Димитър Абаджиев: Във всяка нормална демокрация, ако лидерът на една партия беше уличен в такъв доклад, щеше да си подаде оставката

Водещ: Добро утро и добре дошли.
Захари Захариев: Добро утро.
Димитър Абаджиев: Добро утро.
Водещ: Докладът на ООН е вече факт и ето как е отразен той в някои от всекидневниците. Макар и много характерен със своите особености, всекидневникът “Атака” пише – “ООН доказа връзката БСП – Петролгейт”. На снимка са изобразени 4 манекенки, каквито дефилираха по време на 45-я Конгрес на БСП в Пловдив, само че тук иронията е недвусмислена. Държат долари, или пачки долари са напъхани къде ли не по иначе скромното им облекло на тези иначе симпатични, млади спортистки. Вестник “Монитор” – “Българските фирми са чисти. Докладът обаче уличава политици, партии и корпорации”. Да започнем с Вас, г-н Абаджиев. Изненада ли е за Вас докладът на ООН? Вие бяхте в тази комисия.
Димитър Абаджиев: Не е изненада докладът, защото още по време на работата на комисията, известна като “Петролгейт”, в 39-то Народно събрание, тя беше създадена по наша инициатива, ние лично – имам предвид политиците от ДСБ и от тогавашната обща група на ОДС, бяхме убедени от документите, които видяхме, включително и от първоначалните доклади на Пол Волкър, че БСП, ако не пряко, то със сигурност косвено е финансирана от сделките, свързани с програмата “Петрол срещу храни”, така че за мен не е изненада.
Водещ: Тези данни, които Вие имахте, излизат ли и тук в доклада?
Димитър Абаджиев: Разбира се, че излизат. Още тогава ние се запознахме с таблиците, със списъците на иракската петролна компания “Сомо”, в която недвусмислено се вижда, от тези документи се виждаше, че БСП е титуляр на ваучерите, свързани с предоставянето на квоти за петрол. А според доклада и сегашния доклад се вижда, че титулярите на вучерите са титуляри по един или друг начин и на печалбите. Никой не е твърдял, искам това да подчертая, никой не е твърдял и никой не е предполага, и не допуска, че БСП директно ще бъде финансирана, но след като тя е получила тези квоти е очевидно, че е създадена някаква схема за нейното финансиране. При този доклад, който сега на 27 октомври излезе, това е последният окончателен доклад на Пол Волкър. Във всяка нормална демокрация според мен партия, която е уличена в такъв доклад и която е управляваща, щеше да си подаде оставка. Искам да обърна внимание…
Водещ: Тя партията цялата не може.
Димитър Абаджиев: Ръководството на партията и партията като участваща в управлението. Искам да обърна внимание на заглавието на доклада на Пол Волкър – “Доклад за манипулациите, свързани с програмата Петрол срещу храни”. Тоест, докладът сам по себе си прави извод. Обхваща само тези факти, свързани с манипулирането на програмата.
Водещ: Да дадем възможност на г-н Захариев. Вашето име беше най-често споменавано в разгара на скандала преди 2 години някъде. Този доклад сега, като че ли изважда отново същите аргументи.
Захари Захариев: Четейки този доклад, човек нищо друго не може да каже освен да възкликне – “де жаву”. Този филм вече сме го гледали. И докладът на г-н Волкър фактически не прави абсолютно нищо освен да внесе определени чисто пропагандни корекции в онова, което беше изнесено до този момент.
Водещ: Да не би да искате да кажете, че ДСБ са диктували докладът на Пол Волкър.
Захари Захариев: Не разбира се. Но по-скоро този доклад преследва своите и вътрешнополитически цели по отношение на САЩ. Този доклад участва под една или друга форма също в процеса на противоборство между отделни…
Водещ: Защо да преследва вътрешнополитически цели?
