Експертизата разобличава Цветанов

Синята коалиция поиска министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов да се яви в НС и да прочете от парламентарната трибуна експертизата за аборта в болницата в Горна Оряховица, точно както е прочел СРС-тата преди 18 дни.
Експертизата, която беше забавена вече 18 дни и все още не е официално обявена, показва, че плодът е бил мъртвороден и обвиненията на Цветанов, отправени към лекарския екип от парламентарната трибуна са безпочвен опит за манипулация на общественото мнение.

ИВАН КОСТОВ: Уважаема госпожо председател, уважаеми колеги народни представители!
ПРЕДСЕДАТЕЛ ЦЕЦКА ЦАЧЕВА: Господин Костов, не Ви разбрах – изказване по текста ли?
ИВАН КОСТОВ: Обръщам се към Вас по начина на водене и Ви предлагам да поканите министъра на вътрешните работи господин Цветан Цветанов веднага в залата, за да даде обяснение за съдебномедицинската експертиза за плода, за който той твърдеше, че е умишлено умъртвен от лекарите.
Причината да поискам това и да ви дам аргумент е, че във вестниците, в електронните медии, в “Дарик” вече излезе информация от участниците в съдебномедицинския екип, които твърдят, че бебето е родено мъртво, тоест няма как да бъде умъртвено още един път!
Затова много Ви моля да поканите веднага министър Цветанов – така както беше добър да прочете СРС-тата от подслушването на лекарите, да дойде и да прочете съдебномедицинската експертиза.
Бих прочел съдебномедицинската експертиза сам пред всички колеги, но министърът на здравеопазването ми отказа да я предостави, ползвайки аргументите, че има следствие. Но ако е вярно, че тази съдебномедицинска експертиза показва, че бебето е родено мъртво, тогава не може да има дело срещу лекарите. Може би те да са укорими от етична гледна точка, което е работа на Българския лекарски съюз, което предстои да бъде свършено, но това не представлява вече проблем на прокуратурата.
Много Ви моля, за да не продължава повече държавата да се люлее по този кошмарен начин и колкото се може по-бързо скандалите да намират своите естествени решения, да дойде и да прочете тази експертиза.
Професор Чернев с името си, участник, казва: “Бебето е родено мъртво”.
Моля Ви за яснота. Народните представители от Синята коалиция искат яснота по този случай. Моля Ви, направете това, което трябва.
ПРЕДСЕДАТЕЛ ЦЕЦКА ЦАЧЕВА: Господин Костов, уведомявам Ви, че току-що получих информация, че вицепремиерът и министър на вътрешните работи е в Стара Загора, поради което няма как да се случи в момента да бъде в пленарната зала.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Ние не сме перална машина, снемането...
Президентът щеше да ни набие, има капания срещу ПП-ДБ от кохортата на Радев, посочи...
Йордан Иванов за “Барселонагейт”: Прокуратурата се събуди от...
Това заяви зам.-председателят на ДСБ и депутат от ПГ на ПП-ДБ Прокуратурата поиска имунитета...
19 години Демократи за силна България
Политическа партия „Демократи за силна България” днес става на 19 години . Преминахме през...
Декларация на Националното ръководство на ДСБ
Националното ръководството на Демократи за силна България препотвърждава своето решение за подкрепа на излъчения...
Атанас Атанасов: На президента му се услади властта
Президентът може да има своите позиции. Може би в този дълъг период от време,...