Движение „Гергьовден“ подкрепи Синята коалиция за парламентарните избори

„Синята коалиция“ и „Гергьовден“ подписаха споразумение за съвместни действия на предстоящите избори за Народно събрание. Според документа „Гергьовден“ се ангажира да работи с наличния си политически, кадрови и медиен ресурс за постигане на

най-добър възможен резултат на „Синята коалиция“. Между 30 000 и 60 000 гласа се надяваме да мобилизираме, декларира Любов Дилов – член на „Гергьовден“.
От своя страна „Синята коалиция“ ще гарантира адекватно политическо представителство на „Гергьовден“ в законодателната, в изпълнителната и в местната власт, е записано в споразумението.
Съпредседателят на „Синята коалиция“ Мартин Димитров определи проекта с „Гергьовден“ като дългосрочен. Лидерът на движението Петър Стоянович подари подпора за символичния мост на „Синята коалиция“. Той заяви, че „Гергьовден“ дава своята стопроцентова подкрепа за нея. Резултатите от евровота и сегашната кампания доказват, че политиката в България се изражда все повече и затова трябва да се опрем на предвидимата политическа традиция у нас, каза Стоянович.
Любен Дилов изрази опасение, че следващият политически сблъсък ще бъде между партиите, които се борят срещу „робовладелството“, и тези, които го защитават. На това трябва да
се противопоставим силно, заяви Дилов.