Декларация на Председателството на ДСБ-София

Декларация

Председателството на ДСБ – София заявява, че напускането на партията от двама общински съветници на ДСБ е отказ от доверието на хората, гласували за тях. Оставането им като съветници, избрани с гласовете на  Синята коалиция, е неуважение към избирателите и груба подмяна на техния вот.

Председателството на ДСБ – София настоява Прошко Прошков и Христо Ангеличин да напуснат Общинския Съвет.

Председателство на ДСБ – София

Декларацията е приета на 11.04.2012г.

 

Декларация

Ние, членовете на организацията на Демократи за силна България от район Лозенец, изразяваме нашето разочарование от недостойния начин, по който нашия довчерашен съидейник Прошко Прошков се стреми да оправдае своето напускане на ДСБ. Припомняме, че ние го издигнахме и подкрепихме за кмет на район Лозенец, ние го издигнахме и подкрепихме за кандидат-кмет на София и за общински съветник. Така от напълно начинаещ в политиката ние го направихме национално известна личност. Затова сега го призоваваме да прояви необходимата почтеност и след като напуска организацията, без дори да благоволи да ни запознае лично със своите мотиви, да напусне и мястото на общински съветник. Ние сме гласували за листата на съветници на Синята коалиция и неговото оставане, и това на Христо Ангеличин, в Софийския общински съвет ще означава груба подмяна на нашия вот. Потвърждаваме нашата решителна подкрепа на политиката на Демократи за силна България и на Синята коалиция, които са и сме убедени, че ще бъдат и в следващия парламент, гаранти на политиката в защита на националните интереси и на задълбочаване на евроатлантическата интеграция на България.

Декларацията е приета на 17.04.2012г. на събрание на организацията

  Декларацията на Председателството на ДСБ-София беше приета на 17.04.2012г. на събранието на организацията на ДСБ-Лозенец от всички с изключение на 3 въздържали се и от организацията на ДСБ-Слатина от всички с изключение на 1 въздържал се. Председателите на тези две организации се бяха въздържали при гласуване на Декларацията на Председателството на ДСБ-София.   Организацията на ДСБ-Красно село на свое събрание, също излезе с решение, в което настоява за оттеглянето на Прошко Прошков и Христо Ангеличин от Общинския съвет в София.   На 19.04.2012г. на събрание на район Панчарево се одобри, с пълно единодушие от присъстващите членове на организацията, декларацията на Председателството на ДСБ София. На  20.04.2012г. събранието на организацията на ДСБ в район Възраждане, одобри с подобаващо мнозинство, при 9 въздържали се, декларацията на Съвета на председателството.  

Декларация Красна поляна:

Ние от ДСБ-Красна поляна, уважаваме личния избор, който са направили вече бившите ни съмишленици, прекратявайки членството си в ДСБ, но не можем да приемем като основателни мотивите, посочени от тях като основни за вземането на това решение и формулирани като упрек към районните организации на ДСБ и Националното ръководство. Както и през изминалите 8 години, продължаваме да се ръководим единствено от идеите и принципите, застъпени в учредителните актове на ДСБ, независимо от спадовете и възходите, съпътстващи партията, защото за нас участието в политическия живот на страната е продиктувано от христяно-демократичните идеали и принципи, от желанието ни да работим за една силна България, а не от стремеж към кариерно израстване. Подкрепяме изцяло и Декларацията на Председателството на ДСБ-София от 11.04.2012г. като се присъединяваме към искането Прошко Прошков и Христо Ангеличин да напуснат Общинския съвет. За нас това е единственото възможно почтено и политически коректно поведение след избора, който сами направиха.]]>

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Декларация на Националното ръководство на Демократи за силна...
На свое заседание, проведено на 17.06.2024 г., Националното ръководство на Демократи за силна България...
Атанас Атанасив: В 50-ото Народно събрание ПП-ДБ остава...
На първо място искам да благодаря на хората, които гласуваха в неделя. На тези,...
Людмила Илиева: Всяка от битките, които ми се...
Уважаеми жители на област Велико Търново, благодаря за доверието и честта, за трети път...
Кристина Петкова: Каквото и да предстои вярвам, че...
Изчаках да минат първоначалните емоции след нощта на изборите, за да избегна първосигнални реакции....
Йордан Иванов: Ще продължа да правя срещи, да...
Скъпи пловдивчани, Искам да ви благодаря. За трети пореден път имам честта да бъда...