциал да отговори на избирателите и да се изправи пред това предизвикателство, защото тя остава единственият политически проект, разполагащ с необходимите ресурси, който е вадил кестените от огъня през 1996 година, и нещо повече, гарантира икономически сигурност дори и за следващите поколения.
Смятам ,че шансовете ни за спечелването на София се увеличават с всеки изминал ден. Управлението на ГЕРБ в София претърпя огромен провал във всяка една сфера, нито една политика не беше завършена докрай, безпомощност отвсякъде, под 30% от предизборната им програма е завършена. Ниска е ефективността на това управление, изключителна неспособност при огромните бюджети през последните години. Над 5 млрд лева са похарчени за София почти без ефект, няколко изключително скъпи детски градини и няколко нови спирки на метрото, всичко обвито в изключителни съмнения за корупция при харченето на средствата.
На местно ниво за мен е изключително важно всеки един от сегашните общински съветници и районни кметове на ДСБ да направи отчет какво е свършил в мандата си, какви политики е отстоявал, бил ли е ефективен или се е носил по течението на властта. Въпросите, докладите и пресконференциите, които са повдигнати по време на мандата, ще станат основа на предизборната ни кампания, така че това ще е нашата кампания с лицата, които са имали смелостта и компетентността по време на целия мандат да са активни в защитаването и правенето на политики.
Предстоящата кампания в София ще се фокусира върху най-видимите нерешени проблеми: тротоари, пътища, осветление, градски транспорт. Цялата градска инфраструктура е фалирала – всичко това липсва, няма го, разрушено е. Градът е изоставен от общината, всеки се оправя както може. Кметът ходи със затворени очи, не вижда разпада навсякъде, вози се зад тъмните стъкла на мерцедеса си и не вижда действителността зад тях. Кметът е слаб, това е най-големият проблем на София.

в-к “Седем”

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Наложително е да се състави редовно...
Цялото участие: http://bit.ly/3EZOvDa “В програмата сме се споразумели политическите сили, че няма да допуснем дефицит...
Декларация на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ по...
Преди година Русия разруши мира и сигурността в Европа с  непредизвикана и бруталната военна агресия...
ПОРЕДНА АТАКА СРЕЩУ ЧЕСТНИЯ ВОТ. В ПРОТОКОЛА ЩЕ...
Решението беше прокарано от представителите на ГЕРБ, БСП, ДПС и ИТН в ЦИК, но...
Атанас Атанасов: Разчитам, че ще получим мнозинство за...
Цялото участие: https://www.vbox7.com/play:a1a019734e Разчитам, че ще получим мнозинство за самостоятелно управление. Мисля, че можем...
Декларация на коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България”
Коалиция „Продължаваме Промяната - Демократична България“ настоява президентът и служебното правителство: да спазват решенията...