Димитър Божилов: Ще се боря за повече средства за детски площадки, улично осветление и инфраструктура

Когато става въпрос за харчене на публични средства, по всеки важен въпрос думата трябва да имат жителите на кварталите. А данъците им да се инвестират в района

Амбицията ни е да започнем изграждането на основно училище в “Манастирски ливади – изток”, два нови училищни корпуса и филиали към детските градини, казва кандидатът за кмет на район “Триадица” от коалицията “ПП-ДБ (Спаси София)”

Досегашният кмет на “Триадица” и кандидат за нов мандат е юрист, адвокат на граждански каузи и инициативи, дългогодишен доброволец към неправителствена организация за защита правата на животните. Горд е с това, че е направил администрацията на района по-прозрачна, по-достъпна и най-вече отзивчива към исканията на хората.

Като повечето си колеги от “Обединени за София” се бори за финансова децентрализация на районите и е изготвил законопроект за нейното въвеждане.

Поема ангажимент да продължи проектите за нови корпуси към училищата в район “Триадица” и да се проектира ново училище. Планира изграждането на нови паркове, защитавайки каузата “Зелена Триадица”. Сред каузите на Божилов освен утвърждаване на модела на достъпна администрация е данъците на живеещите в района да се инвестират в него.

– Г-н Божилов, кое е мястото във вашия район, на което бихте поканили приятели, близки или пък избирателите си за среща?

– Новите спортни игрища при бл. 97 и бл. 98 на ул. “Нишава” или новата площадка за игра и спорт на ул. “Деян Белишки”.

– След опита ви от този мандат можете ли да определите като адекватни бюджетите на районите? За увеличаване на кое перо бихте се борили?

– Средствата са недостатъчни, защото проблемите са много и динамиката им е различна. Бих увеличил средствата за детски площадки, улично осветление и инфраструктура.

– Има ли въпрос, по който смятате, че хората от кварталите трябва да си кажат думата на районен референдум?

– Ако законът позволява такова допитване, мисля, че жителите на кварталите трябва да имат думата по всеки важен въпрос, касаещ разходването на публични средства.

– Повече нови сгради или повече празни зелени площи?

– Повече зелени площи и благоустройствени дейности – алейна растителност, паркове, озеленени квартални площади и нови паркоместа.

– Най-амбициозното решение, чиято реализация може да гарантирате за 4-годишен мандат?

– Да построим два нови училищни корпуса, нови филиали към детските градини и да започнем изграждането на ново основно училище в “Манастирски ливади – изток”.

– И това, с което се гордеете през приключващия?

– Стотици премахнати незаконни обекти и реализирани подобрения в образователните институции. Създадохме и нови спортни площадки и отворихме първи училищните дворове за масов спорт.

Открихме нови места в детските заведения и завършваме строеж на нова детска градина за осем групи. 

Източник: www.24chasa.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Катя Панева: Професор Хинков получава нашата подкрепа в...
Злоупотребите в доклада за "Пирогов" трябва да бъдат разследвани. Тя коментира обществените поръчки в...
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ, ...
1. Изказва своята благодарност на всички български граждани за дадената подкрепа на местните избори...
Георги Ганев: Бюджет 2024 не пречи за влизането...
Единственото продължаващо препятствие за еврозоната е инфлацията и предложеният бюджет за 2024 г. не...
Людмила Илиева: Съдебната реформа е най-важната част от...
За промените в Конституцията тя посочи, че на 8-и декември предстои т.нар. второ първо...
Ивайло Митковски: Скандалите са в НС и ...
Депутатите поругават парламента. Някои явно не отчитат нивото, за което са избрани. Парламентът е най-висшият...