Захари Захариев: Точно това исках да Ви обясня. На определени нефтени кръгове вътре в САЩ. Този доклад е свързан под една или друга форма и със скандалните разкрития около апетитите на г-н Дик Чейни – вицепрезидент на САЩ, които между другото също имат пряко отношение към иракската кампания. И този доклад, разбира се, малко или повече има за цел да обоснове и определени политически анонси от страна на Вашингтон спрямо ООН и бъдещето на световната мисия. Това…
Водещ: Е, добре, някак си не звучи логично.
Захари Захариев: Това е едното. Но още нещо също искам да обърна внимание. Този доклад се опитва разбира се да внесе и определени корективи в онова, което беше изнесено в предишни информации свързвани, било с ЦРУ, било с Държавния департамент. Какво имам предвид. Преди се говореше за квоти, за талони и атака нататък, давани на БКП. Сега поне вместо БКП, все пак са успели да изпишат БСП. Но абсолютно нито един аргумент или конкретен факт, който да подкрепя подобна теза и от тази гледна точка, аз мисля, че е напълно прав г-н Румен Овчаров като зам.-председател на БСП, когато първата му реакция на този доклад беше, че това е една голяма поредна глупост.
Водещ: Да. Нека да включим в нашия разговор Васил Василев, чиято фирма “Братя Василеви” също е сред коментираните в доклада. Както и Борислав Ралчев, който беше председател на така наречената, разговорно разбира се, комисия “Петролгейт”. Добро утро най-напред на Васил Василев. Той се включва на живо. В момента той е в САЩ. Там е мисля, че 12,15 часа през нощта. Но темата си е доста впечатляваща и си струва човек да се включи на живо в такъв час. За нас е “Добро утро”, за Вас очевидно е “Добър вечер” г-н Василев. Какво означава за Вас докладът на ООН?
Васил Василев: Добро утро. Докладът на ООН е просто, специално за “Братя Василеви” едно ясно и категорично потвърждение за това, че фирмата ни е сред малкото фирми, които са участвали в “Петрол срещу храни” и които не са давали подкупи на режима на Саддам. Тези заключения на доклада, разбира се, ще заемат почетно място в уеб-сайта на фирмата.
Водещ: Тези изводи, обаче, които Вие току що, давайки оценка на доклада като обективен, въпреки че не използвате този израз, но това, което казвате като израз на отношение за оценката на Вашата фирма, вероятно е внушение за обективност. Какво означава това, вече пренесено към оценките за БСП?
Васил Василев: Това не знам, защото аз нямам отношение към този политически спор, който чувам, че се развива. Аз може да съм последния човек в България, който ще отиде да помага на БСП материално или с ръкопляскания, или по друг начин. Даже ще съм и първия, който ще откаже да дава обяснения дали има връзки с БСП на някоя чужда организация или компания и така нататък. Защо това ще означава липса на национално достойнство и самочувствие. Разбира се че ще откажа да отговоря на подобни въпроси и на български организации и лица, тъй като в една демократична държава никой не е длъжен да дава обяснение за политическите симпатии или…
Водещ: Не, не. Не Ви питам за симпатии ей богу. Въобще не става дума за симпатии, а за логиката на доклада. Ако изводите са верни по отношение на фирма “Братя Василеви”, то логиката на доклада отвежда ли към извода, че оценките са верни и за БСП?
Васил Василев: Пак не мога да Ви кажа дали те са верни за БСП или не са, но докладът е писан от много сериозни хора, от големи авторитети, които не биха рискували според мен, да заложат името си. Твърде е възможно в него да има грешки. Не съм аз този, който ще гледа или няма да гледа. Това, което аз зная, отговаря напълно и изцяло на истината. “Братя Василеви” не е давала една стотинка и количествата, които ние сме получили, и парите, които ние сме платили за тези количества петрол, отговарят до стотинка на фактурите, които имаме.
Водещ: Добре, благодаря Ви. Г-н Ралчев, добро утро сега и на Вас.
Борислав Ралчев: Добро утро г-н Коритаров.
Водещ: Данните в работата на Вашата комисия в предишния парламент, съвпадат ли с данните посочени в доклада на Пол Волкър.
