За да имаме европейски доходи, трябва да имаме европейски правила

Реформаторският блок вече има група в Общинския съвет на Община Видин. Новината съобщи председателят на Предизборния щаб на РБ Божидар Лукарски. Днес лидери на блока дадоха пресконференция в крайдунавския град и отбеляза, че със структурирането на Блока по места се повишава и доверието в него.
Преди видинските журналисти говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев обяви , че блокът ще настоява за свикване на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента заради новите разкрития за нерагламентиран политически натиск върху правосъдието. Според него без сериозна промяна в правосъдието, без установяване на законност и преодоляване на мафиотските влияния в политиката, икономиката и медиите, България няма как да върви напред. За да имаме европейски доходи трябва да имаме европейски правила. На всички срещи на Реформаторския блок с хората от населените места става въпрос за разразилия се скандал в медиите между Делян Пеевски, Цветан Цветанов и Сотир Цацаров. Този скандал сваля завесата пред това, което наричаме мафия в политиката, подчерта Радан Кънев. Такива разкрития са едни от най-сериозните заплахи за националната сигурност, твърдят реформаторите и очакват на този съвет парламентарно представените партии да постигнат съгласие за публична анкетна комисия в Народното събрание.
Специализираната прокуратура да започне досъдебно производство и да разпита всички въвлечени в скандала лица, за да достигне до извода, има ли данни за престъпление.
Реформаторите се похвалиха, че се срещат с много хора из страната и навсякъде сред най-големите проблеми се оказва битовата престъпност и престъпността в малките населени места. Кънев определи последната акция на полицията срещу като пиарска.
В отговор на журналистически въпрос говорителят на РБ подчерта, че в България вместо регионална политика прави партизанско раздаване на държвани пари за купуване на гласове. Средствата за регионално и инвестиционно развитие се разпределят по партиен признак, типично по комунистически. “Например, Видин остана без пари, защото двама комунисти са се скарали”, поясни Радан Кънев.
Зам-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски пък заяви, че Северна България се нуждае от значителни инвестиции и подобряване на инфраструктурата, за да се повиши на интереса към региона от страна на инвеститори, допълни той. Според него само така ще могат да се развият инвестиционни проекти и да се създадат нови работни места. Зеленогорски отбеляза огромната разлика в инвестициите в различните части на страната, като даде пример, че за Северозапада те са 2,31%, а за Югозападния регион – 66%. Според него именно това са причините за обезлюдяването на Северозападния район, ниското качество на живот и високия процент на безработица. От РБ смятаме, че целия регион се нужда е от една сериозна алтернатива, обвързана и с оперативните програми на ЕС за следващия програмен период и за Дунавската стратегия, която не се използва максимално ефективно, подчерта той.
Найден Зеленогорски обяви, че Блока се структурира успешно по места и има реално представителство в страната. Ние сме заедно, обикаляме България и се срещаме с хора, които възлагат голяма надежда и доверие в РБ, бе категоричен той. Зеленогорски отбеляза, че Блока е единствен, който не участва в схемата на задкулисието и затова търпи доста атаки. Имаме куража и амбицията да покажем, че можем да се справим. Основната ни цел е да се представим успешно на предстоящите избори за ЕП и това да е стъпка към развитието на проекта. В стратегически план се готвим и за идващите местни избори, допълни той.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Катя Панева: Професор Хинков получава нашата подкрепа в...
Злоупотребите в доклада за "Пирогов" трябва да бъдат разследвани. Тя коментира обществените поръчки в...
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ, ...
1. Изказва своята благодарност на всички български граждани за дадената подкрепа на местните избори...
Георги Ганев: Бюджет 2024 не пречи за влизането...
Единственото продължаващо препятствие за еврозоната е инфлацията и предложеният бюджет за 2024 г. не...
Людмила Илиева: Съдебната реформа е най-важната част от...
За промените в Конституцията тя посочи, че на 8-и декември предстои т.нар. второ първо...
Ивайло Митковски: Скандалите са в НС и ...
Депутатите поругават парламента. Някои явно не отчитат нивото, за което са избрани. Парламентът е най-висшият...