Декларация на Синята коалиция

На 21 ноември вечерта бе нанесен тежък побой на изпълнителния директор на АЕЦ Козлодуй г-н Александър Николов пред дома му.

Това насилие може да бъде само планирано и извършено по поръчка. Настояваме криминалистите от Враца с най-голяма бързина да установят извършителите и кой е възложителят.

Нападението срещу ръководителя на АЕЦ Козлодуй не е пореден криминален случай, а посегателство срещу националната сигурност на България. Централата е с изключително значение не само за икономиката ни, но и за европейската енергетика. Това е основание в разследването да се включи ДАНС. С участието си Агенцията ще гарантира личната сигурност и мотивацията на персонала на Централата.

Призоваваме министър-председателя Борисов да поеме лична отговорност, като постави под свое наблюдение разследването на това престъпление и да докладва пред народните представители неговия напредък.

Ние осъждаме категорично насилието над изпълнителния директор на АЕЦ Козлодуй и призоваваме всички парламентарни групи в 41-то Народно събрание да сторят същото.