Евдокия Манева: Нямаме различия относно единодействието за сваляне на това правителство

Водещ: Сега, към един друг аспект, който набра скорост и наблюдаваме размяна на остри реплики в интервюта, той засяга по-скоро ДСБ, но… и ГЕРБ, защото се чуха гласове на представители от страна на ДСБ, които са против вашето сближаване. Припомниха се реплики – смърфовете, Гаргамел и т.н. Може би ги посочиха и като част от изговорена и минала дискусия, като нещо, което в момента не може да използвате в речника си едни към други. Но искам да включим за момент г-жа Евдокия Манева, защото нейното име беше намесено в една интрига в ДСБ точно около това има ли противници на тази политика, която в момента Иван Костов води за сближаване с г-н Бойко Борисов. Да чуем г-жа Манева. Тя ми каза вчера в предварителния разговор, че малко е било извадено от контекста нейното мнение по въпроса за г-н Борисов. Г-жо Манева?

Евдокия Манева: Здравейте. Добро утро.

Водещ: Благодаря ви, че изчакахте търпеливо на линия. Кажете сега каква е вашата позиция и позицията на други ваши колеги? Намеси се и името на д-р Николай Михайлов като манипулатор едва ли не, човек, който дърпа конците на вас и на още няколко колеги, за да унищожи дясното.

Е. Манева: Аз ще ви кажа моята позиция и това, което казах в интервюто. Да, аз съм за координирани енергични действия. Смятам, че има много възможности, включително в парламента, за една по-енергична съпротива срещу това правителство. Мисля, че няма две мнения, че това правителство, всеки ден на това правителство е провал на България…

Водещ: Имате ли различна позиция от тази на колегите ви в ДСБ по отношение на партньорството с ГЕРБ?

Е. Манева: Значи, тук няма никакво различие по отношение на единодействието за свалянето на това правителство. Това, което казах, казах, че всъщност аз съм реалист и нямам никакви илюзии по отношение на събитията след изборите. В зависимост от това какво ще се случи на изборите, нямам никакви илюзии по отношение на възможни комбинации и в… репликите ми бяха, разбира се, по отношение на ГЕРБ и възможностите да се коалират в най-различни комбинации…

Водещ: И с вас.

Е. Манева: Не непременно с нас. Да, в зависимост от резултатите на изборите. Аз междувпрочем не чух и от колегите си някакви ясни позиции по отношение за след изборите. Наистина е много рано, но мисля, че трябва да сме реалисти, трябва да познаваме партньорите си и да знаем, че всякакви изненади могат да се случат. Мисля, че това правителство е една илюстрация за абсурдите в политиката.

Водещ: За това имате одобрителното кимане на г-н Бъчваров, но имате ли вие някаква претенция за политиката, която г-н Костов води към г-н Борисов, или нямате? Има ли тук някакво недоразумение? Връщате ли си назад думите или? Само това да уточним.

Е. Манева: Не, аз ви казах, това, което казах, а въпросът към мен беше вярвате ли, че Бойко Борисов след изборите няма да се коалира с Доган. И аз казах, че не вярвам. Така че тук няма никаква връзка с политиката на Иван Костов. И от тази гледна точка всички интерпретации след това, бяха доста странни, включително и на моя колега г-н Игнатов, който пък направи лоша услуга на партията, представяйки г-н Костов като един слаб политик, който може да бъде манипулиран нещо, което няма нищо общо с действителността.

Водещ: Последен въпрос към вас. Вярно ли е, както твърди в интервю пред “Труд” самият Димитър Игнатов, че вие под ръководството на г-н Николай Михайлов сте се готвили да обезглавите г-н Костов по парламентарен път като сте се канели да напуснете парламентарната група с г-жа Понева и с г-н Димов?

Е. Манева: Да. Г-н Игнатов няма никаква представа какво става в парламентарната група. Нищо подобно няма в парламентарната група. Парламентарната група е най-компетентната и енергична парламентарна група. Мисля, че това сме го доказали, вие сте журналист и многократно сте наблюдавали битките в парламента и знаете за какво става дума. Не зная какво му е било необходимо на г-н Игнатов да говори разни неща, които нямат нищо общо с действителността.

Водещ: Вие не бихте го съдили?

Е. Манева: А, моля ви се!

Водещ: Защото има и такъв, и такава сюжетна нишка.

Е. Манева: Всеки колега има право да говори, каквото иска. Аз мисля, че хора, които се занимават сериозно с политика и следят наистина какво става в политическото пространство, разбират за какво става дума. Мисля, че всички са убедени, най-важното, което в момента, без да правим някакви кой знае какви прогнози за бъдещето, е, че трябва много енергични съвместни действия да се махне това правителство.

Водещ: Да. За това говорим.

Е. Манева: Наистина всеки ден е вреден…

Водещ: Благодаря ви за това включване от Копривщица, където сте в момента и където май няма вода, но…

Е. Манева: И аз ви благодаря.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Ние не сме перална машина, снемането...
Президентът щеше да ни набие, има капания срещу ПП-ДБ от кохортата на Радев, посочи...
Йордан Иванов за “Барселонагейт”: Прокуратурата се събуди от...
Прокуратурата поиска имунитета на Борисов, след като се събуди от зимен сън. Това заяви...
19 години Демократи за силна България
Политическа партия „Демократи за силна България” днес става на 19 години . Преминахме през...
Декларация на Националното ръководство на ДСБ
Националното ръководството на Демократи за силна България препотвърждава своето решение за подкрепа на излъчения...
Атанас Атанасов: На президента му се услади властта
Президентът може да има своите позиции. Може би в този дълъг период от време,...