За 20 дни разобличихме измамата

(видео)

Благодарност към всички граждани, чули и осмислили посланията на ИК и гласували с “не”. Специално благодарим на младите хора на България, които гласуваха с мисъл за своето бъдеще

Благодарност към всички, включили се активно в нашата 20-дневна национална кампания.

Двата инициативни комитета против строежа на АЕЦ Белене бяхме единствените, които последователно категорично и аргументирано отстояшахме тази национално отговорна позиция.

Последователната ни позиция даде очевидни резултати:

а) Гласувалите с “не” се увеличиха над два пъти – от 10-15% в началото на кампанията достигнаха около 40%;

б) още по-голям е броят на хората, които първоначално бяха се поддали на лъжите и манипулаците на БСП, но след нашата информационна кампания, не отидоха до урните, защото разкрихме пред тях мащабите на корупцията и далаверите по проекта “Белене”.

Този резултат постигнахме с изключително скромно финансиране на кампанията – под 65 хил. лв., набрани от дарения от членовете на ИК, депутати на ДСБ и граждани.

Нашият инициативен комитет се изправи срещу 10-годишна кампания, заплатена с огромните, откраднати от българския данъкоплатец, пари на българската и руска енергийна мафия. Въпреки неравностойната битка ние постигнахме голям напредък.

Постигнатият от нас резултатът е поражение за БСП, която проведе многомилионна кампания с филми, клипове, агитационни материали и т.н. Броят на гласувалите “за” АЕЦ Белене е почти същият, колкото беше при събирането на подписи за референдума.

В кампанията се роди нова червено-кафява коалиция. Социалистът Станишев, председател на ПЕС, се прегърна със Сидеров в защита на интересите на мафията и енергийните олигарси. Тези, които са отговорни за похарчените 40 млн. лв. за неуспелия референдум носят отговорност и за незаконно разходваните стотици милиони левове платени на Атомстройекспори и на Париба в ущърб на България

Основната причина за този резултат на референдума е и страхливата, непоследователна позиция на ГЕРБ . Познати лица от тази партия и депутати заявиха, че ще гласуват “за”. Огромна част от избирателите на ГЕРБ не последваха Борисов и гласуваха срещу неговия личен призив и вот

С последното си решение днес, ИК упълномощи депутатите от своя състав да внесем в НС проект за решение, с което парламента да потвърди подкрепата си за решението на кабинета за спиране строителството на Белене и проектът окончателно да бъде прекратен. Този ненужен скъп и опасен проект не получи одобрението на българските граждани. Никое правителство не може с 1 млн. гласа да вземе решение да похарчи 21 млд. лв. за следващи 10 години във вреда на българското общество.

Инициативния комитет настоява за съществени промени в Закона за референдумите, тъй като организацията на този национален референдум показа съществена липса на демократично мислене у институциите.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Бонка Василева: Осигурени са нужните 37 милиона лева...
Имаме и позитивни новини за София - осигурени са нужните 37 милиона лева за...
Д-р Ивайло Митковски: Следдипломната квалификация е задължителна за...
Д-р Ивайло Митковски е ортопед-травматолог, депутат в парламентарната комисия по здравеопазване от листата на...
Людмила Илиева: Здравеопазването във Велико Търново и региона...
Здравеопазването в региона ще се покачи на следващо ниво и с наличието на въздушни...
Комисията по инженерна инфраструктура и енергийно планиране в...
Комисията по инженерна инфраструктура и енергийно планиране в СОС отхвърли предложението на инж. Грети...
Атанас Атанасов: България ще продължи да помага на...
Преди 2 години Путин нападна Украйна, защото тежко подцени способността на един народ да...