Борислав Ралчев: За съжаление, аз с текста на последния доклад не съм запознат, но ние ползвахме едно от междинните копия или становища на комисията Волкър и от това, което чувам от пресата и от Вас, аз не считам, че се различава съществено. Не знам дали е направен категорично извод по отношение на БСП или не. Но това, което ние в края на краищата направихме в продължение на повече от година и половина, доведе до извода, който пленарна зала прие и той беше – “Няма данни за пряко финансиране на БСП”.
Водещ: Има посочване на БСП, да.
Борислав Ралчев: И в това копие на доклада, което ние ползвахме, в определени графи беше посочено БКП на едното място, а на другото БСП. Направихме извода, че се отнася за една и съща партия в крайна сметка, но извод за пряко финансиране ние не можахме да достигнем.
Водещ: За пряко финансиране не.
Борислав Ралчев: Що се отнася до фирмите, които и сега се опубличават, те бяха на вниманието на комисията. Г-н Василев беше любезен да отговаря, да водим разговори. Г-н Захариев също.
Водещ: Добре. Благодаря г-н Ралчев. Ето, не сте успели да стигнете до изводи за пряко финансиране, но пък Вие казахте, че може да се говори и за непряко, г-н Абаджиев.
Димитър Абаджиев: Аз ще използвам израза на г-н Захариев – “Този филм вече сме го гледали”. В другите страни обаче, като САЩ, докато гледат този “филм” се подават оставки и започват производства за търсене на отговорност. Докато в България този “филм” се гледа и нищо не последва от това. Ако в България имаше институции, които са на мястото си, ако имаше прокуратура, която е на мястото си, тя отдавна щеше да започне разследване, защото не е работа на комисията и не е във възможностите на комисията да установи вече механизмите на самото финансиране на БСП.
Водещ: Нали разбирате обаче срещу кого трябва да започне разследване. Този, който беше лидер на БСП във времето визирано в доклада, сега е президент на Републиката – Георги Първанов.
Димитър Абаджиев: Искам да обърна внимание на един много важен момент в доклада. В него категорично се установява, че режимът на Саддам Хюсеин и самият Саддам Хюсеин и неговите най-приближени, лично са контролирали…
Водещ: Това да не би да е докладът?
Димитър Абаджиев: Не. Това е докладът на нашата комисия. А докладът на Пол Волкър го има в интернет страницата и може да се прочете и от г-н Овчаров, който също не го е чел, и от г-н Ралчев, и от г-н Пирински. Ако те не могат да влязат в интернет има сътрудници. Но един много важен момент. Саддам Хюсеин и неговите приближени лично са контролирали това, на кого да се дават тези ваучери. Това не може да стане без съгласието или без знанието на лидерите на БСП – Георги Първанов и г-н Станишев. Знам колко е трудно прокуратурата да започне такова производство, но ако тя беше на мястото си щеше да започне и само тя може да установи вече самите механизми за косвено финансиране на БСП.
Водещ: Искате да кажете прокуратурата да поиска снемане на имунитета на президента Първанов и да започне производство?
Димитър Абаджиев: Първо, тя трябва да започне проверка. И, ако има данни, тогава вече трябва да предприема други действия. Тя дори и проверка не смее да започне…
Водещ: Г-н Захариев, да му дадем думата.
Захари Захариев: Много ми е неловко да се намесвам и да се опитвам да коригирам един юрист, тъй като аз самия не съм юрист, но прокуратурата може да бъде съзирана и може да се самосезира на базата на наличието на достатъчно база данни, а тук няма абсолютно никакви данни. Има голи твърдения и веднага искам да внеса корекции. Първо – в доклада, като и в предишните негови версии, става дума за български фирми, които са били лицензирани от комитета по санкциите на Съвета за сигурност на ООН за участие в тази програма. Не от БСП, не от българското правителство, а от официалната международна институция. Факт номер едно. Второ – тези фирми абсолютно с нищо, дори и в последната версия на този доклад, не са нарушили изискванията на ООН и на съвета за сигурност. Те са били абсолютно коректни към всичко онова, което е заложено в основата на тази програма. Трето – на него не му отдавам чак такова значение, но то потвърждава моята теза за глупостта, че вече не се говори за машиноекспорт, а се намесва някакъв фантом машиноимпорт, че се намесват някакви руски консорциуми. Вижте, всичко това е с толкова с бели конци зашито, че абсолютно под никаква форма не може да послужи на българската съдебна система за никакви конкретни мерки за посоката, в която говори уважавания от мен г-н Абаджиев. И още нещо да добавя. Г-н Василев преди малко обърна внимание на следния факт, право на абсолютно всеки един български гражданин, на всяка една българска частна структура е да има своите политически пристрастия. Конституционно право на всеки един от тях е да подкрепя и финансово една или друга политическа сила, а както правят повечето от тях, да подкрепят всички от тях.
