Декларация на ПГ на ДСБ относно продължаващата реабилитация и връщане на репресивния комунистически апарат в държавните институции и обществен живот (29-09-2005)

Създаването на генералски борд в МВР даде път на продължаване на реабилитацията на репресивния комунистически апарат и възстановяване на функциите му. Тези дни се правят нови арогантни стъпки в тази посока:

Първо, с нелепото оправдание за въвеждане на офицери под прикритие, управляващите връщат най-ретроградната сталинска система на режимните офицери в държавните институции.

Второ, за директор на Националната служба за борба с организираната престъпност министърът на вътрешните работи Петков предлага Ваньо Танов. В личното кадрово дело на последния е записано, че е подходящ за офицер в Народната милиция, защото като студент е бил агент на Държавна сигурност. Политически доносник ще противодейства на организираната престъпност, създадена от неговите водещи офицери.

ДСБ категорично настояват Политическият съвет на коалиция БСП, НДСВ и ДПС, правителството и Президентът да спрат тези позорни за демократична България действия. Те не само дискредитират нашата страна пред нейните съюзници от НАТО. Те създават нови основания за отлагане на членството на България в Европейския съюз, защото връщат нашата страна с 15 години назад.

София,

29 септември 2005 г.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Войната не е мир!
ПП-ДБ призоваваме – нека наричаме нещата с истинските им имена. Войната не е мир....
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ
Потвърждава позицията на ръководството и ПГ на ПП-ДБ да не се подкрепи проектокабинет на...
Атанас Атанасов: първият мандат върви към провал
"Като наблюдавам ситуацията, особено от вчера, мандатът на г-жа Габриел отива към провал. Днес...
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ПП ДСБ 6-13 май
Можете да прочетете бюлетина ТУК.
Ивайло Митковски: причината да сме в патова ситуация...
Ивайло Митковски: Крайно време е, когато една политическа сила поеме ангажимент и обещае нещо...