ДСБ: Няма да забравим, няма да простим!

1 февруари е обявен за Ден на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим. На този ден преди 79 години се състои така нареченият „народен съд“, който осъжда осъжда на смърт 148 българи. Присъдите са изпълнени незабавно! Този комунистическият „съд“ издава общо 9550 присъди. Осъдени са учители, лекари, политици, писатели, художници, журналисти, интелектуалци, земеделци, предприемачи.

Избити са повече български генерали и висши офицери, отколкото са загинали във всички войни, които България е водила след Освобождението. Десетки хиляди семейства са подложени на жестокости, интернирани, малтретирани, безследно изчезнали, умъртвени без съд и присъда.

Ръководството на ДСБ, народни представители и общински съветници се поклониха пред мемориала на жертвите на комунистическия режим.

Ето какво написаха те в социалните си профили:

Атанас Атанасов: Поклон пред жертвите на комунистическия режим в България.

Йордан Иванов: Днес отдаваме почит и си спомняме за всички онези, които страдаха и загубиха живота си заради ценности, които комунистическият режим не познаваше – свобода на човека, на словото, на мнението, на това да избираш какъв да бъдеш…

Само чрез разбиране на миналото можем да формираме по-светло бъдеще и да гарантираме, че исторически грешки като този отровен режим, донесъл едни от най-черните дни за българската история, никога повече няма да се повторят.

Нека този ден бъде напомняне за всички нас, че ценностите на демокрацията и необходимостта от уважение към човешкото достойнство и свободата са безценни и незаменими.

Кристина Петкова: Ден за почит на жертвите на комунистическия режим в България, убити без съд и присъда.

Зверствата, извършени от човеконенавистния режим трябва да бъдат помнени и изучавани, а жертвите – почитани, за да не допуснем никога повече комунизъм в България!

Няма да забравим.Няма да простим. Поклон пред паметта на жертвите!

Стоян Михалев: Не можем да забравим, че Нюрнбергският процес осъди на смърт 12 нацисти за престъпления срещу човечеството, а създаденият от българските комунисти по поръчка на Кремъл така наречен Народен съд осъди на смърт близо 3000 души . Като основната разлика е, че първите са правили газови камери за физическо елиминиране на милиони хора, а вторите са били цвета на българската нация и единствената им вина е, че като мислещи хора е имало потенциална вероятност да не приемат насилствено наложения ни от Сталин мракобесен комунистически режим. Поклон пред жертвите на комунизма!

Бонка Василева: Защо го има този ден?

Заради историята и заради истината.

Комунистическият режим подлага на терор българското общество в продължнение на 45 години. Жертвите на този престъпен режим са десетки хиляди. Тях помним днес и на тях отдаваме почит, защото никога не спряха да се борят за свободата на България.

Защо е важен този ден?

Защото лъжата трябва да се изобличава.

Защото малкото, което можем да направим за жертвите на комунизма, е да им отдадем почит в днешния ден.

Защото тези, които извършиха зверствата чрез Народния съд, не се извиниха и никога не признаха какво са направили.

Ще помним, винаги ще помним, защото в България не се случи лустрация и по върховете на държавата все още има хора, които са служили на комунистическия режим.

Ще помним и никога няма да забравим, защото за комунизма и имперските абимции на Русия, няма място в България.

Източник: www.facebook.com

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Любен Иванов: България няма годни летателни средства, с...
Вече почти седмица дни България се бори с огнената стихия. Горят хиляди декари борови...
Людмила Илиева: ПП-ДБ подходихме отговорно и предложихме добър...
Колкото и пъти да правим едно и също нещо по един и същи начин,...
Людмила Илиева: Колкото и пъти да правим едно...
Депутатът от ПП-ДБ призова политиците за отговорно отношение и ако е необходимо, всеки да...
Планът на ПП-ДБ: Първо антикорупционни закони и решения,...
На среща с президента Румен Радев лидерите на коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България...
Атанас Атанасов: Техническото правителство с втория мандат все...
Все още в 50-ото Народно събрание може да се намери мнозинство, което да излъчи...