Елиана Масева: Недоверието към управляващите партии се засилва

София. Недоверието към управляващите партии се засилва. Това каза пред Агенция “Фокус” депутатът от ДСБ Елиана Масева по повод провеждането на частичните местни избори в Сандански. Местните избори могат да покажат какво е настроението на гражданите в навечерието на предстоящите парламентарни избори. Представителите на управляващата коалиция – БСП, НДСВ и ДПС са получили много по-ниски резултати на частичния вот, отколкото тези на опозицията и на партии, които не участват във властта. Освен това се установила тенденция към засилване на ролята на гражданските организации и сдружения, които могат да елиминират настъплението на престъпния свят към властта. Това трябва да се оценява и поощрява.

Тъмносиният депутат коментира, че пъстрият общински съвет, който се оформи в Сандански, е за предпочитане пред еднопартиен такъв с мнозинство на една партия.
“ДСБ се нареди на трето място – преди ГЕРБ, преди ДПС, преди НДСВ и формации, които в момента участват в управлението. За нас това също е тенденция, от която може да направим изводи”, каза депутатът. За представянето на БСП Елиана Масева коментира: “Вече втори мандат БСП няма силно присъствие в община Сандански. Това се дължи както на дефект на самата организация, така и е отражение от централното управление и недоволството на техните привърженици “.
“ДПС, заедно с “Евророма”, не успя да осъществи плановете си за тотално купуване на гласове. Това показва, че в Сандански има силно гражданско общество. Хората се надигнаха да се опълчат срещу срамните практики в самия изборен ден”, подчерта Масева.
Според нея купуването на гласове е станало много преди самия изборен ден. “Това показва, че полицията не си е свършила добре работата в периода, в който се е осъществявала търговията. Въпреки това не се стигна до купуване на гласове в размери, които могат напълно да унищожат демократичното начало както на изборите, така и на местното самоуправление. В самия изборен ден имаше респект”.
Елиана Масева допълни, че ромските квартали в Сандански са били в прицела на купуването на гласове. Въпреки това в много секции с българско население има много гласове за ДПС и “Евророма”.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Позиция на Националното ръководство на ПП “Демократи за...
На свое заседание, проведено на 06.10.2022г., Националното ръководство на ПП „ДСБ“ обсъди изборните резултати...
Водещите кандидати на ДСБ в листите на “Демократична...
Доверете се на разума с номер 25 за "Демократична България"!
Кристина Петкова: в следващия Парламент ще настоявам за...
Кристина Петкова в "Денят с Веселин Дремджиев" Радвам се, че вицепрезидентът Йотова е прочела...
Атанас Атанасов: Би било добре, ако може да...
За „Демократична България” би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната”. Това...
Атанас Атанасов: Още през март получихме информация, че...
“Искам да започна с едно извинение към българските граждани. В това трудно време извинявайте,...