Водещ: Не се знае кой ще спечели. Това излиза много скъпо на българския бизнес. То за това няма пазарна икономика.
Захари Захариев: Не това е една далеч по-важна тема, нали? Аз с голямо удоволствие бих се включил в нея, но…
Димитър Абаджиев: Може ли две думи?
Водещ: Може да.
Захари Захариев: Само да завърша. И от тази гледна точка, фактически не виждам абсолютно никакъв смисъл ние постоянно да се опитваме да експлоатираме подобни доклади, на които никой, примерно в САЩ не обръща абсолютно никакво внимание…
Водещ: Е, как? Нали току-що казахте, че е направен с вътрешно политически цели.
Захари Захариев: Да, обаче това е, че става дума, че дайте да отворим вестниците на САЩ, за да видите техните реакции.
Водещ: Лора, донеси ми вестниците на САЩ
.
Димитър Абаджиев: Никой не обръща внимание, само където се подават оставки от висши служители на ООН…
Захари Захариев: Когато става дума за корупция това е друго нещо.
Димитър Абаджиев: Искам нещо много важно да кажа. никой не оспорва тези факти, които Вие описвате за самите фирми. Г-н Василев е много прав. Той казва – “Абсолютна истина е това, което е записано за тяхната среда.
Водещ: За “Братя Василеви”.
Димитър Абаджиев: След като един факт от този доклад е истина, защо трябва да оспорваме другите факти в този доклад. Защо трябва да оспорваме фактът, че БСП има факсимилета от документи в доклада, е носител на вучерите, тоест тя е титуляр на получаването на тези квоти.
Захари Захариев: Няма такъв документ. Моля Ви се.
Димитър Абаджиев: Не, има документ.
Захари Захариев: Кой е този документ?
Димитър Абаджиев: Ами, Вие сте го виждали. В самия доклад има факсимилета от самата…
Захари Захариев: Не, боже…
Димитър Абаджиев: …и титуляр БКП. Съвсем правилно в последната редакция, все пак неговите съставители са наясно, че сега БКП вече е БСП…
Захари Захариев: Как, има 8 БКП-та.
Димитър Абаджиев: Говорим за следното нарушение. Вие казвате, че е пълна глупост и не може да послужи като повод за образуване на предварителна проверка, официален доклад на най-голямата международна организация в света – ООН? Аз като юрист мога да Ви кажа, че прокуратурата е започвала проверки на най-обикновени публикации в българската преса.
Захари Захариев: Това не е доклад на ООН. Нека да бъдем точни. Нали знаете, г-н Коритаров, че това е точно така. Това не е доклад на ООН. Това е доклад на комисия, която между другото е длъжна на базата на този доклад да сезира и Съвета за сигурност и ООН, който може да приеме тази теза…
Водещ: Ето, специална комисия на ООН за разследване на машинациите около…
Захари Захариев: Дайте да бъдем точни. Това не е доклад на ООН. Всеки юрист, между другото, това ще го знае.
Водещ: Добре. Нека г-н Абаджиев да обясни. Обяснете всъщност защо има повод, какво е нарушението?
Димитър Абаджиев: Поводът не е да се разследват фирмите, които са посочени в доклада. Поводът е следният. Български партии, съгласно българският закон нямат право да бъдат финансирани от външни източници, съгласно нашето законодателство. Това е най-малкият повод, на основата на който може незабавно да започне…
Водещ: А къде е доказателството, че са финансирани?
