Декларация на ПГ на ДСБ относно продължаващата реабилитация и връщане на репресивния комунистически апарат в държавните институции и обществен живот (29-09-2005)

Създаването на генералски борд в МВР даде път на продължаване на реабилитацията на репресивния комунистически апарат и възстановяване на функциите му. Тези дни се правят нови арогантни стъпки в тази посока:

Първо, с нелепото оправдание за въвеждане на офицери под прикритие, управляващите връщат най-ретроградната сталинска система на режимните офицери в държавните институции.

Второ, за директор на Националната служба за борба с организираната престъпност министърът на вътрешните работи Петков предлага Ваньо Танов. В личното кадрово дело на последния е записано, че е подходящ за офицер в Народната милиция, защото като студент е бил агент на Държавна сигурност. Политически доносник ще противодейства на организираната престъпност, създадена от неговите водещи офицери.

ДСБ категорично настояват Политическият съвет на коалиция БСП, НДСВ и ДПС, правителството и Президентът да спрат тези позорни за демократична България действия. Те не само дискредитират нашата страна пред нейните съюзници от НАТО. Те създават нови основания за отлагане на членството на България в Европейския съюз, защото връщат нашата страна с 15 години назад.

София,

29 септември 2005 г.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Комисията за Глеб Мишин ще проверяват близо 4000...
Да бъдат изслушани членовете на Съвета по българско гражданство към Министерството на правосъдието, зам.-министъра...
Бонка Василева: Статуквото ни изпързаля, но ще се...
Новото мнозинство, което управлява СОС не е съставено от общи политики за града, а...
Радан Кънев: Меморандумът е начало на отговорен преговорен...
Евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев заяви пред Радио Пловдив, че не вижда драма в предвидения...
Людмила Илиева: Комисията за Нотариуса ще изслуша съдия...
Според нея няма логична политическа причина разговорът в некоалицията да спре тук, който го...
Грети Стефанова: ГЕРБ не могат да преглътнат, че...
ГЕРБ искат да изпързалят софиянци и да си върнат властта Председателите на комисиите не...