ДСБ поиска правителството да се ангажира с възстановяването на държавни имоти

Държавата ще поеме таксите по делата, необходими, за да си върне имоти взети от Сакскобургготски или бизнесмени чрез неправомерни “заменки”. Това увери премиерът Борисов в отговор на въпрос, отправен от лидера на ДСБ Иван Костов и заместник-председателя на парламента Екатерина Михайлова. Въпросът за възстановяването на имоти – държавна собственост е свързан с общата политика на правителството и го показва като добър или лош стопанин, твърдят двамата депутати и припомнят, че съдът обяви за незаконни претенциите на Симеон Сакскобургготски върху редица държавни имоти, а обществото е възмутено от начина, по-който предишните две правителства ощетиха държавата в полза на лични интереси. В състояние на очевиден конфликт на интереси като премиер Симеон Сакскобургготски преобразува публична държавна собственост в частна и така придоби редица ценни имоти, обясни от парламентарната трибуна Михайлова. Оспорва се и продажбата на публична държавна собственост “Алея първа” във Варна. Сините лидери са притеснени от изявлението на членове на кабинета, че не могат да отделят пари, необходими за уреждане на проблема чрез съда.
Екатерина Михайлова се обърна към премиера да провери дали министрите са предприели действия и дали ще предприемат в тази насока още до края на годината, защото има риск ако се забавят много, държавата да загуби окончателно тези имоти, заради давностни срокове.
Не може да се съмнявате, че имаме политическа воля да възстановим собствеността на държавата и да възстановим справедливостта, отговори Борисов и заяви, че министрите му са започнали вече необходимите стъпки.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Катя Панева: Професор Хинков получава нашата подкрепа в...
Злоупотребите в доклада за "Пирогов" трябва да бъдат разследвани. Тя коментира обществените поръчки в...
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ, ...
1. Изказва своята благодарност на всички български граждани за дадената подкрепа на местните избори...
Георги Ганев: Бюджет 2024 не пречи за влизането...
Единственото продължаващо препятствие за еврозоната е инфлацията и предложеният бюджет за 2024 г. не...
Людмила Илиева: Съдебната реформа е най-важната част от...
За промените в Конституцията тя посочи, че на 8-и декември предстои т.нар. второ първо...
Ивайло Митковски: Скандалите са в НС и ...
Депутатите поругават парламента. Някои явно не отчитат нивото, за което са избрани. Парламентът е най-висшият...