Декларация на ПГ на ДСБ относно екологичната катастрофа в Черно море (15-11-2007)

Екологичната катастрофа в Керченския пролив, породена от серия от инциденти и корабокрушения и довела до разлив на 4000 тона мазут и 6 800 тона сяра, разтревожи дълбоко българското общество. Тревогата се засилва от обстоятелството, че за тази трагедия няма допълнителни разяснения от българското правителство. Монополът върху информацията, който държат руските власти, лишава гражданите на другите черноморски страни от независима оценка на рисковете за техните крайбрежия. До този момент правителството в Москва не е предприело консултации с държавите в Черноморския регион.

Ние, народните представители от Демократи за силна България, настояваме българското правителство незабавно да предприеме стъпки пред правителството на Русия за изясняване на всички обстоятелства, рискове и заплахи, свързани с екологичното бедствие в Керченския пролив. След установяването им, те трябва своевременно да бъдат широко разгласени сред гражданите по южното Черноморие, където предстои да се изгражда петролопроводът “Бургас-Александруполис”.

До ден днешен правителството нито е поръчало, нито е изготвило Оценка за въздействие върху околната среда във връзка с изграждането на петролопровода “Бургас-Александруполис”. Сега виждаме на практика каква огромна заплаха е този проект. Вече никой не може да скрие, че подобна екологична катастрофа е реална опасност и последствията от нея ще бъдат фатални.

София,

15 ноември 2007 г.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Декларация на Националното ръководство на ДСБ
Националното ръководството на Демократи за силна България препотвърждава своето решение за подкрепа на излъчения...
Стоян Михалев: Цели се саботаж на процеса за...
"Цели се саботаж на процеса за истинска правосъдна система. С невръчването на мандата Радев...
Атанас Атанасов: Има жестока съпротива от различни среди...
„Останалите политически сили много съжаляват, че не са се споразумели покрай първия мандат”, добави...
Войната не е мир!
ПП-ДБ призоваваме – нека наричаме нещата с истинските им имена. Войната не е мир....
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ
Потвърждава позицията на ръководството и ПГ на ПП-ДБ да не се подкрепи проектокабинет на...