Димитър Абаджиев: Доказателството е самият доклад и таблиците, които са в доклада…
Водещ: какво представляват тези таблици?
Димитър Абаджиев: Това са факсимилета, тоест препечатки от архивите на фирмата “Сомо”, на иракската петролна фирма, в която са описани, кои са титулярите на квотите. А в предишната графа са фирмите чрез, които се реализира самата квота.
Водещ: Титуляри са БСП?
Димитър Абаджиев: Титуляри са БСП, БКП.
Водещ: За кои години става дума БКП и БСП?
Димитър Абаджиев: Програмата започва от ’96 година. Тогава е…
Водещ: Вие бяхте ходил в Ирак г-н Захариев? Вие случайно да сте носил писма на Георги Първанов…
Захари Захариев: Не, значи аз… ние с Вас нали си спомняте, че дискутирахме тази тема не веднъж и с Ваши колеги.
Димитър Абаджиев: Вие като член на ръководството, мисля че е добре дори и за Вас като член на ръководството, за самото ръководство, да се направи такава проверка от прокуратурата. Не знам, защо бягате от такава проверка, ако няма нищо.
Захари Захариев: Изобщо не бягаме. Няма основание за това.
Водещ: Румен Петков, като зам.-председател на Висшия съвет още преди да дойдат на власт, така имаше доста сериозни различия в оценките си за така вашата роля в този процес.
Захари Захариев: Вижте, много хора, както в България имам в предвид, се опитаха да използват под една или друга форма този доклад за едни или други цели. Значи, какво имам предвид.
Водещ: Румен Петков, член на Вашата партия.
Захари Захариев: Именно това казвам.
Водещ: За какво да използват…
Захари Захариев: Вижте, в България всичко се използва. Било за разчистване на междупартийни сметки, било за изчистване на вътрешнопартийни сметки.
Водещ: Е, какви сметки за разчистване има Румен Петков с Вас?
Захари Захариев: Всеки човек има право на своите симпатии и на своите антипатии.
Водещ: Какви вътрешнопартийни сметки разчиства БСП с този доклад?
Захари Захариев: Румен Петков никога, под никаква форма не е излязъл конкретно, директно против мен. Нито пък той е поставял
Водещ: Какви вътрешнопартийни сметки се разчистват с този доклад?
Захари Захариев: Аз казах, че определени хора в България винаги са се опитвали да използват всеки един факт и да го принизят до нивото на своите групови или лични амбиции.
Водещ: Е, какви групови или лични амбиции има Румен Петков?
Захари Захариев: Аз не говоря за Румен Петков конкретно. Аз Ви казах, че…
Водещ: А конкретно Румен Петков какви групови или лични амбиции има, та да разчиства сметки?
Захари Захариев: Той има право на своята позиция и аз в никакъв случай не съм видял в неговите изказвания нещо, което мен да ме уязви в личностен план. По-скоро, тъй като Вие използвахте повод за негови изявления…
Водещ: Помните ги добре?
Захари Захариев: Помня ги добре. Те бяха определени колебания от негова страна, доколко действително под някаква форма, някои хора в БСП не са превишили своите правомощия и не са…
Водещ: Превишил ли сте своите правомощия?
Захари Захариев: Аз лично не. И цялата проверка, която беше направена, го доказа по един абсолютно недостъпен начин. И самият факт, че сега изобщо нищо не се…
Водещ: А не е ли добре наистина прокуратурата да направи проверка?
Захари Захариев: За какво? Къде е основанието за подобна проверка?
Водещ: Хайде сега г-н Абаджиев, къде е основанието?
Захари Захариев: Къде е нарушението в закона или на Конституцията?
Димитър Абаджиев: Дали има нарушение на закона или Конституцията ще установи прокуратурата. Но този доклад, на тази комисия, която е достатъчно авторитетна, както каза и г-н Василев, е недостатъчен, а много голям повод за започване на проверка от българската прокуратура.
Водещ: Той дори каза – “Те не биха си заложили името”.
