Заместник-кметът Павел Попов внесе проектобюджета на Община Варна за 2024 година в Общинския съвет

Заместник-кметът на Община Варна Павел Попов внесе проектобюджета на Община Варна за 2024 в Общинския съвет – на председателя Христо Димитров. Преди това Попов бе запознат с промените в документа от заместник-кмета по финансите Христо Рафаилов.

Промените бяха направени в резултат на проведеното на 25 януари обществено обсъждане. С 250 000 лева са увеличени средствата за представителните спортни клубове по програмата „Спорт“, които ще бъдат разпределяни с решения на Общинския съвет.

Допълнително 168 000 лева са предвидени за покривало на откритите басейни на плувен комплекс „Приморски“, както алармираха спортни активисти по време на обсъждането. Нови 27 000 лева за предпазна ограда и оборудване на игрищата към многофункционалния спортен комплекс „Владислав Варненчик“ също са добавени в проектобюджета. От 128 000 на 180 000 лева са увеличени средствата за Медицинския център за спортна медицина /Спортния диспансер/, който осигурява безплатните здравни профилактични програми за деца.

Увеличени са средствата, с които ще разполагат за собствени нужди районните администрации и кметствата на малките населени места в общината. С 50 000 лева е завишена сумата за издръжка на Приюта за безстопанствени кучета в село Каменар, за да бъдат подобрени условията за животните. От тях 20 000 лева ще бъдат използвани за медицински фургон за извършване на специфични ветеринарни дейности.

Преструктурирането на проектобюджета  е направено, без да се променя макрорамката му в размер на 707,7 млн. лв. В сумата не влизат средствата, които постъпват от програмата Министерството на образованието и науката „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2024 – 2026“, както и новите средства по Плана за възстановяване и устойчивост и структурните фондове, по които Община Варна тепърва ще кандидатства. В рамката не влизат и гласуваните за Варна 100 млн. лв. по Инвестиционната програма на МФ за общински проекти, съгласно Закона за държавния бюджет за 2024 г. С тях общата сума на бюджета за хората на Варна надхвърля 800 млн. лв.

Източник: www.live.varna.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Бонка Василева: Статуквото ни изпързаля, но ще се...
Новото мнозинство, което управлява СОС не е съставено от общи политики за града, а...
Радан Кънев: Меморандумът е начало на отговорен преговорен...
Евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев заяви пред Радио Пловдив, че не вижда драма в предвидения...
Людмила Илиева: Комисията за Нотариуса ще изслуша съдия...
Според нея няма логична политическа причина разговорът в некоалицията да спре тук, който го...
Грети Стефанова: ГЕРБ не могат да преглътнат, че...
ГЕРБ искат да изпързалят софиянци и да си върнат властта Председателите на комисиите не...
Два билборда за Навални до посолството на Русия
Убийството на Навални е черен ден за демокрацията, защото всички загубихме един от най-достойните...