Елиана Масева: Недоверието към управляващите партии се засилва

София. Недоверието към управляващите партии се засилва. Това каза пред Агенция “Фокус” депутатът от ДСБ Елиана Масева по повод провеждането на частичните местни избори в Сандански. Местните избори могат да покажат какво е настроението на гражданите в навечерието на предстоящите парламентарни избори. Представителите на управляващата коалиция – БСП, НДСВ и ДПС са получили много по-ниски резултати на частичния вот, отколкото тези на опозицията и на партии, които не участват във властта. Освен това се установила тенденция към засилване на ролята на гражданските организации и сдружения, които могат да елиминират настъплението на престъпния свят към властта. Това трябва да се оценява и поощрява.

Тъмносиният депутат коментира, че пъстрият общински съвет, който се оформи в Сандански, е за предпочитане пред еднопартиен такъв с мнозинство на една партия.
“ДСБ се нареди на трето място – преди ГЕРБ, преди ДПС, преди НДСВ и формации, които в момента участват в управлението. За нас това също е тенденция, от която може да направим изводи”, каза депутатът. За представянето на БСП Елиана Масева коментира: “Вече втори мандат БСП няма силно присъствие в община Сандански. Това се дължи както на дефект на самата организация, така и е отражение от централното управление и недоволството на техните привърженици “.
“ДПС, заедно с “Евророма”, не успя да осъществи плановете си за тотално купуване на гласове. Това показва, че в Сандански има силно гражданско общество. Хората се надигнаха да се опълчат срещу срамните практики в самия изборен ден”, подчерта Масева.
Според нея купуването на гласове е станало много преди самия изборен ден. “Това показва, че полицията не си е свършила добре работата в периода, в който се е осъществявала търговията. Въпреки това не се стигна до купуване на гласове в размери, които могат напълно да унищожат демократичното начало както на изборите, така и на местното самоуправление. В самия изборен ден имаше респект”.
Елиана Масева допълни, че ромските квартали в Сандански са били в прицела на купуването на гласове. Въпреки това в много секции с българско население има много гласове за ДПС и “Евророма”.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Наложително е да се състави редовно...
Цялото участие: http://bit.ly/3EZOvDa “В програмата сме се споразумели политическите сили, че няма да допуснем дефицит...
Декларация на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ по...
Преди година Русия разруши мира и сигурността в Европа с  непредизвикана и бруталната военна агресия...
ПОРЕДНА АТАКА СРЕЩУ ЧЕСТНИЯ ВОТ. В ПРОТОКОЛА ЩЕ...
Решението беше прокарано от представителите на ГЕРБ, БСП, ДПС и ИТН в ЦИК, но...
Атанас Атанасов: Разчитам, че ще получим мнозинство за...
Цялото участие: https://www.vbox7.com/play:a1a019734e Разчитам, че ще получим мнозинство за самостоятелно управление. Мисля, че можем...
Декларация на коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България”
Коалиция „Продължаваме Промяната - Демократична България“ настоява президентът и служебното правителство: да спазват решенията...