Грети Стефанова: ГЕРБ не могат да преглътнат, че София има друг кмет

ГЕРБ искат да изпързалят софиянци и да си върнат властта

Председателите на комисиите не са политика, това са икономически зависимости, заяви общинският съветник.

Общинският съветник от ПП-ДБ-СС в София Грети Стефанова очаква започване на работа в СОС и показване на съзнание и отговорност от всеки общински съветник. По думите ѝ няма място за искане и неискане при комисиите.

“Не могат да преглътнат, че София има друг кмет. Софиянци не ги интересува ние за какво спорим, те искат да започнем работа. Три месеца водим преговори, на които колегите от ГЕРБ не идват и не участват в гласуванията. Навеждаше на мисълта, че целят нещо. След последното гласуване разбрахме целта на изчакването – искат да си върнат властта в София. Опитват да изпързалят софиянци. Сглобка със завършек червена сватба. В четвъртък ще се докаже със сигурност”, коментира тя пред Bulgaria ON AIR.

Гостът предполага, че с председателските места, до които от ГЕРБ са стигнали, ще запазят някои позиции, които “са загубили със загубата на кметския стол”.

“Възраждане” и “Има такъв народ” с какво ги привлякоха? Взеха комисиите. Добре. Нека да работим. Ние не искаме всички комисии, но някакво пропорционално разпределение на гласовете, които имаме. Не искаме конкретни комисии. Председателите на комисиите не са политика, това са икономически зависимости”, каза още Стефанова в “Денят ON AIR”.

“Г-н Контрера стана говорител на ГЕРБ. Досега винаги двама-трима им осигуряваха подкрепа на ГЕРБ. Но 2023 г. те отказаха подкрепа и бюджетът не беше приет. В момента работим с предишния бюджет от 2022 г. Нямат очите да говорят за бюджет”, изтъкна общинският съветник от ПП-ДБ-СС. 

Стефанова не очаква касиране на местните избори в София и не допуска ръчно броене на гласовете. Според нея са отнети в пъти повече гласове на кмета Васил Терзиев.

“Моята партия “Демократи за силна България” поставихме два билборда на Навални срещу руското посолство в София”, посочи още Грети Стефанова и добави, че е “за” смяна на името на ул. “Граф Игнатиев” в столицата.

Гледайте целия разговор във видеото

Източник: www.bgonair.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Георги Ганев: Членството на България в еврозоната може...
През 2024 г. България ще изпълнява инфлационния критерий, посочи икономистът доц. Георги Ганев Членството...
Радан Кънев: Основният дебат пред Европейския съюз предиизборите...
Изборите бяха предизвикани от тези, които искат да върнат политическия рекет. Но далеч по-тревожно...
Кристина Петкова: Реформата в службите е червената линия...
Служебното правителство е кукла на конци на Борисов, Пеевски и Радев, заяви Кристина Петкова....
Стоян Михалев: Ние отдавна твърдим, че всички служби...
Бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев извади доста интересни разкрития за МВР...
Бонка Василева: Парите за заплати в столичния градски...
Всяка дестабилизация на национално ниво дови до дестабилизация и на местно ниво. Добре е,...