Грети Стефанова: Бюджетът е огледало, София расте, но не става по-хубава

Гласувах против бюджета на София, защото той е огледало на работата на един общински съвет, в нашия случай – на София. Градът се управлява 12 години от г-жа Фандъкова. Не е първият бюджет. Това коментира общинският съветник от “Демократична България” Грети Стефанова в студиото на “Денят ON AIR” след приетия днес бюджет на столицата. 

По думите ѝ всички доклади и проблеми, които са внесени от ГЕРБ, се гласуват безпрекословно.

“От ГЕРБ, и специално председателят на Столичния общински съвет, от сутрин до вечер повтаряха колко сме лоши, че няма как да подкрепим бюджета. Ние досега никога не сме подкрепяли бюджета на София, ДБ. Това е вече четвърти поред бюджет. Досега никой от нас не е искал такава подкрепа за решения, защото си имат резервна гума”, коментира Стефанова.

Пред Bulgaria ON AIR общинският съветник изтъкна, че София расте, но не може да се каже, че става по-хубав град за софиянци.

“Като слушахме г-н Георгиев и другите от ГЕРБ, ни се обясняваше, че виновни да не се приеме бюджетът, са г-н Васил Терзиев, ДБ и “Спаси София”, което не е така. Бюджетът е на г-жа Фандъкова, на г-н Георгиев и г-н Барлобов. Те са си го изготвили и те трябва да го гласуват”, обясни гостът.

Стефанова изрази своите притеснения по отношение на приетия бюджет и даде пример с квартал “Драгалевци”.

“Канализацията в “Драгалевци” е разкопана от месеци. Срокът, даден на фирмата, която извършва ремонта, изтече преди повече от половин година. Никой не дава обяснения защо. Граждани също питат и не получават отговор. Липсата на отговор показва некадърност да се свърши работата”, смята общинският съветник.

Друг пример, по думите ѝ, е внесено от ГЕРБ преди дни искане в Комисията по култура за закриване на училище в центъра на София. “В София липсват училища. Това щеше да им бъде печатът за завършване на мандата”, допълни гостът.

Стефанова коментира и казуса с отстраняването на д-р Велев. “Това не е начинът. Д-р Андреева беше от квотата на БСП, а колегите от БСП в Столичния общински съвет опразниха залата. Останаха двама или трима да гласуват”, отбеляза тя. 

Източник: www.bgonair.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Кристина Петкова: Налице е заплаха за националната ни...
Налице е заплаха за националната ни сигурност през ДАНС. Това заяви в "Още от...
Владимир Славенски: Общинският съвет на Пловдив блокира отчетността...
С остра критика реагираме на решението на ОбС на Пловдив, което не прие нашето...
Бонка Василева: Осигурени са нужните 37 милиона лева...
Имаме и позитивни новини за София - осигурени са нужните 37 милиона лева за...
Д-р Ивайло Митковски: Следдипломната квалификация е задължителна за...
Д-р Ивайло Митковски е ортопед-травматолог, депутат в парламентарната комисия по здравеопазване от листата на...
Людмила Илиева: Здравеопазването във Велико Търново и региона...
Здравеопазването в региона ще се покачи на следващо ниво и с наличието на въздушни...