Грети Стефанова: Професионално – с честност и почтеност!

Грети Стефанова е родена в София. Произхожда от стар столичен род. Зодия “Скорпион” е и това обяснява нейния умело шлифован перфек-ционизъм при всяка работа, с която се захваща. Първото й висше образование е магистърска степен по строително инженерство. Втората й магистратура е по социално управление. Научен сътрудник е по благоустройство и комунално стопанство. Има и други дипломи, но от скромност не ги споменава. Тя е и съдебен заседател. Председател е на ДСБ, “Красно село” за втори мандат.

– Какъв резултат очаквате от местните избори?

– Фактът, че СДС и ДСБ се обединиха е много добър знак не само за София, но и за България. Това, че демократично мислещата общност в столицата има за кого да гласува, да изберат Мартин Заимов за кмет, е най-хубавото нещо, което ни се е случвало до момента преди местните избори. Това предполага много добър успех и следващият кмет на София да се казва Мартин Заимов. Това пожелавам от сърце на софиянци, защото обичам хората от моя град и съм убедена, че това е победата, от която те имат необходимост в момента.

– Подкрепяте Христо Апостолов за кандидат-кмет на района, какви очаквания му възлагате?

– Да изпълнява политиката на кмета на София Мартин Заимов. Това е най-голямата гаранция за хората от района, че “Красно село” наистина ще придобие европейски вид и ще работи като такъв. Районът се слави като най-зеленият в София и сме длъжни да съхраним неговите зелени площи за нашите деца. Не бива да допускаме застрояване на блокове непосредствено един до друг, защото това е кражба спрямо новото поколение. Децата са най-беззащитните и не могат да дойдат и да ни кажат: “Оставете ни зелените площи и площадките за игра!” А виждаме кака се отнася към тях сега правителството, пренебрегвайки дори исканията на учителите им. Стачката е доказателство за отношението на управляващите към собственото им общество и към бъдещето на държавата си.

– Как си представяте бъдещата съвместна работа с общината и кмета?

– Ще помагам колкото се може повече. Защото живея в района от повече от 25 години. Обичам хората и се виждам постоянно с тях, за да обменим мисли и подготвим общи действия. С Христо Апостолов сме от един екип, и двамата сме от “Алианс за София” на ДСБ и СДС и общата ни денонощна задача е живота на района за г-н Апостолов , а на мен живота на цяла София. Но за да бъде добре столицата като град, всеки район трябва да е добре по отделно. Затова ще помагам много на “Красно село”, но ще работя като цяло за нашия град. Да се научиш да отстояваш политически позиции за доброто на хората, да имаш силите и морала да го правиш е много важно и то те зарежда с енергия. А това се вижда и оценява от съгражданите ти и от хората от района и затова ще дадат своята подкрепа за нас с Христо Апостолов, като представители на “Красно село”.

– Вие сте кандидат за общински съветник. Кои са неотложните въпроси, очакващи разрешаване?

– Проблемите са много. На първо място е чистотата и отпадъците на София. Бих казала този “шоу екшън” да разнасяме и да развяваме като знаме балите из България е трагичен. Смешно е, когато го наблюдаваш от страни, но когато си вътре в нещата, е ужасно. Няма друг град, в който да се закупуват машини за балиране втора ръка, които на третия ден се развалиха. Да се сключват договори за балиране на отпадъци в XXI в. е обидно. Не са нужни толкова дълги срокове, както се опитват да ни убедят. Трябва да работим професионално, да знаем какво искаме и да го отстояваме. В никакъв случай не трябва да се забравя и сигурността на гражданите твърдо трябва де се спре достъпа на наркопласьорите до училищата; да се ограничи посегателството спрямо личното имущество на най-малките; гражданите по спирките да не бъдат нападани. А редно е да се помисли и за комфорта на столичани: да има отоплени автобуси през зимата и климатик в тях през лятото, защото сме в центъра на Европа и център на България. Това е първото и неотложното! Друг проблем е асфалтирането. Защото често се асфалтира по време на дъжд или след като се положи настилката, някой се сеща, че нещо е пропуснато и тогава тръгва да го прави отново… Продължавам с управлението на уличното движение, поддръжката, водата, контрола върху Топлофикация, върху концесиите… Градът трябва да се ръководи от добър мениджър. Мартин Заимов е точния за целта човек. Всеки, дошъл в София и желаещ да живее в столицата, иска най-доброто за децата си. Всеки иска с честния си труд да даде възможност на семейството си да се развива. София трябва да бъде градът, приветстващ умните и предприемчиви хора, а не да въвеждаме изселването, както по времето на социализма, кoeто предлага Бойко Борисов. Бригадир Аспарухов пък иска да въведе “зони на сигурност”. Веднага си представих София като военен лагер или полесражение и тук-там “зони за сигурност”. Добре все пак, че кандидатите за кметове си казват намеренията предварително, за да знаем какво ще се случи, ако те спечелят. София трябва да бъде отворен, открит, усмихнат европейски град, който да дава прехрана и бъдеще за всеки човек от страната. А гаранцията за това, че ще се случи, е кандидатът за кмет Маритн Заимов.

– Моделът за съвместна работа за местните избори в София приложим ли е в национален мащаб в следващи политически процеси и как?

– Дали в цялата страна сега има такива коалиции смятам, че не. Където ги има, ще проработят. Но София трябва да даде пример. Това е коалиция, посрещната от хората с открито сърце и радост. Действително тя даде възможност на демократичномислещите в столицата да имат за кого да гласуват и това не бива да се пренебрегва. Това е най-важното и радостно събитие в навечерието преди местните избори. Тя дава бъдеще на града. Качеството на живот в столицата и в държавата лети надолу със светкавична скорост. Трябва да си отворим очите и всички демократи да знаят, че от нас зависи този катастрофален спад да бъде спрян. А Мартин Заимов ни убеди със страхотен успех, че може и знае как да го направи. Срещите му със софиянци са толкова искрени и сърдечни, че съм убедена, че няма да има човек, който да не му повярва. Защото излъчването, което има, ни кара да си повярваме и да спечелим балотажа. Защото от нас зависи да има балотаж. От нас зависи и неговото спечелване.

Относно обединяване на десницата мога да кажа, че по принцип няма невъзможни неща. Ако е за доброто на България, това трябва да стане. А тези избори и успехът на Мартин Заимов в София може би ще го докажат.

– Вашите пожелания към кандидат-кмета на “Алианс за София” на район “Красно село” Христо Апостолов?

– Само успех! Това пожелавам и на г-н Заимов, и на себе си, и на всички наши кандидати от “Алианс за София”! Това пожелавам и на кандидатите ни за районни кметове! Това пожелавам и на всички софиянци! Само така ще можем всеки по отделно и всички заедно да изградим града, за който мечтаем и в който искаме да живеем!

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Кристина Петкова: Ако искаме България да върви напред...
Другата неделя, когато видим каква е волята на избирателите, ще видим какви са възможните...
Радослав Милев: След изборите може да говорим...
Сега може да говорим за програма, за конкретни ангажименти, но не и за управление...
Стоян Михалев: ПП-ДБ вече може да стъпи на...
Според него коалицията ще разговаря с всички, които искат да подкрепят програмата ѝ ПП-ДБ...
ДСБ на 20 години. Честит рожден ден, свободни...
Демократите за силна България сме наследици на реформаторската десница и най-успешното управление в новата...
Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...