Захари Захариев: Този доклад не дава абсолютно нищо ново по отношение на онова, което е дадено до този момент. Това го каза и г-н Ралчев.
Димитър Абаджиев: Прокуратурата трябваше да започне още тогава от първите доклади.
Захари Захариев: Вижте, аз мисля, че…
Водещ: Чакайте малко. Може ли например ДСБ, могат ли да сезират под някаква форма прокуратурата, ако смятате, че наистина има основание за такава проверка?
Димитър Абаджиев: Ние ще обмислим, днес – утре, нашите действия като парламентарна група. Може и това да направим, въпреки че прокуратурата според мен е сезирана по някакъв начин.
Водещ: От кого?
Димитър Абаджиев: От самия доклад.
Водещ: Ама тя трябва да поеме грандиозна отговорност. Президентът на Републиката.
Димитър Абаджиев: Това е смисълът да си главен прокурор или да си ръководител на Върховна касационна прокуратура.
Водещ: Трябва ли да бъде разследван президентът на Републиката във връзки със Саддам Хюсеин?
Димитър Абаджиев: Първо, трябва да бъде направена проверка. Ако тази проверка установи достатъчно данни за това, че са извършени закононарушения от тогавашния председател на БСП…
Водещ: Който беше Георги Първанов.
Димитър Абаджиев: …тогава трябва да започне и разследване, независимо дали той сега е президент и…
Водещ: А кой да заложи, кой да инициира това разследване?
Захари Захариев: Прокуратурата.
Димитър Абаджиев: То вече е инициирано със самия доклад.
Водещ: Вижте, че има полемика. Г-н Захариев казва…
Захари Захариев: По тази логика значи можем ние действително да отправим подобни обвинения по отношение на всяка една страна.
Димитър Абаджиев: Ама всяка една страна си има институции, в които…
Захари Захариев: Ама нито една страна.
Димитър Абаджиев: Напротив.
Захари Захариев: Ето Франция например, или Германия примерно, нищо не са разследвали.
Водещ: Да не би тези факсимилета да са фалшификат, че БСП е титуляр на…
Димитър Абаджиев: Един въпрос. Представяте ли си в този доклад да беше записано, че управляващата партия във Франция, или лейбъристката партия в Англия, са получатели на тези квоти. Нямаше да започне нищо според Вас, така ли?
Захари Захариев: Нека да Ви кажа, че в тези доклади бяха сезирани, между другото и други страни с техните държавни глави, с техни министри и така нататък. От това абсолютно нищо не последва, защото с нищо не се потвърдиха подобни твърдения и тези.
Водещ: Ама, имаше ли разследвания.
Захари Захариев: Никакви разследвания нямаше разбира се. Имаше по-скоро…
Димитър Абаджиев: Напротив – някои оставки видяхме, разследвания…
Захари Захариев: Нищо абсолютно нямаше. Но другото, което е, аз искам само да Ви попитам. Считате ли, че този президент, или бившият председател на БСП щеше да бъде посрещнат по този начин в Белия дом и щеше да бъде титулуван като приятеля Джордж от страна на държавния глава на САЩ…
Водещ: Ах, че хубав въпрос ни задавате. Прекрасен въпрос.
Захари Захариев: Ако имаше и елементарно основание за съмнение относно политическата роля…
Водещ: Г-н Захариев, мога ли аз да отговоря. Позволете ми да отговоря. А какво да си мислим, след като Георги Първанов беше посрещнат от Джордж Буш със – “Скъпи приятелю Джордж” и България беше посочена като лидер на Балканите, и след това в един доклад на специална комисия на ООН за разследване на машинациите около програмата “Петрол срещу храни”, е посочена БСП и Вие казвате, че това са вътрешнополитически интереси? Първо отива Първанов…
Захари Захариев: Г-н Коритаров, първо докладът не е на ООН.
Водещ: Аз казах специалната комисия на ООН за разследване и точно го прочетох, за да не стават…
Захари Захариев: Всичките факти, които са изнесени в този доклад…
Водещ: Какво да си мислим, след като Първанов отива там, Буш го посреща и след това излиза този доклад?
