Държавата може да стане съучастник в пране на пари

Българското общество не гледа вече на политиката като на мач и не се интересува само кой е победителят. В момента сме в остра криза, в която са нужни силни, отговорни решения, смели и компетентни действия. Очакванията към политиците вече ще са съвсем други, заяви в “Още от деня” Радан Кънев.
БНБ се подигра със служителите и данъкоплатците, като извади “пасквил, пълен с интерпретации, забележки, коментарчета, язвителни неясно към кого”, допълни той. Българското общество чака сериозен и точен анализ на случилото се, на мерките, които ще се вземат. Няма отговор, нямаше отговор и на консултациите при президента, въпреки няколкото добри консенсусни решения, подчерта Кънев. Хората се интересуват от това какво е станало с тази банка, защо е затворена и какво е станало с парите, въпроси, които останаха без отговор дори и след консултациите при президента.
Важен е въпросът между кои политически сили са тези консултации – между тези, които в миналия парламент единодушно отхвърлиха единния банков надзор, начело с Иван Искров, Симеон Дянков, А бяха единодушни да изберат Искров за втори мандат, решение на което се противопостави само “Синята коалиция в миналия парламент”, добави още Радан Кънев.
Ние не знаем всъщност какво е състоянието на КТБ. Ние не знаем в момента колко пари липсват. Ние не искаме чрез извънредно законодателство да се заметат следите на тези кредити. Има риск от пране на пари, организирано от държавата, каза още той. В тези 3,5 млрд. лева кредити е заровено кучето, в тези кредити е българската мафия, т.нар. длъжници. И са готови да съборят държавата, за да не си платят дълговете. Нито на Искров можем да разчитаме, нито на партиите които са го избрали, коментира Кънев.
Всичко това е обяснението защо България е бедна. 3,5 млрд. към българския БВП са много по-голям процент, отколкото е дупката в Лемън Брадърс към БВП на САЩ, допълни Радан Кънев.
Той бе категоричен, че ДСБ държи 48 000 лева в КТБ и, че е възможно е тези пари да не стигнат повече до партията: “Аз дължа на обществото тази информация, за да е ясно, че всичко, което казвам, е точно поради убежденията ми, а не поради някакъв вътрешен интерес”.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...
Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...