ДСБ поиска правителството да се ангажира с възстановяването на държавни имоти

Държавата ще поеме таксите по делата, необходими, за да си върне имоти взети от Сакскобургготски или бизнесмени чрез неправомерни “заменки”. Това увери премиерът Борисов в отговор на въпрос, отправен от лидера на ДСБ Иван Костов и заместник-председателя на парламента Екатерина Михайлова. Въпросът за възстановяването на имоти – държавна собственост е свързан с общата политика на правителството и го показва като добър или лош стопанин, твърдят двамата депутати и припомнят, че съдът обяви за незаконни претенциите на Симеон Сакскобургготски върху редица държавни имоти, а обществото е възмутено от начина, по-който предишните две правителства ощетиха държавата в полза на лични интереси. В състояние на очевиден конфликт на интереси като премиер Симеон Сакскобургготски преобразува публична държавна собственост в частна и така придоби редица ценни имоти, обясни от парламентарната трибуна Михайлова. Оспорва се и продажбата на публична държавна собственост “Алея първа” във Варна. Сините лидери са притеснени от изявлението на членове на кабинета, че не могат да отделят пари, необходими за уреждане на проблема чрез съда.
Екатерина Михайлова се обърна към премиера да провери дали министрите са предприели действия и дали ще предприемат в тази насока още до края на годината, защото има риск ако се забавят много, държавата да загуби окончателно тези имоти, заради давностни срокове.
Не може да се съмнявате, че имаме политическа воля да възстановим собствеността на държавата и да възстановим справедливостта, отговори Борисов и заяви, че министрите му са започнали вече необходимите стъпки.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Радан Кънев: Основният дебат пред Европейския съюз предиизборите...
Изборите бяха предизвикани от тези, които искат да върнат политическия рекет. Но далеч по-тревожно...
Кристина Петкова: Реформата в службите е червената линия...
Служебното правителство е кукла на конци на Борисов, Пеевски и Радев, заяви Кристина Петкова....
Стоян Михалев: Ние отдавна твърдим, че всички служби...
Бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев извади доста интересни разкрития за МВР...
Атанас Атанасов: Главният секретар Живко Коцев трябва да...
„ГЕРБ и ДПС искат Живко Коцев извън МВР. Те са си поставили за задача да си осигурят...
Атанас Атанасов: Шефът на военното разузнаване поддържа контакт...
Случващото се в МВР и в "Митници" е многофункционално активно мероприятие, организирано предизборно за...