Държавата може да стане съучастник в пране на пари

Българското общество не гледа вече на политиката като на мач и не се интересува само кой е победителят. В момента сме в остра криза, в която са нужни силни, отговорни решения, смели и компетентни действия. Очакванията към политиците вече ще са съвсем други, заяви в “Още от деня” Радан Кънев.
БНБ се подигра със служителите и данъкоплатците, като извади “пасквил, пълен с интерпретации, забележки, коментарчета, язвителни неясно към кого”, допълни той. Българското общество чака сериозен и точен анализ на случилото се, на мерките, които ще се вземат. Няма отговор, нямаше отговор и на консултациите при президента, въпреки няколкото добри консенсусни решения, подчерта Кънев. Хората се интересуват от това какво е станало с тази банка, защо е затворена и какво е станало с парите, въпроси, които останаха без отговор дори и след консултациите при президента.
Важен е въпросът между кои политически сили са тези консултации – между тези, които в миналия парламент единодушно отхвърлиха единния банков надзор, начело с Иван Искров, Симеон Дянков, А бяха единодушни да изберат Искров за втори мандат, решение на което се противопостави само “Синята коалиция в миналия парламент”, добави още Радан Кънев.
Ние не знаем всъщност какво е състоянието на КТБ. Ние не знаем в момента колко пари липсват. Ние не искаме чрез извънредно законодателство да се заметат следите на тези кредити. Има риск от пране на пари, организирано от държавата, каза още той. В тези 3,5 млрд. лева кредити е заровено кучето, в тези кредити е българската мафия, т.нар. длъжници. И са готови да съборят държавата, за да не си платят дълговете. Нито на Искров можем да разчитаме, нито на партиите които са го избрали, коментира Кънев.
Всичко това е обяснението защо България е бедна. 3,5 млрд. към българския БВП са много по-голям процент, отколкото е дупката в Лемън Брадърс към БВП на САЩ, допълни Радан Кънев.
Той бе категоричен, че ДСБ държи 48 000 лева в КТБ и, че е възможно е тези пари да не стигнат повече до партията: “Аз дължа на обществото тази информация, за да е ясно, че всичко, което казвам, е точно поради убежденията ми, а не поради някакъв вътрешен интерес”.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Позиция на Националното ръководство на ПП “Демократи за...
На свое заседание, проведено на 06.10.2022г., Националното ръководство на ПП „ДСБ“ обсъди изборните резултати...
Водещите кандидати на ДСБ в листите на “Демократична...
Доверете се на разума с номер 25 за "Демократична България"!
Кристина Петкова: в следващия Парламент ще настоявам за...
Кристина Петкова в "Денят с Веселин Дремджиев" Радвам се, че вицепрезидентът Йотова е прочела...
Атанас Атанасов: Би било добре, ако може да...
За „Демократична България” би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната”. Това...
Атанас Атанасов: Още през март получихме информация, че...
“Искам да започна с едно извинение към българските граждани. В това трудно време извинявайте,...