Декларация на ПГ на ДСБ относно назначението на посланик в Казахстан (10.02.2006)

Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган определиха за посланик в Казахстан сегашния главен прокурор Никола Филчев. Това противоречи на заявленията на външния министър, че за посланици ще бъдат предлагани само лица от кариерата. То е скандално и унижава българската дипломация. Това назначение изпраща лош сигнал към приятелска Република Казахстан, която е важен икономически и политически партньор на България. Казахстан очаква за посланик човек, облечен в обществено и политическо доверие.

Едновременно предложението на управляващите разкрива корените на мафията и корупцията в България.

Сключена е срамна сделка – дипломатически имунитет за Филчев срещу безнаказаност за неговите политически покровители. Тази сделка показва коя е ръката, използвала държавното обвинение за изпълнение на политически поръчки.

Възложителите на политическите дела са принудени да излязат на светло, защото се страхуват от главния прокурор. Страх ги е от делата и документите, които той задържа, по които не позволи на прокурорите да работят.

Господарите на Филчев го крият от правосъдието в Казахстан. Правят опит да отклонят вниманието на съдебната власт и обществото от неговите деяния, връзки с мафията и корумпирането на главна прокуратура.

Президентът е поставен пред изпитанието да докаже, кога е искрен – когато се обявява за отмяната на безнаказаността на депутатите и магистратите, или когато се готви да подари дипломатически имунитет на Никола Филчев. Той трябва да спре назначението и да поиска разследване на деянията на сегашния главен прокурор.

ДСБ предупреждаваме: ако Георги Първанов се присъедини към сделката, ще се разкрие пред българското общество като истинският покровител на Филчев.

ПГ на Демократи за силна България

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Позиция на Националното ръководство на ПП “Демократи за...
На свое заседание, проведено на 06.10.2022г., Националното ръководство на ПП „ДСБ“ обсъди изборните резултати...
Водещите кандидати на ДСБ в листите на “Демократична...
Доверете се на разума с номер 25 за "Демократична България"!
Кристина Петкова: в следващия Парламент ще настоявам за...
Кристина Петкова в "Денят с Веселин Дремджиев" Радвам се, че вицепрезидентът Йотова е прочела...
Атанас Атанасов: Би било добре, ако може да...
За „Демократична България” би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната”. Това...
Атанас Атанасов: Още през март получихме информация, че...
“Искам да започна с едно извинение към българските граждани. В това трудно време извинявайте,...