Декларация на ПП-ДБ относно военното престъпление, извършено от режима на Путин, срещу украинските деца

Има събития, които разкриват лъжи, свалят маски и крещят истината. Събития, които е невъзможно да бъдат разбрани, защото са отвъд всяка норма на човечност. Събития, за които си мислиш, че не могат да се случат, защото не трябва да се случват.

Събития – жестоки, хладнокръвни, безсърдечни, смразяващи съзнанието и променящи живота. Събития, рожба на брутална сила, които целят да подменят истината, понятията, да разкривят познатия ни свят и да го прекършат.

Над 40 са жертвите от понеделник, 9-и юли, заради атаката с руска ракета по детската онкологична болница в Киев. Това направи Кремълският режим – разпореди да се стреля по деца, по беззащитните, по невинните и уязвимите.

Стреля по украинските деца, на които, започнатата от Путин война, отне правото на мирно детство, правото на щастие, правото да бъдат у дома със семействата си, правото да са здрави, да заспиват спокойно, да мечтаят – правото да бъдат деца.

Що за човек си щом заповядваш да се стреля по детска болница посред бял ден, да се види от всички, да се знае от всички? Какво се е случило с теб, кога спря да бъдеш човек?

Това е поредното доказано престъпление, поредното зверство с ясен автор. В демократичните общества най-голямата ценност е човешкият живот.

А децата са бъдещето, нашето бъдеще! Нашето общо бъдеще! Те носят радост и надежда, те носят светлина. Те са животът! Животът, който не може да бъде прекършен, но може да потъне в мрак – мракът на безчовечността, на отчаянието, на безправието. Ще допуснем ли това да се случи? Не, не трябва! Не, не бива! Не, не можем да допуснем това!

Затова Путин трябва незабавно да напусне международно признатите граници на Украйна, войната трябва да спре. Мирът трябва да бъде възцарен и пазен, и завещан на децата ни. На нашите деца.

И нека всички, които говорят затова, че Украйна трябвало да се предаде, че помощта за Украйна само удължавала войната, че България трябвало да запази неутралитет, разберат ясно едно: България е в Европа. България е Европа! България вижда Украйна в Европа и България подкрепя Украйна като част от Европа.

Нашата отговорност е ясна – да я подкрепяме докогато трябва, с каквото е нужно, за да върнем мира, справедливостта и бъдещето на децата на Украйна. Бъдеще, каквото българските деца имат, и бъдеще, каквото всяко дете заслужава да има.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Любен Иванов: България няма годни летателни средства, с...
Вече почти седмица дни България се бори с огнената стихия. Горят хиляди декари борови...
Людмила Илиева: ПП-ДБ подходихме отговорно и предложихме добър...
Колкото и пъти да правим едно и също нещо по един и същи начин,...
Людмила Илиева: Колкото и пъти да правим едно...
Депутатът от ПП-ДБ призова политиците за отговорно отношение и ако е необходимо, всеки да...
Планът на ПП-ДБ: Първо антикорупционни закони и решения,...
На среща с президента Румен Радев лидерите на коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България...
Атанас Атанасов: Техническото правителство с втория мандат все...
Все още в 50-ото Народно събрание може да се намери мнозинство, което да излъчи...