Грети Стефанова: Ако общинският съвет не започне работа, София може да понесе щети от 240 млн. лв.

Пети неуспешен опит на Столичния общински съвет за избор на председател. Грети Стефанова, която бе излъчена като кандидат за поста от групата на ПП-ДБ и „Спаси София”, не събра подкрепа.
„В местния парламент има представители на различни политически сили. Всички те, за които софиянци са гласували, са обещавали в предизборната си кампания и с клетвата си да работят града. Но най-безотговорно виждаме една демонстрация на сила, която вече започва да става нагла и нахална – че няма да бъде както искат софияци”, заяви Грети Стефанова, общински съветник от ПП-ДБ и „Спаси София”.

„За пореден път се събираме и от девет гласувания ГЕРБ-СДС не участва в нито едно. При последното събиране групата на БСП излезе от зала и отказваха да гласуват, така на практика бламираха работата на СОС. За да функционира София като модерен град е достатъчно да има много добър кмет и много добре работещ общински съвет. Но без председател не може да започне да работи нито една комисия, не може да се разплащат проекти, не може да се сключват договори. Има много проблеми на гражданите, чакат преписки”, посочи Стефанова.

Относно думите на кмета Васил Терзиев, че „има хора, които имат интерес да ги притискат в ъгъла”, тя коментира: „Проблемът не може да е само в местния парламент, защото той е огледало на състоянието на политиката в държавата и състоянието на града”, каза общинският съветник.

Стефанова добави, че ако съветът не започне работа, София може да понесе щети от 240 млн. лв. „Най-спешни са парите за ВиК проектите – 70 млн. лв. трябва да бъдат разплатени, които ги няма в наличност. Ако не се разплатят ще изгубим още 42 млн. лв. близо и още 200 млн. лв., заради които няма да можем да кандидатстваме по европейски проекти”, съобщи тя.

Източник: www.nova.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Бонка Василева: Статуквото ни изпързаля, но ще се...
Новото мнозинство, което управлява СОС не е съставено от общи политики за града, а...
Радан Кънев: Меморандумът е начало на отговорен преговорен...
Евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев заяви пред Радио Пловдив, че не вижда драма в предвидения...
Людмила Илиева: Комисията за Нотариуса ще изслуша съдия...
Според нея няма логична политическа причина разговорът в некоалицията да спре тук, който го...
Грети Стефанова: ГЕРБ не могат да преглътнат, че...
ГЕРБ искат да изпързалят софиянци и да си върнат властта Председателите на комисиите не...
Два билборда за Навални до посолството на Русия
Убийството на Навални е черен ден за демокрацията, защото всички загубихме един от най-достойните...