Групиране около ГЕРБ не е алтернатива

В ДСБ сме убедени, че групиране около ГЕРБ няма да донесе нищо на избирателите, които търсят алтернатива, коментира номинираният за председател на Демократи за силна България (ДСБ)Радан Кънев по повод изявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че щетърси разговори с десни лидери като Мартин Димитров, Радан Кънев, Меглена Кунева и др.
ГЕРБ се опитват да излязат от изолацията, в която сами се поставиха умишлено, заяви Радан Кънев във вторник пред БГНЕС.
“Нашата преценка е, че избирателите, които са гласували за днешните партии и най-вече избирателите, които не са гласували, защото не са виждали достатъчно силен десен субект, нямат предпочитания към ГЕРБ. Ние се водим не от собствените си чувства, а от настроението на избирателите си. Така че подобно сглобяване в момента би било вредно за избирателите. Така Кънев коментира изказването на Борисов от днес, че ГЕРБ ще търсят “някакви варианти да разтваряме позициите си към останалите хора в център дясно, а и към тези, които панически ще избягат от БСП”, каза Радан Кънев.
“Ние ще потърсим, ако откликнат и г-жа Кунева, и г-н Костов или Радан (Кънев – бел. ред), говорих и с Мартин (Димитров-бел.р.), и с други колеги”, каза Борисов.
Радан Кънев посочи, че е в стила на Борисов да нарича хората с малки имена. “Не можем да имаме някакви претенции към стила му на изразяване. Въпросът е какво е бъдещето в дясно. Ние от ДСБ сме убедени, че групиране около ГЕРБ няма да донесе нищо на избирателите, които търсят алтернатива. Нашият път е съвсем друг – да се търси широка дясна алтернатива. Нарекохме го опозиционен блок, който да обедини тези хора, които в момента протестират. Тези хора, които са непредставени в сегашния парламент и граждани, които виждат в лицето на Пеевски като официоз и по времето на ГЕРБ, и сега по времето на БСП, те нямат какво да търсят в общ блок с ГЕРБ”, каза още Радан Кънев пред БГНЕС.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Любен Иванов: Общините трябва да са двигателят, основата,...
На 12 септември на последното си редовно заседание за този мандат, Общински съвет Видин...
Радан Кънев: Австрия и Нидерландия нарушават задълженията си...
Популизмът на австрийското правителство много вреди, допълни евродепутатът Австрия и Нидерландия с упорития си...
Атанас Атанасов: Българското контраразузнаване е проспало шпионската дейност...
Много внимателно сме обсъдили цялата ситуация, не сме подходили безотговорно и тук въпросът е...
В Деня на София, 17 септември, Коалиция ПП-ДБ...
“В Деня на София, празникът на града, който обичаме се регистрираме за местните избори...
Грети Стефанова: Бюджетът е огледало, София расте, но...
Гласувах против бюджета на София, защото той е огледало на работата на един общински...