ДСБ поиска правителството да се ангажира с възстановяването на държавни имоти

Държавата ще поеме таксите по делата, необходими, за да си върне имоти взети от Сакскобургготски или бизнесмени чрез неправомерни “заменки”. Това увери премиерът Борисов в отговор на въпрос, отправен от лидера на ДСБ Иван Костов и заместник-председателя на парламента Екатерина Михайлова. Въпросът за възстановяването на имоти – държавна собственост е свързан с общата политика на правителството и го показва като добър или лош стопанин, твърдят двамата депутати и припомнят, че съдът обяви за незаконни претенциите на Симеон Сакскобургготски върху редица държавни имоти, а обществото е възмутено от начина, по-който предишните две правителства ощетиха държавата в полза на лични интереси. В състояние на очевиден конфликт на интереси като премиер Симеон Сакскобургготски преобразува публична държавна собственост в частна и така придоби редица ценни имоти, обясни от парламентарната трибуна Михайлова. Оспорва се и продажбата на публична държавна собственост “Алея първа” във Варна. Сините лидери са притеснени от изявлението на членове на кабинета, че не могат да отделят пари, необходими за уреждане на проблема чрез съда.
Екатерина Михайлова се обърна към премиера да провери дали министрите са предприели действия и дали ще предприемат в тази насока още до края на годината, защото има риск ако се забавят много, държавата да загуби окончателно тези имоти, заради давностни срокове.
Не може да се съмнявате, че имаме политическа воля да възстановим собствеността на държавата и да възстановим справедливостта, отговори Борисов и заяви, че министрите му са започнали вече необходимите стъпки.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Позиция на Националното ръководство на ПП “Демократи за...
На свое заседание, проведено на 06.10.2022г., Националното ръководство на ПП „ДСБ“ обсъди изборните резултати...
Водещите кандидати на ДСБ в листите на “Демократична...
Доверете се на разума с номер 25 за "Демократична България"!
Кристина Петкова: в следващия Парламент ще настоявам за...
Кристина Петкова в "Денят с Веселин Дремджиев" Радвам се, че вицепрезидентът Йотова е прочела...
Атанас Атанасов: Би било добре, ако може да...
За „Демократична България” би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната”. Това...
Атанас Атанасов: Още през март получихме информация, че...
“Искам да започна с едно извинение към българските граждани. В това трудно време извинявайте,...