Декларация на Националното ръководство на Демократи за силна България

На свое заседание, проведено на 17.06.2024 г., Националното ръководство на Демократи за силна България обсъди изборните резултати и взе следните решения:

1. Отчитаме сериозната загуба на подкрепа на коалиция “Продължаваме промяната – Демократична България” на отминалите парламентарни избори. На фона на рекордно ниската избирателна активност, това е явен сигнал, че сме изправили избирателите си пред труден избор. Вината за това е наша. Допуснали сме да бъде нарушен диалогът с нашите поддръжници, който винаги е бил най-голямата ни сила. Сега се нуждаем от откровеност и висока степен на критичност, за да потърсим пътя как да продължим напред. Ще положим всички усилия в тази посока.

2.Националното ръководство на Демократи за силна България, като оценява резултатите от изборите, дава мандат и доверие на председателя на партията Атанас Атанасов да продължи разговорите в рамките на Демократична България и партньорите ни от Продължаваме Промяната за създаване на условия за успешна работа в рамките на новото на Народно събрание. Националното ръководството свиква Изпълнителен съвет на 06.07.2024 г., на който да бъде обсъдено насрочване и провеждане на Национално събрание.

3.Съобразявайки се с волята на избирателите, ДСБ, като част от коалиция “Продължаваме промяната – Демократична България”, ще бъде решителна опозиция срещу всеки опит за връщане назад към порочните практики и модела на Борисовата държава.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Любен Иванов: България няма годни летателни средства, с...
Вече почти седмица дни България се бори с огнената стихия. Горят хиляди декари борови...
Людмила Илиева: ПП-ДБ подходихме отговорно и предложихме добър...
Колкото и пъти да правим едно и също нещо по един и същи начин,...
Людмила Илиева: Колкото и пъти да правим едно...
Депутатът от ПП-ДБ призова политиците за отговорно отношение и ако е необходимо, всеки да...
Планът на ПП-ДБ: Първо антикорупционни закони и решения,...
На среща с президента Румен Радев лидерите на коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България...
Атанас Атанасов: Техническото правителство с втория мандат все...
Все още в 50-ото Народно събрание може да се намери мнозинство, което да излъчи...