Декларация на ПГ на ДСБ относно продължаващата реабилитация и връщане на репресивния комунистически апарат в държавните институции и обществен живот (29-09-2005)

Създаването на генералски борд в МВР даде път на продължаване на реабилитацията на репресивния комунистически апарат и възстановяване на функциите му. Тези дни се правят нови арогантни стъпки в тази посока:

Първо, с нелепото оправдание за въвеждане на офицери под прикритие, управляващите връщат най-ретроградната сталинска система на режимните офицери в държавните институции.

Второ, за директор на Националната служба за борба с организираната престъпност министърът на вътрешните работи Петков предлага Ваньо Танов. В личното кадрово дело на последния е записано, че е подходящ за офицер в Народната милиция, защото като студент е бил агент на Държавна сигурност. Политически доносник ще противодейства на организираната престъпност, създадена от неговите водещи офицери.

ДСБ категорично настояват Политическият съвет на коалиция БСП, НДСВ и ДПС, правителството и Президентът да спрат тези позорни за демократична България действия. Те не само дискредитират нашата страна пред нейните съюзници от НАТО. Те създават нови основания за отлагане на членството на България в Европейския съюз, защото връщат нашата страна с 15 години назад.

София,

29 септември 2005 г.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Кристина Петкова: Ако искаме България да върви напред...
Другата неделя, когато видим каква е волята на избирателите, ще видим какви са възможните...
Радослав Милев: След изборите може да говорим...
Сега може да говорим за програма, за конкретни ангажименти, но не и за управление...
Стоян Михалев: ПП-ДБ вече може да стъпи на...
Според него коалицията ще разговаря с всички, които искат да подкрепят програмата ѝ ПП-ДБ...
ДСБ на 20 години. Честит рожден ден, свободни...
Демократите за силна България сме наследици на реформаторската десница и най-успешното управление в новата...
Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...