Държавата може да стане съучастник в пране на пари

Българското общество не гледа вече на политиката като на мач и не се интересува само кой е победителят. В момента сме в остра криза, в която са нужни силни, отговорни решения, смели и компетентни действия. Очакванията към политиците вече ще са съвсем други, заяви в “Още от деня” Радан Кънев.
БНБ се подигра със служителите и данъкоплатците, като извади “пасквил, пълен с интерпретации, забележки, коментарчета, язвителни неясно към кого”, допълни той. Българското общество чака сериозен и точен анализ на случилото се, на мерките, които ще се вземат. Няма отговор, нямаше отговор и на консултациите при президента, въпреки няколкото добри консенсусни решения, подчерта Кънев. Хората се интересуват от това какво е станало с тази банка, защо е затворена и какво е станало с парите, въпроси, които останаха без отговор дори и след консултациите при президента.
Важен е въпросът между кои политически сили са тези консултации – между тези, които в миналия парламент единодушно отхвърлиха единния банков надзор, начело с Иван Искров, Симеон Дянков, А бяха единодушни да изберат Искров за втори мандат, решение на което се противопостави само “Синята коалиция в миналия парламент”, добави още Радан Кънев.
Ние не знаем всъщност какво е състоянието на КТБ. Ние не знаем в момента колко пари липсват. Ние не искаме чрез извънредно законодателство да се заметат следите на тези кредити. Има риск от пране на пари, организирано от държавата, каза още той. В тези 3,5 млрд. лева кредити е заровено кучето, в тези кредити е българската мафия, т.нар. длъжници. И са готови да съборят държавата, за да не си платят дълговете. Нито на Искров можем да разчитаме, нито на партиите които са го избрали, коментира Кънев.
Всичко това е обяснението защо България е бедна. 3,5 млрд. към българския БВП са много по-голям процент, отколкото е дупката в Лемън Брадърс към БВП на САЩ, допълни Радан Кънев.
Той бе категоричен, че ДСБ държи 48 000 лева в КТБ и, че е възможно е тези пари да не стигнат повече до партията: “Аз дължа на обществото тази информация, за да е ясно, че всичко, което казвам, е точно поради убежденията ми, а не поради някакъв вътрешен интерес”.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Ние не сме перална машина, снемането...
Президентът щеше да ни набие, има капания срещу ПП-ДБ от кохортата на Радев, посочи...
Йордан Иванов за “Барселонагейт”: Прокуратурата се събуди от...
Прокуратурата поиска имунитета на Борисов, след като се събуди от зимен сън. Това заяви...
19 години Демократи за силна България
Политическа партия „Демократи за силна България” днес става на 19 години . Преминахме през...
Декларация на Националното ръководство на ДСБ
Националното ръководството на Демократи за силна България препотвърждава своето решение за подкрепа на излъчения...
Атанас Атанасов: На президента му се услади властта
Президентът може да има своите позиции. Може би в този дълъг период от време,...