Захари Захариев: Всички тези факти, които са посочени в този доклад, за който Вие говорите, бяха изнасяни както във всичките им междинни версии, така между другото във всички онези злополучни публикации в арабския печат. Тоест нищо ново…
Водещ: Трябва да свършваме за съжаление…
Димитър Абаджиев: Нищо ново и по отношение на способността на БСП да поема отговорност.
Захари Захариев: Е, каква отговорност? За каква отговорност? За какво да поеме отговорност?
Водещ: Има ли или няма връзка БСП със Саддам Хюсеин? Фалшификат ли са тези факсимилета, г-н Абаджиев?
Димитър Абаджиев: За мен е абсурдно да се твърди, че са фалшификат.
Захари Захариев: Вижте доклада. Аз мога да Ви отворя…
Димитър Абаджиев: Да, да. Аз го знам разбира се. Става дума за едни таблици. И в тези таблици, между другото, първото, което е фигурират напълно…
Водещ: На кого са подписите?
Димитър Абаджиев: Има подписи от комисията “Сомо”.
Захари Захариев: А, така, “Сомо” имали подписи.
Димитър Абаджиев: От кого да има подписи? От Вас ли?
Захари Захариев: Има легитимни български фирми, оторизирани от ООН…
Димитър Абаджиев: Никой това не го оспорва. Вие това, което спорите е, че БСП няма никакво отношение.
Захари Захариев: Няма никакво отношение. Точно така.
Димитър Абаджиев:Как да няма отношение като тя е титуляр на получаване…
Захари Захариев: Това не е БСП, а е БКП.
Димитър Абаджиев: Не, посочено е БСП.
Захари Захариев: Сега вече дребната корекция е направена както…
Димитър Абаджиев: Тя не е дребна корекция…
Водещ: Виждате ли до къде го докарахме. Ще го осъдят Саддам Хюсеин, ще ни направят нещо, а ние така и няма да разберем БСП финансирана ли е или не е финасирана.
Димитър Абаджиев: Живеем в абсурдна обстановка, в абсурдна страна, в която при такъв доклад, даже една предварителна проверка не се образува за това, дали има някакви данни за извършено престъпление.
Захари Захариев: Аз съм напълно съгласен с първата част на вашата теза…
Водещ: Вършваме. Няма време. Имаме изгонена от “Биг Брадър” и тя трябва да седне, за да си говорим, защото това няма да го решим. Няма да можем да разберем дали Първанов и БСП са получавали пари или не, докато прокуратурата не се намеси. А тя г-н Абаджиев, няма да се намеси.
Димитър Абаджиев: Мога да прогнозирам, че няма да се намеси, защото я е страх да се намеси.
Захари Захариев: Не, просто няма основание за това.
Водещ: А защо не прогнозирате другото? Поемете отговорност да кажете – “Ще направим така, че да се намеси прокуратурата”. Нали сте партия. Нали сте ДСБ?
Димитър Абаджиев: Така е. Затова ние предлагаме дълбоки промени на Конституцията, но за съжаление малко хора ни чуват.
Водещ: Добре. Стига. Свършихме. Нищо не стана ясно. Да видим поне в “Биг Брадър” какво се е случва.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Йордан Иванов: За първи път пловдивчани постигат такъв...
Важно е на кого ще връчи третия мандат президентът и какво мнозинство ще се...
Любен Иванов: Голяма част от преписките, свързани с...
"Защо ГЕРБ и ДПС, кръгът около Пеевски, провалиха заседанието на комисията "Нотариуса", точно когато започна...
Атанас Атанасов: В ход е операция “Раделяй и...
Има системни недостатъци в работата на българските институции и на първо място в МВР,...
инж. Грети Стефанова: Искат специалист по хранителни добавки...
"Ако има над 170 млн. отпуснати за техника за справяне с пожарите от ЕС...
Любен Иванов: България няма годни летателни средства, с...
Вече почти седмица дни България се бори с огнената стихия. Горят хиляди декари борови...