Държавата може да стане съучастник в пране на пари

Българското общество не гледа вече на политиката като на мач и не се интересува само кой е победителят. В момента сме в остра криза, в която са нужни силни, отговорни решения, смели и компетентни действия. Очакванията към политиците вече ще са съвсем други, заяви в “Още от деня” Радан Кънев.
БНБ се подигра със служителите и данъкоплатците, като извади “пасквил, пълен с интерпретации, забележки, коментарчета, язвителни неясно към кого”, допълни той. Българското общество чака сериозен и точен анализ на случилото се, на мерките, които ще се вземат. Няма отговор, нямаше отговор и на консултациите при президента, въпреки няколкото добри консенсусни решения, подчерта Кънев. Хората се интересуват от това какво е станало с тази банка, защо е затворена и какво е станало с парите, въпроси, които останаха без отговор дори и след консултациите при президента.
Важен е въпросът между кои политически сили са тези консултации – между тези, които в миналия парламент единодушно отхвърлиха единния банков надзор, начело с Иван Искров, Симеон Дянков, А бяха единодушни да изберат Искров за втори мандат, решение на което се противопостави само “Синята коалиция в миналия парламент”, добави още Радан Кънев.
Ние не знаем всъщност какво е състоянието на КТБ. Ние не знаем в момента колко пари липсват. Ние не искаме чрез извънредно законодателство да се заметат следите на тези кредити. Има риск от пране на пари, организирано от държавата, каза още той. В тези 3,5 млрд. лева кредити е заровено кучето, в тези кредити е българската мафия, т.нар. длъжници. И са готови да съборят държавата, за да не си платят дълговете. Нито на Искров можем да разчитаме, нито на партиите които са го избрали, коментира Кънев.
Всичко това е обяснението защо България е бедна. 3,5 млрд. към българския БВП са много по-голям процент, отколкото е дупката в Лемън Брадърс към БВП на САЩ, допълни Радан Кънев.
Той бе категоричен, че ДСБ държи 48 000 лева в КТБ и, че е възможно е тези пари да не стигнат повече до партията: “Аз дължа на обществото тази информация, за да е ясно, че всичко, което казвам, е точно поради убежденията ми, а не поради някакъв вътрешен интерес”.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Катя Панева: Професор Хинков получава нашата подкрепа в...
Злоупотребите в доклада за "Пирогов" трябва да бъдат разследвани. Тя коментира обществените поръчки в...
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ, ...
1. Изказва своята благодарност на всички български граждани за дадената подкрепа на местните избори...
Георги Ганев: Бюджет 2024 не пречи за влизането...
Единственото продължаващо препятствие за еврозоната е инфлацията и предложеният бюджет за 2024 г. не...
Людмила Илиева: Съдебната реформа е най-важната част от...
За промените в Конституцията тя посочи, че на 8-и декември предстои т.нар. второ първо...
Ивайло Митковски: Скандалите са в НС и ...
Депутатите поругават парламента. Някои явно не отчитат нивото, за което са избрани. Парламентът е най-висшият...