Декларация на ДСБ относно награждаването на Мръчков с орден “Св.Св. Кирил и Методий”

Мнозинството на НДСВ, БСП и ДПС днес скри министър-председателя Сакскобургготски, за да не отговори на въпроса защо е подписал Указа за награждаване на бившия главен прокурор на тоталитарния режим Мръчков с най-високия орден на страната.
Преди това Председателят на Народното събрание Герджиков “оттегли” предложението си за награждаване на Мръчков, като че ли това изобщо е възможно и морално, и предложи даденият орден “Стара планина” да бъде заменен със “Св.св. Кирил и Методий” І степен. Президентът Първанов прие “аргументите” на Герджиков и размени ордените.
Карнавалът продължава. Ако на някой не му става една маска, му слагат друга, важно е да се скрие, че е от комунистическия елит и неговия репресивен апарат. Пред очите ни е безпрецедентна търговия с ордените на България.
Ние, Демократи за силна България, очакваме реакцията на българската интелигенция, защото първа степен на ордена на светите братя се дава за големи заслуги в областта на културата, изкуството, образованието и науката. Голямата заслуга на проф. Васил Мръчков е създаването на Кодекса на труда на тоталитарната държава.
Демократи за силна България питаме от каква морална позиция, с каква престава за “добро и зло”, от кои критерии за справедливост идва тази “царска милост”, която опрощава комунистическите престъпления и вместо една им дава друга реабилитация.
Нашият протест не е срещу вида орден, а срещу реабилитацията на бившия главен прокурор и член на ръководния орган на тоталитарната комунистическа партия, която осъществи етническо прочистване на български граждани.
Демократи за силна България
30.07.2004 г.,
София

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Позиция на Националното ръководство на ПП “Демократи за...
На свое заседание, проведено на 06.10.2022г., Националното ръководство на ПП „ДСБ“ обсъди изборните резултати...
Водещите кандидати на ДСБ в листите на “Демократична...
Доверете се на разума с номер 25 за "Демократична България"!
Кристина Петкова: в следващия Парламент ще настоявам за...
Кристина Петкова в "Денят с Веселин Дремджиев" Радвам се, че вицепрезидентът Йотова е прочела...
Атанас Атанасов: Би било добре, ако може да...
За „Демократична България” би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната”. Това...
Атанас Атанасов: Още през март получихме информация, че...
“Искам да започна с едно извинение към българските граждани. В това трудно време извинявайте,...