Грети Стефанова: Антибългарската кампания е на правителство

Във всяка държава от ЕС може да има корупция, но там правителствата се борят с нея, а нашето я практикува.

Губим парите от структурните и кохезионни фондове, заради некадърни и крадливи политици. Министрите нямат чувство за отговорност, за държавност, каквото иска обществото. Те приемат европейските фондове, като купища чужди пари за харчене. Държавата трябва да се грижи за децата, за недъгавите, за болните и слабите, за пенсионерите, не за разпределяне на едни пари за правителството и роднините им.

А Гоце Първанов и Станишев си играят на врагове с Европейския съюз. Има антибългарска кампания, казва Гоце. Добре, кажи кои са. Давай, стани съвсем за смях. И правителството го няма сега.

За какво говори такава реакция? Говори за комплекси за малоценност, за несправяне с работата, говори за обикновена човешка злоба, за неприязън към НАТО и ЕС, говори за комунизъм, говори за агресивна простотия.

Това цивилизовано ли е?

Това европейско ли е?

Правителството прави всичко възможно парите от европейските фондове да не стигнат до българския данъкоплатец. Например, има една такава държавна структура – Национална служба за съвети в земеделието, която съществува вече шест години, има двадесет и осем клона в страната, в които работят 141 души. Нейната пряка задача, това, за което е създадена, е да съветва безплатно земеделските стопани от всички краища на страната. Горките те! Така ги съветват, че ги натикват в ръцете на консултанти, като фирмите: “Елана консулт”, “Сибол”, “Еврофонд консулт”, “Фючър консулт” и Център за обучение по програмите за европейско финансиране. За шест години, тези майстори на комисионната са “консултирали” близо 2400 фирми, от общо 2834 кандидати за предприсъединителните фондове. В пресата вече беше посочено името на един бизнесмен – Евгени Желев, който се оплаква, че от “Елана” са му искали 100 000 лева комисионна, за да му прокарат проекта през контролиращите органи в министерство на земеделието. Това са 50 000 евро, дадени на ръка, за които друг плаща данъци.

Дали се допускат днес хора в управлението, които не крадат?

А Гоце казва, че има антибългарска кампания. Аз пък имам едно авангардно предложение. Да се обърнем към Би Би Си, да понаправят няколко филма за България – за пътищата, тримата братя и златната ябълка; за продадените ж.п. вагони; за здравеопазването и сивия бизнес във фармацията; за ценообразуването на лекарства (справка сем. Арсенови); за образованието; за грижите за младежта и спорта (починът на една агенция да храни младежта с двадесет годишно месо); за ветеринарния контрол и още и още. И за “световния енергиен център България” – специален фантастичен филм.

А Първанов и Станишев имат за враг Европейския съюз. Гоце казва, че има антибългарска кампания. Може и да има, но тя идва от българското правителство. Европейската служба за борба с измамите – ОЛАФ ни показа жълт картон и държи червен. Държавният департамент на САЩ, в доклада си за България пише: “В България цари полицейски произвол и безнаказаност, корупция в изпълнителната, парламентарната и съдебната власт”.

И това ли е антибългарска кампания?

Накрая, искам да Ви задам въпроса, ако утре Путин и Медведев поискат въздушен коридор от България, на път за Косово, сегашното правителство дали ще разреши? Дали интересите на България са над всичко за днешните управляващи? Много е хубаво, че за случващото се днес, имаме база за сравнение. За щастие, България е имала смело, компетентно и най-важното пробългарско правителство. Имала е премиер, благодарение на който направи огромен скок.

На България отново спешно й трябва премиер Иван Костов.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Кристина Петкова: Налице е заплаха за националната ни...
Налице е заплаха за националната ни сигурност през ДАНС. Това заяви в "Още от...
Владимир Славенски: Общинският съвет на Пловдив блокира отчетността...
С остра критика реагираме на решението на ОбС на Пловдив, което не прие нашето...
Бонка Василева: Осигурени са нужните 37 милиона лева...
Имаме и позитивни новини за София - осигурени са нужните 37 милиона лева за...
Д-р Ивайло Митковски: Следдипломната квалификация е задължителна за...
Д-р Ивайло Митковски е ортопед-травматолог, депутат в парламентарната комисия по здравеопазване от листата на...
Людмила Илиева: Здравеопазването във Велико Търново и региона...
Здравеопазването в региона ще се покачи на следващо ниво и с наличието на въздушни...