Димитър Бъчваров: Решението за презониране на София да се отмени

Решението на Столичния общински съвет (СОС) за презонирането на София не може да се спре, то трябва да се отмени. Това каза председателят на групата на ДСБ Димитър Бъчваров, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Според Бъчваров това, което е направено в София с презонирането няма нищо общо със справедливостта. “Няма да посочвам райони, които си запазиха размера на такса смет, има и такива, при които се повиши”, каза общинският съветник. Той апелира кметът Йорданка Фандъкова да приеме оставката на зам.-кмета Минко Герджиков не заради настоящия хаос, а заради това дали години назад е изчисляван данък “сгради”. “Има едно проспиване на много сериозен проблем в София. Затова приемете неговата оставка”, призова още Бъчваров.

Кирил Арсов от НДСВ припомни, че от неговата партия са предупредили за проблема още през ноември. “Не може презонирането на София да се възложи на финансист. Това е въпрос, който трябваше да се възложи на зам.-кметовете Любомир Христов, на Ирина Савина, на Мария Бояджийска. Всъщност ние не знаем дали има заповед на кмета за презониране на София. Нека ГЕРБ да се откаже от метода проба-грешка”, призова Арсов. Според него на ГЕРБ им трябват пари и те търсят всякакви начини да си ги набавят.

Жельо Бойчев от БСП коментира, че за да се съхрани авторитета на СОС, трябва да се направят верните изводи. “Политическият консенсус е единственият възможен. Ние сме пред реалната опасност да застрашим приходите в бюджета. Ние трябва да гарантираме функционирането на града”, беше категоричен Бойчев. Според него СОС е бил подведен при взимането на решението за презонирането на София. “Голяма част от хората не знаехме какъв ще е обхватът на решението, което взехме. СОС беше подведен – аз не знаех, че променяме данъчните оценки в “Младост”, говореше се за друг обхват на засегнатите, а това не е вярно”, каза Бойчев.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Народното събрание призна Гладомора в Украйна през 1932-1933...
Тази година светът отбелязва 90-тата годишнина от Гладомора не от позицията на исторически съдник,...
Декларация на Демократична България в 48-ото Народно събрание
Днес почитаме жертвите на комунизма, избити от т. нар. Народен съд! След 9-ти септември...
Людмила Илиева: Позитивната кампания е единствената, която...
Людмила Илиева: Позитивната кампания е единствената, която ще водим до следващите парламентарни избори. Нашата...
Открита работна среща по темата за проекта за...
На 2 февруари в 18:00 ч. в централата на Демократи за силна България ще...
Йордан Иванов: Националното съвещание на „Демократи за...
Йордан Иванов: Националното съвещание на „Демократи за силна България“ даде мандат на председателя да...