Групиране около ГЕРБ не е алтернатива

В ДСБ сме убедени, че групиране около ГЕРБ няма да донесе нищо на избирателите, които търсят алтернатива, коментира номинираният за председател на Демократи за силна България (ДСБ)Радан Кънев по повод изявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че щетърси разговори с десни лидери като Мартин Димитров, Радан Кънев, Меглена Кунева и др.
ГЕРБ се опитват да излязат от изолацията, в която сами се поставиха умишлено, заяви Радан Кънев във вторник пред БГНЕС.
“Нашата преценка е, че избирателите, които са гласували за днешните партии и най-вече избирателите, които не са гласували, защото не са виждали достатъчно силен десен субект, нямат предпочитания към ГЕРБ. Ние се водим не от собствените си чувства, а от настроението на избирателите си. Така че подобно сглобяване в момента би било вредно за избирателите. Така Кънев коментира изказването на Борисов от днес, че ГЕРБ ще търсят “някакви варианти да разтваряме позициите си към останалите хора в център дясно, а и към тези, които панически ще избягат от БСП”, каза Радан Кънев.
“Ние ще потърсим, ако откликнат и г-жа Кунева, и г-н Костов или Радан (Кънев – бел. ред), говорих и с Мартин (Димитров-бел.р.), и с други колеги”, каза Борисов.
Радан Кънев посочи, че е в стила на Борисов да нарича хората с малки имена. “Не можем да имаме някакви претенции към стила му на изразяване. Въпросът е какво е бъдещето в дясно. Ние от ДСБ сме убедени, че групиране около ГЕРБ няма да донесе нищо на избирателите, които търсят алтернатива. Нашият път е съвсем друг – да се търси широка дясна алтернатива. Нарекохме го опозиционен блок, който да обедини тези хора, които в момента протестират. Тези хора, които са непредставени в сегашния парламент и граждани, които виждат в лицето на Пеевски като официоз и по времето на ГЕРБ, и сега по времето на БСП, те нямат какво да търсят в общ блок с ГЕРБ”, каза още Радан Кънев пред БГНЕС.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Георги Ганев: Членството на България в еврозоната може...
През 2024 г. България ще изпълнява инфлационния критерий, посочи икономистът доц. Георги Ганев Членството...
Радан Кънев: Основният дебат пред Европейския съюз предиизборите...
Изборите бяха предизвикани от тези, които искат да върнат политическия рекет. Но далеч по-тревожно...
Кристина Петкова: Реформата в службите е червената линия...
Служебното правителство е кукла на конци на Борисов, Пеевски и Радев, заяви Кристина Петкова....
Стоян Михалев: Ние отдавна твърдим, че всички служби...
Бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев извади доста интересни разкрития за МВР...
Бонка Василева: Парите за заплати в столичния градски...
Всяка дестабилизация на национално ниво дови до дестабилизация и на местно ниво. Добре е,...