Декларация на ПГ на ДСБ относно продължаващата реабилитация и връщане на репресивния комунистически апарат в държавните институции и обществен живот (29-09-2005)

Създаването на генералски борд в МВР даде път на продължаване на реабилитацията на репресивния комунистически апарат и възстановяване на функциите му. Тези дни се правят нови арогантни стъпки в тази посока:

Първо, с нелепото оправдание за въвеждане на офицери под прикритие, управляващите връщат най-ретроградната сталинска система на режимните офицери в държавните институции.

Второ, за директор на Националната служба за борба с организираната престъпност министърът на вътрешните работи Петков предлага Ваньо Танов. В личното кадрово дело на последния е записано, че е подходящ за офицер в Народната милиция, защото като студент е бил агент на Държавна сигурност. Политически доносник ще противодейства на организираната престъпност, създадена от неговите водещи офицери.

ДСБ категорично настояват Политическият съвет на коалиция БСП, НДСВ и ДПС, правителството и Президентът да спрат тези позорни за демократична България действия. Те не само дискредитират нашата страна пред нейните съюзници от НАТО. Те създават нови основания за отлагане на членството на България в Европейския съюз, защото връщат нашата страна с 15 години назад.

София,

29 септември 2005 г.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Позиция на Националното ръководство на ПП “Демократи за...
На свое заседание, проведено на 06.10.2022г., Националното ръководство на ПП „ДСБ“ обсъди изборните резултати...
Водещите кандидати на ДСБ в листите на “Демократична...
Доверете се на разума с номер 25 за "Демократична България"!
Кристина Петкова: в следващия Парламент ще настоявам за...
Кристина Петкова в "Денят с Веселин Дремджиев" Радвам се, че вицепрезидентът Йотова е прочела...
Атанас Атанасов: Би било добре, ако може да...
За „Демократична България” би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната”. Това...
Атанас Атанасов: Още през март получихме информация, че...
“Искам да започна с едно извинение към българските граждани. В това трудно време извинявайте,...