ДСБ, СДС и Кунева в обща партия? Радан Кънев отрече

СДС, ДСБ и България на гражданите на Меглена Кунева могат да работят за създаването на единна дясна формация. Това обяви днес общинският ръководител СДС в Стара Загора Георги Ранов, цитиран от Дарик.
Вариантите са разпускане на сегашните три партии и създаване на нова, обща или коалиция от трите, коментира активистът.
„Хубаво е на форумите и на ДСБ, и на СДС и на България на гражданите да се излъчат представители, които да седнат на една маса и да се разберат за съставянето на единен десен политически субект“, коментира още активистът.
OFFNews потърси за коментар Радан Кънев, който е вероятният бъдещ председател на ДСБ. По думите му, все още не са водени никакви преговори между партиите вдясно. „Това е несериозно, няма такова нещо – както знаете, ръководствата на трите партии са в оставка. Аз си стоя на позицията, която вече обявих: първо трябва да се формулира силна дясна кауза и едва след това можем да обсъждаме формации“, каза Кънев.
Номинацията на Кънев ще бъде гласувана на националната конференция на ДСБ на 23 юни. Той бе издигнат от досегашния председател на партията Иван Костов, който обяви, че се оттегля от лидерството веднага след парламентарните избори.
Две седмици по-късно – на 6 и 7 юли ще бъде националната конференция на СДС, сега председателствана от Емил Кабаиванов.