Декларация на ПГ на ДСБ относно назначението на посланик в Казахстан (10.02.2006)

Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган определиха за посланик в Казахстан сегашния главен прокурор Никола Филчев. Това противоречи на заявленията на външния министър, че за посланици ще бъдат предлагани само лица от кариерата. То е скандално и унижава българската дипломация. Това назначение изпраща лош сигнал към приятелска Република Казахстан, която е важен икономически и политически партньор на България. Казахстан очаква за посланик човек, облечен в обществено и политическо доверие.

Едновременно предложението на управляващите разкрива корените на мафията и корупцията в България.

Сключена е срамна сделка – дипломатически имунитет за Филчев срещу безнаказаност за неговите политически покровители. Тази сделка показва коя е ръката, използвала държавното обвинение за изпълнение на политически поръчки.

Възложителите на политическите дела са принудени да излязат на светло, защото се страхуват от главния прокурор. Страх ги е от делата и документите, които той задържа, по които не позволи на прокурорите да работят.

Господарите на Филчев го крият от правосъдието в Казахстан. Правят опит да отклонят вниманието на съдебната власт и обществото от неговите деяния, връзки с мафията и корумпирането на главна прокуратура.

Президентът е поставен пред изпитанието да докаже, кога е искрен – когато се обявява за отмяната на безнаказаността на депутатите и магистратите, или когато се готви да подари дипломатически имунитет на Никола Филчев. Той трябва да спре назначението и да поиска разследване на деянията на сегашния главен прокурор.

ДСБ предупреждаваме: ако Георги Първанов се присъедини към сделката, ще се разкрие пред българското общество като истинският покровител на Филчев.

ПГ на Демократи за силна България

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...
Атанас Атанасов: ПП-ДБ сме единствената политическа сила, която...
Няма да се борим за оцеляване на тези избори, ние ще се борим за...