Декларация на ПГ на ДСБ относно политическия чадър на НДСВ (09-03-2006)

БСП проведе политическа атака. Вътрешният министър Румен Петков използва пресцентъра на Народното събрание, за да съобщи за извършени нарушения от бившия изпълнителен директор на АЕЦ “Козлодуй” и настоящ депутат от НДСВ Йордан Костадинов. Така Петков си позволи за пореден път да влезе в ролята на недоказващ твърденията си държавен обвинител. В отговор, коалиционният им партньор НДСВ разпъна политически чадър върху въпросния народен представител.

Демократи за силна България никога не сме си позволявали да защитаваме колеги, които са били обвинявани в най-различни нарушения. Дори когато обвиненията са били политически поръчки и напълно несъстоятелни. Винаги, независимо дали сме били на власт или в опозиция, сме настоявали, че обвиненията трябва да бъдат доказани в съда. Злоупотребата с власт от МВР и прокуратурата трябва да бъде осъждана от обществото тогава, когато обвинението е несправедливо.

Вчера ПГ на НДСВ защити политически обвинен в престъпление свой депутат. Това е абсолютно недопустимо. Същите тези депутати, които клеветяха и обвиняваха голословно, без аргументи и без каквито и да е морални задръжки, сега проявяват чувствителност. Същите тези, които даваха политически поръчки на Филчев срещу опозицията, сега се бранят вкупом, с политически средства, с изнудване и натиск.

Но вчерашната декларация на царистите показа напълно ясно, че те са подкрепили запазването депутатския имунитет, за да се защитят от бъдещо съдебно преследване.

ДСБ декларира отново, както и по времето на дебатите за падане на имунитета, че БСП, НДСВ и ДПС запазиха привилегиите на своите депутати от страх пред правосъдието. За да продължат политическото изнудване и за да разтварят политически чадъри над своите народни представители. Това са практики, които отблъскват българските граждани, уронват основите на парламентаризма и ни отдалечават от Европа.

ДСБ ще подкрепят евентуално искане на главния прокурор за снемане на имунитета на народния представител от НДСВ Йордан Костадинов така, както ще подкрепим всяко премахване на привилегиите на народните представители.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Кристина Петкова: Налице е заплаха за националната ни...
Налице е заплаха за националната ни сигурност през ДАНС. Това заяви в "Още от...
Владимир Славенски: Общинският съвет на Пловдив блокира отчетността...
С остра критика реагираме на решението на ОбС на Пловдив, което не прие нашето...
Бонка Василева: Осигурени са нужните 37 милиона лева...
Имаме и позитивни новини за София - осигурени са нужните 37 милиона лева за...
Д-р Ивайло Митковски: Следдипломната квалификация е задължителна за...
Д-р Ивайло Митковски е ортопед-травматолог, депутат в парламентарната комисия по здравеопазване от листата на...
Людмила Илиева: Здравеопазването във Велико Търново и региона...
Здравеопазването в региона ще се покачи на следващо ниво и с наличието на въздушни...