Декларация на Синята коалиция

На 21 ноември вечерта бе нанесен тежък побой на изпълнителния директор на АЕЦ Козлодуй г-н Александър Николов пред дома му.

Това насилие може да бъде само планирано и извършено по поръчка. Настояваме криминалистите от Враца с най-голяма бързина да установят извършителите и кой е възложителят.

Нападението срещу ръководителя на АЕЦ Козлодуй не е пореден криминален случай, а посегателство срещу националната сигурност на България. Централата е с изключително значение не само за икономиката ни, но и за европейската енергетика. Това е основание в разследването да се включи ДАНС. С участието си Агенцията ще гарантира личната сигурност и мотивацията на персонала на Централата.

Призоваваме министър-председателя Борисов да поеме лична отговорност, като постави под свое наблюдение разследването на това престъпление и да докладва пред народните представители неговия напредък.

Ние осъждаме категорично насилието над изпълнителния директор на АЕЦ Козлодуй и призоваваме всички парламентарни групи в 41-то Народно събрание да сторят същото.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Информационен бюлетин 4-9 юни
Можете да прочетете бюлетина ТУК.
Катя Панева: Не сме си променили мнението към...
Kирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев са гласували „въздържал се” вчера...
Йордан Иванов: ДПС да оттегли Пеевски като член...
На първо място правителството трябва да направи ревизия на служебния кабинет на Радев ДПС...
Атанас Атанасов: Защо още няма разследване кой и...
"Барселонагейт" се използва от главния прокурор да попречи на създаването на правителство". "С втория...
Информационен бюлетин 29 май – 3 юни
Можете да прочетете бюлетина ТУК.