ДСБ почете паметта на жертвите на комунистическия режим

Парламентарната група на Синята коалиция и ДСБ- София днес почетоха паметта на жертвите на комунистическия режим, пред Паметника на жертвите, в София. Събитието почетоха и репресираните от режима в България, техни близки и роднини, последователи на движенито на Горяните, възпитаниците на военните на от Школата за запасни офицери на Н.В. и много демократи от столицата. ДСБ – София счита, че  на 9-ти септември 1944 г. се извършва заличаването на елита на българската нация и подмяната му с най-ниско интелигентната, най-необразованата и най-изостаналата част от българското население. Щетата от това деяние заплащаме ние, днес. Сбирщина от производните на комунизма – мутрите – тровят българите и възпират излизането им от изостаналостта и бедността. Хората, които са избити след 9-ти сетпември, не биха допуснали това да се случи.

“Ние, живите, които сме тук, трябва да продължим тяхното дело, за да може в България, българите да не се чувстват като чужденци и да не бъдем зависими от това зло, което все още е сред нас, макар и променено. ” каза Стоян Михалев, от ДСБ-София.
Иван Н. Иванов, депутат от ПГ на Синята коалиция и Председател на ДСБ-София:
“9-ти септември 1944 г. е черна дата за България, защото за месеци след това бяха избити десетки хиляди хора, които бяха от политическия, икономическия, финансовия и духовен елит на страната. Но не само това! 9-ти септември потопи България в мрак, който продължи 45 години и откъсна страната ни от Европа и от цивилизования свят. Пораженията, които даде 9-ти септември, ние продължаваме да ги плащаме вече 23 години. Днес, ние виждаме съсипаните български села, виждаме едно опростачаване в обществения живот, което беше въведено от тези, които комунистическата партия използваше за своя опора – това са мутрите, това са олигарсите, това са представителите и ръководителите на бившата Държавна сигурност. Затова днес, тук, ние отдаваме почит на тези жертви на комунистическия терор, за които най-важно човешко достояние беше свободата и в името на тази свобода, те загинаха. Не само тогава, но и в десетилетията, които следваха от там насетне.”
[gallery link="file"] ]]>

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Позиция на Националното ръководство на ПП “Демократи за...
На свое заседание, проведено на 06.10.2022г., Националното ръководство на ПП „ДСБ“ обсъди изборните резултати...
Водещите кандидати на ДСБ в листите на “Демократична...
Доверете се на разума с номер 25 за "Демократична България"!
Кристина Петкова: в следващия Парламент ще настоявам за...
Кристина Петкова в "Денят с Веселин Дремджиев" Радвам се, че вицепрезидентът Йотова е прочела...
Атанас Атанасов: Би било добре, ако може да...
За „Демократична България” би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната”. Това...
Атанас Атанасов: Още през март получихме информация, че...
“Искам да започна с едно извинение към българските граждани. В това трудно време извинявайте,...