Екатерина Михайлова: БСП е машата на ДПС

Уважаеми господин Председател,
Започва работа по последната сесия на Четиридесетото Народно събрание. Може би не е съвсем точно да се използва словосъчетанието “започва работа по последната сесия на този парламент”. По-вярното е “започва краят на управлението на Движението за права и свободи и Българската социалистическа партия”. Това, което видяхме в последните дни, седмици, буквално и часове, бяха неистовите усилия на Движението за права и свободи със своя сподвижник и послушник Българската социалистическа партия да създаде правила, да създаде практика, да създаде неимоверни затруднения за това да се проведат честни избори в България. Всичко започна да прилича на неща, които аз си спомних като думи, че съм чувала преди около 20-ина години. Тогава бивши комунисти казваха: “Власт с кръв се взема, с кръв се дава”.
Уважаеми колеги от Българската социалистическа партия, аз вярвах, че след 20 години Българската социалистическа партия се е променила. Това ми убеждение се дължи на обстоятелството, че хора сред тази партия започнаха да се държат по друг начин. В последните дни обаче много от вас започнаха да бъдат подчинени на Движението за права и свободи, започнехте да са машата на Движението за права и свободи и направихте така, че наистина поставяте под въпрос честността на изборите.
Какво се случи?
Първо, Движението за права и свободи с Яне Янев, “Атака” и вие направихте 8-процентна бариера за коалициите за изборите. Вчера тя падна. Какво направихте? В Централната избирателна комисия Движението за права и свободи с Българската социалистическа партия, “Атака” и “Напред” се опитахте да спрете първата опозиционна партия в България след промените през 1989 г. Съюза на демократичните сили. Правите го в странна коалиция – ДПС начело, БСП – до вас, в услуга, може да не сте съгласни, но да угодите на ДПС, няма как, до вас – странно Коалиция “Атака” и други, които твърдят, че основният им политически противник е Движението за права и свободи.
Снощи след 21,00 ч., два часа след като беше изтекъл срокът, в който можеше да се подават заявления за регистрации на партии и коалиции, странната коалиция ДПС и “Напред” в Централната избирателна комисия прие документи за заявление за регистрация на нова партия, за която Върховният административен съд вече беше казал и окончателно приел, че не може да участва в изборите.
Какво говори това? Маските наистина паднаха. И този път паднаха съвсем явно!
Вземам думата от Демократи за силна България, за да кажа следното:
Уважаеми демократи в България, това, което правят настоящите управляващи, подпомагани от цялата ченгеджийска мощ, няма да успее! Демократите в България са повече! На изборите демократите ще победят, ще има за кой да гласуват! Синята коалиция ще се яви на тези и на следващите избори! Ще се явят и други демократични партии на тези избори и вие ще отидете в опозиция!
Това, което мога да кажа обаче, е: всички, които са демократи и които са демократични сили в България, да бъдат нащрек, защото щом това се прави по този отвратителен заговорнически начин от ДПС и БСП по време на регистрация за участие на избори, какво ли ни се готви за самите избори! Но знайте, че България се наблюдава и критериите за това дали България е достоен член на Европейския съюз включват и начина, по който се провеждат изборите за излъчването на представителните органи в България.
Аз още веднъж искам да кажа: вчерашният ден беше лош ден за Ахмед Доган, за Станишев, за Яне Янев, за Волен Сидеров и за още други герои в българския политически живот. Предстоят добри дни за демократите на България. Вие ще отидете в опозиция въпреки всички усилия, които полагате, въпреки нечестните методи, с които играете, въпреки че правите така да няма правила и да се поставяте над закона. Това няма да успее, просто защото, пак ще кажа, демократите са повече и ще ви накажат на изборите, въпреки всичките ви машинации!

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Кристина Петкова: Ако искаме България да върви напред...
Другата неделя, когато видим каква е волята на избирателите, ще видим какви са възможните...
Радослав Милев: След изборите може да говорим...
Сега може да говорим за програма, за конкретни ангажименти, но не и за управление...
Стоян Михалев: ПП-ДБ вече може да стъпи на...
Според него коалицията ще разговаря с всички, които искат да подкрепят програмата ѝ ПП-ДБ...
ДСБ на 20 години. Честит рожден ден, свободни...
Демократите за силна България сме наследици на реформаторската десница и най-успешното управление в новата...
Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...