Димитър Божилов: Софиянци имат нужда от стойностен дебат

Оформя се колоритна предизборна кампания, в която софиянци имат нужда от стойностен дебат, а не от празни приказки. Това заяви настоящият кмет на район “Триадица” Димитър Божилов. Той е част от отбора на Васил Терзиев и Борис Бонев и отново беше издигнат като кандидат за кмет на района от коалиция “Обединени за София”.

“Гражданите на София не ядат доматите с колците. Те знаят какво да очакват, знаят какъв е бил и какъв искат да бъде градът ни. Щастлив съм, че кандидатурата ми е подкрепена от “Обединени за София” и ще се боря за втори мандат за кмет на Триадица”, каза Божилов за bTV Radio. В първия си мандат той беше излъчен от “Демократична България”. 

Кметът на Триадица подчерта, че до три години в “Манастирски ливади – Изток” може да се построи ново основно училище, ако напредналата процедура по отчуждаване на земята приключи в срок и няма съпътстващи проблеми. Божилов напомни, че през първия му мандат е открита нова детска градина в квартала, създадени са три нови групи към вече съществуващи детски градини и се изгражда нова детска градина с басейн за общо осем групи – три яслени и пет детски.

“Триадица изживява бейби бум и за съжаление е район с остър недостиг на места в детските градини. Въпреки това напредваме с бавни стъпки и ето, че има как да се случват нещата”, уточни Божилов.

Районният кмет заяви още, че досега в мандата му са премахнати 250 от общо 470 незаконни гаражни клетки, с което се освобождава много ново пространство в “Триадица”. Той даде пример с новосъздадените две спортни площадки за баскетбол и футбол между блоковете 97 и 98 край улица “Нишава”, където преди година са отстранени 72 незаконни гаражни клетки. Божилов напомни, че вече тече подготовката за основен ремонт на “Нишава”, която за “Стрелбище” е като бул. “Витоша” за центъра на София.

“Целта ни е улицата да придобие наистина европейски вид. Има стари и красиви дървета, които ще бъдат запазени, а тротоарите ще останат широки. Шегуваме се, че няма да е чак като Unter den Linden в Берлин, но със сигурност ще е прекрасна квартална улица на София, която хората да припознават и като социално място за различни събития”, заключи Божилов.

Източник: www.obedinenizasofia.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Комисията за Глеб Мишин ще проверяват близо 4000...
Да бъдат изслушани членовете на Съвета по българско гражданство към Министерството на правосъдието, зам.-министъра...
Бонка Василева: Статуквото ни изпързаля, но ще се...
Новото мнозинство, което управлява СОС не е съставено от общи политики за града, а...
Радан Кънев: Меморандумът е начало на отговорен преговорен...
Евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев заяви пред Радио Пловдив, че не вижда драма в предвидения...
Людмила Илиева: Комисията за Нотариуса ще изслуша съдия...
Според нея няма логична политическа причина разговорът в некоалицията да спре тук, който го...
Грети Стефанова: ГЕРБ не могат да преглътнат, че...
ГЕРБ искат да изпързалят софиянци и да си върнат властта Председателите на комисиите не...