Димитър Бъчваров: Решението за презониране на София да се отмени

Решението на Столичния общински съвет (СОС) за презонирането на София не може да се спре, то трябва да се отмени. Това каза председателят на групата на ДСБ Димитър Бъчваров, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Според Бъчваров това, което е направено в София с презонирането няма нищо общо със справедливостта. “Няма да посочвам райони, които си запазиха размера на такса смет, има и такива, при които се повиши”, каза общинският съветник. Той апелира кметът Йорданка Фандъкова да приеме оставката на зам.-кмета Минко Герджиков не заради настоящия хаос, а заради това дали години назад е изчисляван данък “сгради”. “Има едно проспиване на много сериозен проблем в София. Затова приемете неговата оставка”, призова още Бъчваров.

Кирил Арсов от НДСВ припомни, че от неговата партия са предупредили за проблема още през ноември. “Не може презонирането на София да се възложи на финансист. Това е въпрос, който трябваше да се възложи на зам.-кметовете Любомир Христов, на Ирина Савина, на Мария Бояджийска. Всъщност ние не знаем дали има заповед на кмета за презониране на София. Нека ГЕРБ да се откаже от метода проба-грешка”, призова Арсов. Според него на ГЕРБ им трябват пари и те търсят всякакви начини да си ги набавят.

Жельо Бойчев от БСП коментира, че за да се съхрани авторитета на СОС, трябва да се направят верните изводи. “Политическият консенсус е единственият възможен. Ние сме пред реалната опасност да застрашим приходите в бюджета. Ние трябва да гарантираме функционирането на града”, беше категоричен Бойчев. Според него СОС е бил подведен при взимането на решението за презонирането на София. “Голяма част от хората не знаехме какъв ще е обхватът на решението, което взехме. СОС беше подведен – аз не знаех, че променяме данъчните оценки в “Младост”, говореше се за друг обхват на засегнатите, а това не е вярно”, каза Бойчев.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Радан Кънев: Основният дебат пред Европейския съюз предиизборите...
Изборите бяха предизвикани от тези, които искат да върнат политическия рекет. Но далеч по-тревожно...
Кристина Петкова: Реформата в службите е червената линия...
Служебното правителство е кукла на конци на Борисов, Пеевски и Радев, заяви Кристина Петкова....
Стоян Михалев: Ние отдавна твърдим, че всички служби...
Бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев извади доста интересни разкрития за МВР...
Бонка Василева: Парите за заплати в столичния градски...
Всяка дестабилизация на национално ниво дови до дестабилизация и на местно ниво. Добре е,...
Атанас Атанасов: Главният секретар Живко Коцев трябва да...
„ГЕРБ и ДПС искат Живко Коцев извън МВР. Те са си поставили за задача да си осигурят...