Димитър Бъчваров: Кризата със снега в София стана пиар на Бойко Борисов и Георги Крумов

София. Прави впечатление, че кризата със снега в София беше превърната в пиар на двама души, които накрая взаимно се хвалеха – Бойко Борисов и Георги Крумов (шефът на “Екуест”). Това е особено нагло на фона на това, което хората изпитват, каза пред Агенция “Фокус” Димитър Бъчваров, председател на групата общински съветници от ДСБ в Столичния общински съвет. Нито един от общинските съветници не си спомня изобщо някога София да е била в толкова тежко положение, заяви Бъчваров.
Според него – тук се пораждат и други съмнения и трябва да се направи една цялостна ревизия на плащанията по тази дейност. “По служебен път като общински съветници ще искаме да разберем какво е фактурирано, какво е отчетено, как службите за контрола на общината са приели фактурите. Всичко това ще изследваме допълнително, и тогава, ако има съмнения, че зад тази работа стои някаква форма на злоупотреба, ще реагираме по всички възможни начини. В договора за концесията ще искаме да разберем не се ли дължат неустойки от концесионера”, заяви Бъчваров.
Той бе категоричен, че не може при това положение да няма отговорни хора. “Състоянието на столицата не е резултат от природно бедствие, това е елементарен снеговалеж. В най-добрия случай това състояние е бехзаберие, а в най-лошия – на корупция. Такъв случай не е имало и на фона на това – наглостта на втория или третия ден от това състояние е унизително Борисов и Крумов да си отправят такива похвали”, каза Бъчваров.
На въпрос – как ще коментира ситуацията от нощта на снеговалежа – когато Борисов заяви, че концесионерът го е излъгал с броя снегорини, които са почиствали столицата, Димитър Бъчваров заяви: “Не е редно кметът да се явява Батман, който лети над София и брои камиони – това е инфантилно профанизиране на проблема. Няма нужда един добър кмет да обикаля от 3 часа през нощта и да брои камионите. Един добър кмет вика инспекторите и концесионерите и след това – неговите инспектори стоят до 3 часа, глобяват или провеждат служебните си функции. Това, което се случи, е блудкава героизация. На какво основание МВР брои и засича камиони на концесионера. Всички тези изявления можем да коментираме само с ирония. Реалистичният коментар е колко е почистено и колко не, не може да има коментар колко са камионите”, заяви Бъчваров. Представянето на нещата по този начин навява на мисълта, че това ще има крайно отражение във фактурирането на услугата – една “добра” услуга, която е “добре” платена, предположи още той.
Председателят на групата общински съветници от ДСБ обърна внимание и върху състоянието на тротоарите – за два дни в “Пирогов” са постъпили над двеста души, възрастни хора не могат да пресекат улиците. “Това е отвратителна и неморална постановка”, смята той.
Бъчваров отбеляза, че снеговалежът предизвика криза в цялата страна. “Това което стана на Петолъчката в Сливен, което стана в Пловдив, което стана във Варна – това са резултатите от некомпетентност, арогантност, наглост, която обаче само в София ни се представи като героизъм”, коментира той.
“Концесионерът в столицата също имаше особено нагли прояви, когато на въпрос “Какво да правят софиянци в това положение, те са буквално обсадени от снега”, който дори не е много, той нагло отговори: “Ами ще се съобразяват с природата”. Това е отговор, който вероятно дават племенните вождове в Африка, където хората се борят с природата. В една европейска столица, гражданите не се борят с природата. Това е една наглост, пред софиянци. В София случаят е особено симптоматичен с наглостта да се представи едно невежо управление като героизъм”, смята Бъчваров.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Кристина Петкова: Налице е заплаха за националната ни...
Налице е заплаха за националната ни сигурност през ДАНС. Това заяви в "Още от...
Владимир Славенски: Общинският съвет на Пловдив блокира отчетността...
С остра критика реагираме на решението на ОбС на Пловдив, което не прие нашето...
Бонка Василева: Осигурени са нужните 37 милиона лева...
Имаме и позитивни новини за София - осигурени са нужните 37 милиона лева за...
Д-р Ивайло Митковски: Следдипломната квалификация е задължителна за...
Д-р Ивайло Митковски е ортопед-травматолог, депутат в парламентарната комисия по здравеопазване от листата на...
Людмила Илиева: Здравеопазването във Велико Търново и региона...
Здравеопазването в региона ще се покачи на следващо ниво и с наличието на въздушни...