Грети Стефанова: Ако общинският съвет не започне работа, София може да понесе щети от 240 млн. лв.

Пети неуспешен опит на Столичния общински съвет за избор на председател. Грети Стефанова, която бе излъчена като кандидат за поста от групата на ПП-ДБ и „Спаси София”, не събра подкрепа.
„В местния парламент има представители на различни политически сили. Всички те, за които софиянци са гласували, са обещавали в предизборната си кампания и с клетвата си да работят града. Но най-безотговорно виждаме една демонстрация на сила, която вече започва да става нагла и нахална – че няма да бъде както искат софияци”, заяви Грети Стефанова, общински съветник от ПП-ДБ и „Спаси София”.

„За пореден път се събираме и от девет гласувания ГЕРБ-СДС не участва в нито едно. При последното събиране групата на БСП излезе от зала и отказваха да гласуват, така на практика бламираха работата на СОС. За да функционира София като модерен град е достатъчно да има много добър кмет и много добре работещ общински съвет. Но без председател не може да започне да работи нито една комисия, не може да се разплащат проекти, не може да се сключват договори. Има много проблеми на гражданите, чакат преписки”, посочи Стефанова.

Относно думите на кмета Васил Терзиев, че „има хора, които имат интерес да ги притискат в ъгъла”, тя коментира: „Проблемът не може да е само в местния парламент, защото той е огледало на състоянието на политиката в държавата и състоянието на града”, каза общинският съветник.

Стефанова добави, че ако съветът не започне работа, София може да понесе щети от 240 млн. лв. „Най-спешни са парите за ВиК проектите – 70 млн. лв. трябва да бъдат разплатени, които ги няма в наличност. Ако не се разплатят ще изгубим още 42 млн. лв. близо и още 200 млн. лв., заради които няма да можем да кандидатстваме по европейски проекти”, съобщи тя.

Източник: www.nova.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Кристина Петкова: Ако искаме България да върви напред...
Другата неделя, когато видим каква е волята на избирателите, ще видим какви са възможните...
Радослав Милев: След изборите може да говорим...
Сега може да говорим за програма, за конкретни ангажименти, но не и за управление...
Стоян Михалев: ПП-ДБ вече може да стъпи на...
Според него коалицията ще разговаря с всички, които искат да подкрепят програмата ѝ ПП-ДБ...
ДСБ на 20 години. Честит рожден ден, свободни...
Демократите за силна България сме наследици на реформаторската десница и най-успешното управление в новата...
Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...