ДСБ почете паметта на жертвите на комунистическия режим

Парламентарната група на Синята коалиция и ДСБ- София днес почетоха паметта на жертвите на комунистическия режим, пред Паметника на жертвите, в София. Събитието почетоха и репресираните от режима в България, техни близки и роднини, последователи на движенито на Горяните, възпитаниците на военните на от Школата за запасни офицери на Н.В. и много демократи от столицата. ДСБ – София счита, че  на 9-ти септември 1944 г. се извършва заличаването на елита на българската нация и подмяната му с най-ниско интелигентната, най-необразованата и най-изостаналата част от българското население. Щетата от това деяние заплащаме ние, днес. Сбирщина от производните на комунизма – мутрите – тровят българите и възпират излизането им от изостаналостта и бедността. Хората, които са избити след 9-ти сетпември, не биха допуснали това да се случи.

“Ние, живите, които сме тук, трябва да продължим тяхното дело, за да може в България, българите да не се чувстват като чужденци и да не бъдем зависими от това зло, което все още е сред нас, макар и променено. ” каза Стоян Михалев, от ДСБ-София.
Иван Н. Иванов, депутат от ПГ на Синята коалиция и Председател на ДСБ-София:
“9-ти септември 1944 г. е черна дата за България, защото за месеци след това бяха избити десетки хиляди хора, които бяха от политическия, икономическия, финансовия и духовен елит на страната. Но не само това! 9-ти септември потопи България в мрак, който продължи 45 години и откъсна страната ни от Европа и от цивилизования свят. Пораженията, които даде 9-ти септември, ние продължаваме да ги плащаме вече 23 години. Днес, ние виждаме съсипаните български села, виждаме едно опростачаване в обществения живот, което беше въведено от тези, които комунистическата партия използваше за своя опора – това са мутрите, това са олигарсите, това са представителите и ръководителите на бившата Държавна сигурност. Затова днес, тук, ние отдаваме почит на тези жертви на комунистическия терор, за които най-важно човешко достояние беше свободата и в името на тази свобода, те загинаха. Не само тогава, но и в десетилетията, които следваха от там насетне.”
[gallery link="file"] ]]>

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Шефът на военното разузнаване поддържа контакт...
Случващото се в МВР и в "Митници" е многофункционално активно мероприятие, организирано предизборно за...
Стоян Михалев: Целта е била да махнат главния...
"Живко Коцев е бил притискан да подаде оставка от страна на вътрешния министър и...
Радан Кънев: Надяваме се г-н Главчев да си...
"Надявам се, че г-н Главчев ще си дава сметка, че той има една задача...
Кристина Петкова: Безобразното и брутално нарушаване на закона...
Въпреки нелепите оправдания от страна на служба “Военно разузнаване”, че не са разработвали Атанасов...
Атанас Атанасов: С избора на Калин Стоянов се...
Ген. Атанас Атанасов от ПП-ДБ заяви, че са възмутени от състава на служебно правителство,предложен от...