Ивайло Йонков: Кадиев доказа, че няма идеи за София

– Коментирайте накратко изборните резултати и ниската активност.

– Изборите за кмет на София са третите поред избори за последните шест месеца. Ако ги подредим по важност, те не са в дневния ред на избирателите. За нас, избирателите, най-важните избори бяха парламентарните, където задачата ни беше да изпратим БСП и ДПС в опозиция. Това ние го направихме категорично въпреки всичките законодателни манипулации в последната минута и фалшификациите при гласуването в чужбина. Всъщност днес, почти четири месеца след изборите в София, нямаше какво толкова да се случи, все пак да не забравяме, че София имаше десен кмет, а не кмет на БСП и ДПС. И още нещо да си дадем ясна сметка, че голямата активност на изборите за Народно събрание беше последният вот на недоверие, но с участието на всички гласоподаватели. Този вот беше категоричен и окончателен. В този контекст нямаше как да се очаква висока активност в София. Вотът в София само препотвърди и при това много победително новосъздалата се политическа ситуация в България. Ситуация, която определя партиите – членки на ЕНП: ГЕРБ, ДСБ и СДС, като мнозинство с отговорности за политики. Три партии, които трябва да решат веднага как заедно, обединени да се изправят пред наследените проблеми и да очертаят пътя за излизане от кризата. В този смисъл изборите в София потвърдиха парламентарните избори и то много по-категорично. Тези избори показват, че София разчита на тясно сътрудничество между десните партии в България.

– Оказа ли влияние в тези избори липсата на ярка интрига между основните кандидати?

– Колкото до ярка интигра -такава имаше. Но нали не очаквахте софиянци да бъдат подведени от поредната “матьошка”, която изваждат от БСП. След Жан Виденов, Сергей Станишев сега някак си трябва да повярваме, че, видите ли, Кадиев е новото лице. Това няма как да стане, още повече след разкритията на Атанас Атанасов за милионите по сметките на семейство Кадиеви. Аз лично знам, че гн Кадиев за двете си години като общински съветник има само един доклад, забележете, само ЕДИН! Е, как да повярвам, че имал идеи за града, какви идеи, та той няма такива, смешно е!

– Общественото внимание бе обърнато около скандалите с наследството на тройната коалиция. Възможно ли е то да консолидира левицата?

– Няма как да се консолидира левицата. Поради факта, че такава няма. Там има само икономически интереси, а те няма как да се обединят с бедния избирател на левицата. Този избирател няма как да се представлява от дори и от новите лица на левицата. Пак ще дам примера с Кадиев и милионите, спечелени от продажба на ток, или Кирил Добрев с куфарчето с пари, или Овчаров, още по-малко от президента. Като казах президента, ще напомня, че той е следващата пречка пред десницата, в този смисъл изборите в София са рецептата за свалянето му. Президентът е изключително вреден за нас. Той не може да ни представлява пред западните ни партньори, той е лош кредит за България, който тежи на всички нас. Никога България не имала толкова неморален президент, агент, баща на тройната коалиция, отявлен защитник на руските
геополитически интереси, напълно разминаващ се интересите на нацията.

– Как според вас ще се развият отношенията между ГЕРБ, ДСБ, СДС, “Атака” и РЗС?

– Отношения може да има между партиите – членки на ЕНП. За мен лично “Атака” е продукт на старата Държавна сигурност, а РЗС на новата държавна сигурност в лицето на Алексей Петров и съветниците около Сертов.
Доказателство за това е и твърдението на Р. Овчаров за съдаването на РЗС. Някак си им нямам доверие нито на “Атака”, нито на РЗС. А и не получих ясен отговор за себе си кой плати невероятно скъпата рекламна кампания на РЗС, не го получих.

– Кой е най-добрият вариант за Синята коалиция?

– За нас най-добрият вариант е да помогнем максимално за завръщането на доверието в политиката и икономиката. Защото само така виждам възможността за излизане от кризата. Все пак и политика-
та, и икономиката се крепят на доверие. Ето защо София показа правилния път за десницата. Сега ще видим как този път ще бъде извървян в парламента, ние в София показахме, че този модел има доверието на избирателите ни, доказателство за това е смазващата победа над “левицата

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Декларация на Националното ръководство на Демократи за силна...
На свое заседание, проведено на 17.06.2024 г., Националното ръководство на Демократи за силна България...
Атанас Атанасив: В 50-ото Народно събрание ПП-ДБ остава...
На първо място искам да благодаря на хората, които гласуваха в неделя. На тези,...
Людмила Илиева: Всяка от битките, които ми се...
Уважаеми жители на област Велико Търново, благодаря за доверието и честта, за трети път...
Кристина Петкова: Каквото и да предстои вярвам, че...
Изчаках да минат първоначалните емоции след нощта на изборите, за да избегна първосигнални реакции....
Йордан Иванов: Ще продължа да правя срещи, да...
Скъпи пловдивчани, Искам да ви благодаря. За трети пореден път имам честта да бъда...