Заместник-кметът Павел Попов внесе проектобюджета на Община Варна за 2024 година в Общинския съвет

Заместник-кметът на Община Варна Павел Попов внесе проектобюджета на Община Варна за 2024 в Общинския съвет – на председателя Христо Димитров. Преди това Попов бе запознат с промените в документа от заместник-кмета по финансите Христо Рафаилов.

Промените бяха направени в резултат на проведеното на 25 януари обществено обсъждане. С 250 000 лева са увеличени средствата за представителните спортни клубове по програмата „Спорт“, които ще бъдат разпределяни с решения на Общинския съвет.

Допълнително 168 000 лева са предвидени за покривало на откритите басейни на плувен комплекс „Приморски“, както алармираха спортни активисти по време на обсъждането. Нови 27 000 лева за предпазна ограда и оборудване на игрищата към многофункционалния спортен комплекс „Владислав Варненчик“ също са добавени в проектобюджета. От 128 000 на 180 000 лева са увеличени средствата за Медицинския център за спортна медицина /Спортния диспансер/, който осигурява безплатните здравни профилактични програми за деца.

Увеличени са средствата, с които ще разполагат за собствени нужди районните администрации и кметствата на малките населени места в общината. С 50 000 лева е завишена сумата за издръжка на Приюта за безстопанствени кучета в село Каменар, за да бъдат подобрени условията за животните. От тях 20 000 лева ще бъдат използвани за медицински фургон за извършване на специфични ветеринарни дейности.

Преструктурирането на проектобюджета  е направено, без да се променя макрорамката му в размер на 707,7 млн. лв. В сумата не влизат средствата, които постъпват от програмата Министерството на образованието и науката „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2024 – 2026“, както и новите средства по Плана за възстановяване и устойчивост и структурните фондове, по които Община Варна тепърва ще кандидатства. В рамката не влизат и гласуваните за Варна 100 млн. лв. по Инвестиционната програма на МФ за общински проекти, съгласно Закона за държавния бюджет за 2024 г. С тях общата сума на бюджета за хората на Варна надхвърля 800 млн. лв.

Източник: www.live.varna.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Кристина Петкова: Ако искаме България да върви напред...
Другата неделя, когато видим каква е волята на избирателите, ще видим какви са възможните...
Радослав Милев: След изборите може да говорим...
Сега може да говорим за програма, за конкретни ангажименти, но не и за управление...
Стоян Михалев: ПП-ДБ вече може да стъпи на...
Според него коалицията ще разговаря с всички, които искат да подкрепят програмата ѝ ПП-ДБ...
ДСБ на 20 години. Честит рожден ден, свободни...
Демократите за силна България сме наследици на реформаторската десница и най-успешното управление в новата...
Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...