Защо се бави столичният завод за боклук

Столична община да каже защо се отлага с една година изграждането на завод за боклука. За това настояха на пресконференция от ДСБ, съобщи Дарик. От партията припомниха, че изграждането му се отложи от 2012 за края на 2013 година.

Според тъмносините причината е оценката, получена от Брюксел, в която се посочва, че проектът на Столичната община за изграждането на завод за боклук е неефективен и нерентабилен.

Лидерът на столичната организация на партията Атанас Атанасов коментира, че явно Европейската комисия има тежки съмнения за корупционни практики, тъй като в проекта на общината се предлага горивният отпадък да се извозва чак до Варна вместо да се използва от столичната топлофикация.

Той съзря умисъл в тази идея. Според него по този начин ще се облагодетелства мощна транспортна фирма, която да извозва гориво от София до Варна за сметка на столичани. Атанасов обаче не пожела да назове фирмата.

Тъмносините попитаха защо ГЕРБ вече мандат и половина не изпълнява основното си предизборно обещание за строителството за завод за боклука. Те поискаха общинските власти и кметът Йорданка Фандъкова да отговорят какви са причините за този провал.

От партията смятат, че е възможно да се стигне до изчерпване на капацитета на сметището в Суходол и да се наложи използването на временни сметища в страната.

Кой ще плаща, попитаха в заключение от столичната организация на тъмносините.

www.news.bg
Снимка: БГНЕС

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Наложително е да се състави редовно...
Цялото участие: http://bit.ly/3EZOvDa “В програмата сме се споразумели политическите сили, че няма да допуснем дефицит...
Декларация на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ по...
Преди година Русия разруши мира и сигурността в Европа с  непредизвикана и бруталната военна агресия...
ПОРЕДНА АТАКА СРЕЩУ ЧЕСТНИЯ ВОТ. В ПРОТОКОЛА ЩЕ...
Решението беше прокарано от представителите на ГЕРБ, БСП, ДПС и ИТН в ЦИК, но...
Атанас Атанасов: Разчитам, че ще получим мнозинство за...
Цялото участие: https://www.vbox7.com/play:a1a019734e Разчитам, че ще получим мнозинство за самостоятелно управление. Мисля, че можем...
Декларация на коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България”
Коалиция „Продължаваме Промяната - Демократична България“ настоява президентът и служебното правителство: да спазват решенията...