Евдокия Манева: Нямаме различия относно единодействието за сваляне на това правителство

Водещ: Сега, към един друг аспект, който набра скорост и наблюдаваме размяна на остри реплики в интервюта, той засяга по-скоро ДСБ, но… и ГЕРБ, защото се чуха гласове на представители от страна на ДСБ, които са против вашето сближаване. Припомниха се реплики – смърфовете, Гаргамел и т.н. Може би ги посочиха и като част от изговорена и минала дискусия, като нещо, което в момента не може да използвате в речника си едни към други. Но искам да включим за момент г-жа Евдокия Манева, защото нейното име беше намесено в една интрига в ДСБ точно около това има ли противници на тази политика, която в момента Иван Костов води за сближаване с г-н Бойко Борисов. Да чуем г-жа Манева. Тя ми каза вчера в предварителния разговор, че малко е било извадено от контекста нейното мнение по въпроса за г-н Борисов. Г-жо Манева?

Евдокия Манева: Здравейте. Добро утро.

Водещ: Благодаря ви, че изчакахте търпеливо на линия. Кажете сега каква е вашата позиция и позицията на други ваши колеги? Намеси се и името на д-р Николай Михайлов като манипулатор едва ли не, човек, който дърпа конците на вас и на още няколко колеги, за да унищожи дясното.

Е. Манева: Аз ще ви кажа моята позиция и това, което казах в интервюто. Да, аз съм за координирани енергични действия. Смятам, че има много възможности, включително в парламента, за една по-енергична съпротива срещу това правителство. Мисля, че няма две мнения, че това правителство, всеки ден на това правителство е провал на България…

Водещ: Имате ли различна позиция от тази на колегите ви в ДСБ по отношение на партньорството с ГЕРБ?

Е. Манева: Значи, тук няма никакво различие по отношение на единодействието за свалянето на това правителство. Това, което казах, казах, че всъщност аз съм реалист и нямам никакви илюзии по отношение на събитията след изборите. В зависимост от това какво ще се случи на изборите, нямам никакви илюзии по отношение на възможни комбинации и в… репликите ми бяха, разбира се, по отношение на ГЕРБ и възможностите да се коалират в най-различни комбинации…

Водещ: И с вас.

Е. Манева: Не непременно с нас. Да, в зависимост от резултатите на изборите. Аз междувпрочем не чух и от колегите си някакви ясни позиции по отношение за след изборите. Наистина е много рано, но мисля, че трябва да сме реалисти, трябва да познаваме партньорите си и да знаем, че всякакви изненади могат да се случат. Мисля, че това правителство е една илюстрация за абсурдите в политиката.

Водещ: За това имате одобрителното кимане на г-н Бъчваров, но имате ли вие някаква претенция за политиката, която г-н Костов води към г-н Борисов, или нямате? Има ли тук някакво недоразумение? Връщате ли си назад думите или? Само това да уточним.

Е. Манева: Не, аз ви казах, това, което казах, а въпросът към мен беше вярвате ли, че Бойко Борисов след изборите няма да се коалира с Доган. И аз казах, че не вярвам. Така че тук няма никаква връзка с политиката на Иван Костов. И от тази гледна точка всички интерпретации след това, бяха доста странни, включително и на моя колега г-н Игнатов, който пък направи лоша услуга на партията, представяйки г-н Костов като един слаб политик, който може да бъде манипулиран нещо, което няма нищо общо с действителността.

Водещ: Последен въпрос към вас. Вярно ли е, както твърди в интервю пред “Труд” самият Димитър Игнатов, че вие под ръководството на г-н Николай Михайлов сте се готвили да обезглавите г-н Костов по парламентарен път като сте се канели да напуснете парламентарната група с г-жа Понева и с г-н Димов?

Е. Манева: Да. Г-н Игнатов няма никаква представа какво става в парламентарната група. Нищо подобно няма в парламентарната група. Парламентарната група е най-компетентната и енергична парламентарна група. Мисля, че това сме го доказали, вие сте журналист и многократно сте наблюдавали битките в парламента и знаете за какво става дума. Не зная какво му е било необходимо на г-н Игнатов да говори разни неща, които нямат нищо общо с действителността.

Водещ: Вие не бихте го съдили?

Е. Манева: А, моля ви се!

Водещ: Защото има и такъв, и такава сюжетна нишка.

Е. Манева: Всеки колега има право да говори, каквото иска. Аз мисля, че хора, които се занимават сериозно с политика и следят наистина какво става в политическото пространство, разбират за какво става дума. Мисля, че всички са убедени, най-важното, което в момента, без да правим някакви кой знае какви прогнози за бъдещето, е, че трябва много енергични съвместни действия да се махне това правителство.

Водещ: Да. За това говорим.

Е. Манева: Наистина всеки ден е вреден…

Водещ: Благодаря ви за това включване от Копривщица, където сте в момента и където май няма вода, но…

Е. Манева: И аз ви благодаря.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Декларация на Националното ръководство на Демократи за силна...
На свое заседание, проведено на 17.06.2024 г., Националното ръководство на Демократи за силна България...
Атанас Атанасив: В 50-ото Народно събрание ПП-ДБ остава...
На първо място искам да благодаря на хората, които гласуваха в неделя. На тези,...
Людмила Илиева: Всяка от битките, които ми се...
Уважаеми жители на област Велико Търново, благодаря за доверието и честта, за трети път...
Кристина Петкова: Каквото и да предстои вярвам, че...
Изчаках да минат първоначалните емоции след нощта на изборите, за да избегна първосигнални реакции....
Йордан Иванов: Ще продължа да правя срещи, да...
Скъпи пловдивчани, Искам да ви благодаря. За трети пореден път имам честта да бъда...